Η γιορτή της αγάπης και του έρωτα έχει χρώμα κόκκινο!

14/2/2013
Tι σχέση έχουν τα Χριστούγεννα με τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου; Tο κόκκινο χρώμα!

Ο έρωτας, η αγάπη και το πάθος έχουν χρώμα κόκκινο! Και αντίστροφα, το κόκκινο χρώμα φανερώνει πάθος και ένταση, εκφράζει την αγάπη και τον έρωτα!

Το κόκκινο είναι ένα θερμό, βασικό χρώμα που σημαίνει ότι δεν προκύπτει από την ανάμειξη άλλων χρωμάτων. Όπως άλλωστε και η αγάπη και ο έρωτας.

Το κόκκινο χρώμα συνδυάστηκε με την αγάπη και τον έρωτα από τα πολύ παλιά χρόνια καθώς σαν χρώμα θεωρείται ότι «πυρπολεί» και αναζωογονεί. Συνδέεται με την ενεργητικότητα, τη ζωτικότητα, το ενδιαφέρον για την ζωή, την ευτυχία, τον αυθορμητισμό. Προκαλεί ζωηρότητα, φέρνει έξαψη και διεγείρει τις αισθήσεις. Αυξάνει την θέληση για ζωή ενώ προκαλεί ζεστασιά, χαρά και διευκολύνει την έκφραση των αισθημάτων.


Το γνωρίζατε αυτό;
- Κόκκινο σημαίνει δύναμη και υπεροχή, για αυτό και τα επίσημα χαλιά είναι κόκκινα
- Πολλές σημαίες κρατών έχουν κόκκινο χρώμα ως συμβολισμό του κουράγιου και της θυσίας για την πατρίδα (π.χ. η σημαία των ΗΠΑ και της Πορτογαλίας)
- Το κόκκινο τριαντάφυλλο είναι σύμβολο αγάπης και πιστότητας. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, τα κόκκινα τριαντάφυλλα «ξεπήδησαν» από το αίμα του Άδωνη όταν αυτός σκοτώθηκε από έναν άγριο κάπρο.
- Στην Κίνα το κόκκινο χρώμα είναι συνδυασμένο με θετικά πράγματα, όπως ευτυχία, πλούτη, γονιμότητα, πίστη, τιμή, επιτυχία.
- Στην Ινδία, το κόκκινο σημάδι στο μέτωπο φέρνει καλή τύχη
- Στην Αγγλία, λατρεύουν τα 2 τυπικά αγγλικά στοιχεία: τον κόκκινο τηλεφωνικό θάλαμο και τα διπλά κόκκινα λεωφορεία


Παίξτε κόκκινο! 
Οι κόκκινες αποχρώσεις θεωρούνται διαχρονικά ιδανικές για τους χώρους διασκέδασης, όπως η τραπεζαρία. Έχετε παρατηρήσει ότι πολλά εστιατόρια είναι βαμμένα κόκκινα; Ο λόγος είναι ότι το κόκκινο αυξάνει την όρεξη των ανθρώπων! Αυξάνει το ρυθμό μεταβολισμού του ανθρώπινου σώματος και αυτό κάνει τους ανθρώπους να πεινούν πιο πολύ.

Με το κόκκινο μπορείτε επίσης να τραβήξετε την προσοχή σε ένα συγκεκριμένο σημείο ενός δωματίου (π.χ. ένας κόκκινος τοίχος σε ένα δωμάτιο). Προσοχή όμως: ένα δωμάτιο βαμμένο ολόκληρο σε κόκκινες αποχρώσεις δεν είναι ιδανικό για χώρους χαλάρωσης καθώς προκαλεί ένταση και ενεργητικότητα! Επιστροφή στη λίστα

Ντύνουμε τον χώρο σας με χρώματα!

Με πολυετή εμπειρία στον χώρο των χρωμάτων, και με ανθρώπους που εργάζονται με υπευθυνότητα, η εταιρεία Kraft Paints σας δίνει τα εφόδια που χρειάζεστε για να καταστήσετε τον χώρο σας όμορφο και φωτεινό.

Τα χρώματα τοίχου δεν αποτελούν απλά αποχρώσεις που αποδίδουν την αίσθηση του καινούργιου. Είναι τα βασικά μέσα που δίνουν στον χώρο σας χαρακτήρα και ύφος και σας προσφέρουν την δυνατότητα να εκφράσετε την δική σας προσωπική αισθητική.

Η έμπνευσή μας για την απόδοση μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων βρίσκει την υλοποίησή της, μέσα από την χρήση προηγμένου εξοπλισμού αλλά και την εμπειρία και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της Kraft.

Φροντίζουμε πάντα να διερευνούμε τα οφέλη της προόδου και της εξέλιξης και να τα εντάσσουμε στην νοοτροπία μας, η οποία υπαγορεύει:

• την μέγιστη απόδοση,
• την ασφάλεια του προϊόντος
• αλλά και την πλήρη ικανοποίηση των συνεργατών και των πελατών μας από την εφαρμογή

Τα χρώματα τοίχων της Kraft, καθιστούν το βάψιμο σπιτιού εύκολη υπόθεση, καθώς η εφαρμογή τους αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα με λίγες κινήσεις, ενώ τα ιδιαίτερα χρώματα από τα οποία έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε, βελτιώνουν την εικόνα των εργασιακών χώρων και δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για τους χώρους κοινωνικής εστίασης.

Δεν είναι πάντοτε απαραίτητη μια πλήρης αλλαγή ώστε ο χώρος σας να αλλάξει και να ανανεωθεί. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται απλά λίγο χρώμα.

Η Kraft, σας δίνει την παλέτα!

Disclaimer