ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: μύθοι και αλήθειες για τη γυναίκα και τα χρώματα

8/3/2013
Kάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Ημέρα της Γυναίκας! Με μακρά ιστορία μέσα στις δεκαετίες του 20ου αιώνα, αυτή η ημέρα γιορτάζεται με ποικίλους τρόπους και σημασίες στις διάφορες χώρες: αλλού δίνεται έμφαση στα μεγάλα επιτεύγματα των γυναικών (οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά) ενώ σε άλλες χώρες αποτελεί μια ημέρα τιμής, σεβασμού και αγάπης προς τη γυναίκα.

Παραδοσιακά, τα χρώματα έχουν συνδυαστεί περισσότερο με το γυναικείο φύλο, κυρίως λόγω του ότι εντάσσονται περισσότερο στην καθημερινότητά τους (ρούχα, αξεσουάρ, μακιγιάζ, διακόσμηση σπιτιού κλπ).

Παραδοσιακά επίσης το ροζ είναι συνυφασμένο με τη γυναίκα, κάτι το οποίο δεν ισχύει μάλλον καθώς από έρευνες έχει προκύψει ότι δεν είναι και τόσο το αγαπημένο χρώμα των γυναικών!

Μύθοι και αλήθειες για τα χρώματα που αρέσουν στις γυναίκες!
Φαβορί το μπλε: το μπλε αρέσει τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Ενδεχομένως η δημοφιλία του μπλε οφείλεται στην κατευναστική επίδραση του μπλε, που ηρεμεί και χαλαρώνει. 


Πράσινη κυριαρχία: η φύση έχει χρώμα πράσινο και είναι γυναίκα! Το πράσινο είναι συνδυασμένο με το περιβάλλον, την υγεία, την αναγέννηση και για αυτό το λόγο μάλλον αρέσει πολύ στις γυναίκες. 


Μπλε και πράσινο για τιρκουάζ: σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα, στις γυναίκες αρέσουν τα «ψυχρά» χρώματα, όπως το μπλε και το πράσινο, οπότε το τιρκουάζ που είναι μίξη του μπλε και του πράσινο αρέσει πολύ στο γυναικείο φύλο! 


Λατρεία για το μωβ: οι άνδρες το μισούν, οι γυναίκες το λατρεύουν! Χρώμα συνδυασμένο με την αριστοκρατική ατμόσφαιρα, ρομαντικό, πνευματικό, μυστηριώδες. 


Είναι το ροζ… γυναικείο; Μάλλον η ταύτιση του ροζ χρώματος με τη γυναίκα είναι περισσότερο κοινωνικός και πολιτισμικός συνδυασμός παρά αντιπροσωπεύει την αγάπη των γυναικών για αυτό το χρώμα. Έρευνες δείχνουν ότι δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητό στις γυναίκες αλλά ούτε και οι άνδρες το προτιμούν στις γυναίκες.

Είτε είστε γυναίκα είτε άνδρας, παίξτε με όλες τις αποχρώσεις και εμπνευσθείτε από τις χιλιάδες αποχρώσεις του συστήματος Kraft Inspired Color εδώ.

Πηγή: με πληροφορίες από un.org & about.com Επιστροφή στη λίστα

Ντύνουμε τον χώρο σας με χρώματα!

Με πολυετή εμπειρία στον χώρο των χρωμάτων, και με ανθρώπους που εργάζονται με υπευθυνότητα, η εταιρεία Kraft Paints σας δίνει τα εφόδια που χρειάζεστε για να καταστήσετε τον χώρο σας όμορφο και φωτεινό.

Τα χρώματα τοίχου δεν αποτελούν απλά αποχρώσεις που αποδίδουν την αίσθηση του καινούργιου. Είναι τα βασικά μέσα που δίνουν στον χώρο σας χαρακτήρα και ύφος και σας προσφέρουν την δυνατότητα να εκφράσετε την δική σας προσωπική αισθητική.

Η έμπνευσή μας για την απόδοση μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων βρίσκει την υλοποίησή της, μέσα από την χρήση προηγμένου εξοπλισμού αλλά και την εμπειρία και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της Kraft.

Φροντίζουμε πάντα να διερευνούμε τα οφέλη της προόδου και της εξέλιξης και να τα εντάσσουμε στην νοοτροπία μας, η οποία υπαγορεύει:

• την μέγιστη απόδοση,
• την ασφάλεια του προϊόντος
• αλλά και την πλήρη ικανοποίηση των συνεργατών και των πελατών μας από την εφαρμογή

Τα χρώματα τοίχων της Kraft, καθιστούν το βάψιμο σπιτιού εύκολη υπόθεση, καθώς η εφαρμογή τους αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα με λίγες κινήσεις, ενώ τα ιδιαίτερα χρώματα από τα οποία έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε, βελτιώνουν την εικόνα των εργασιακών χώρων και δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για τους χώρους κοινωνικής εστίασης.

Δεν είναι πάντοτε απαραίτητη μια πλήρης αλλαγή ώστε ο χώρος σας να αλλάξει και να ανανεωθεί. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται απλά λίγο χρώμα.

Η Kraft, σας δίνει την παλέτα!

Disclaimer