DIY • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ
DIY

Όταν σκέφτεστε να βάψετε για να δώσετε στο χώρο σας ένα νέο look, σκέφτεστε μόνο τους τοίχους; Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει μια επιφάνεια, στην οποία αν προσθέσετε χρώμα μπορεί να μεταμορφώσει ολόκληρο το χώρο! Είναι το ταβάνι!


Βάφοντας το ταβάνι, μπορείτε να πετύχετε μια όμορφη ψευδαίσθηση: να κάνετε τους τοίχους σας να φαίνονται πιο κοντοί ή πιο ψηλοί! Ένα χρωματιστό ταβάνι είναι ιδανικό τόσο για τα πολύ μεγάλα δωμάτια, τα οποία δείχνουν ψυχρά και απρόσωπα, όσο και για τα πολύ μικρά δωμάτια, τα οποία μπορούν με αυτό τον τρόπο να δείχνουν μεγαλύτερα!


Διαβάστε παρακάτω μερικές ωραίες συμβουλές για να μεταμορφώσετε το χώρο σας απλά βάφοντας το ταβάνι!


1. Πρώτα απ΄όλα κάντε μια θεώρηση του δωματίου και του ταβανιού και δείτε σε ποιά κατηγορία ανήκουν


Η επιλογή του χρώματος εξαρτάται από το πόσο μεγάλο είναι το δωμάτιο καθώς και από τον τύπο του ταβανιού (επίπεδο, θολωτό ή με κλίση). Πολλοί πιστεύουν ότι μια αλλαγή στο χρώμα του ταβανιού θα ασχημύνει το δωμάτιο αλλά αυτό δεν ισχύει. Αρχικά, βρείτε ποια χρώματα έχετε ήδη στο χώρο, για παράδειγμα στους τοίχους, στα έπιπλα και στη διακόσμηση. Κατόπιν αποφασίστε πως θέλετε να νιώθετε και να κινείστε στο χώρο, επιλέγοντας ανοιχτά ή σκούρα χρώματα: τα σκούρα χρώματα στο ταβάνι θα τραβούν την προσοχή πρώτα προς τα πάνω και κατόπιν στο χώρο, τα ανοιχτά χρώματα αφήνουν το μάτι να περιεργαστεί και να περιηγηθεί στον χώρο. 


2. Οριοθετήστε τους χώρους ή τα δωμάτια με το χρώμα!  


Για δωμάτια με διαφορετικό ύψος ή μεγάλους ανοιχτούς χώρους, η οριοθέτηση του ταβανιού με χρώμα μπορεί να οριοθετήσει αντίστοιχα και τους χώρους – δωμάτια χωρίς να υπάρχουν τοίχοι! Για παράδειγμα σε μεγάλους ενιαίους χώρους που περιλαμβάνουν κουζίνα, σαλόνι και καθιστικό, μπορείτε να βάψετε με ένα χρώμα το ταβάνι της κουζίνας και με άλλο χρώμα το ταβάνι πάνω από το σαλόνι και το καθιστικό. Έτσι θα φαίνονται οριοθετημένοι οι χώροι μεταξύ τους. Επίσης, για δωμάτια με διαφορετικό ύψος,  χρησιμοποιήστε διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.


3. Χρησιμοποιήστε ουδέτερα χρώματα για να δώσετε ένταση και χρώμα στο χώρο!


Ακούγεται παράξενο αλλά η χρήση ουδέτερων χρωμάτων σε ένα δωμάτιο μπορεί να γεμίσει το χώρο με χρώμα. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές ουδέτερες αποχρώσεις, όπως λευκά, μπεζ και φυσικά γκρι, στους τοίχους αλλά και τα έπιπλα και τη διακόσμηση. Διαλέξτε ένα «έντονο» χρώμα που ταιριάζει με τον υπόλοιπο χώρο και βάψτε με αυτό το ταβάνι. Αυτή η έκρηξη… χρώματος στο ταβάνι θα δώσει τον τόνο σε ολόκληρο το δωμάτιο, χωρίς να έχετε χρησιμοποιήσει παντού έντονα χρώματα. Μπορείτε ακόμη να εισάγετε το «έντονο» χρώμα του ταβανιού και στη διακόσμηση του δωματίου, χρησιμοποιώντας αντίστοιχα μαξιλάρια, αξεσουάρ και πίνακες.


4. «Παίξτε» με το ταβάνι! 

Το ταβάνι μπορεί να δώσει απίστευτα αισθητικά αποτελέσματα στα δωμάτια και δε χρειάζεται τις περισσότερες φορές και μεγάλη δαπάνη! Μπορείτε να «παίξετε» από έντονες και «δραματικές» μέχρι παιχνιδιάρικες και ονειρικές αποχρώσεις. Για πιο εξεζητημένο αισθητικό αποτέλεσμα, πειραματιστείτε με διάφορες αρχιτεκτονικές «πινελιές», όπως σοφίτες, σηκούς και κοιλώματα, ακόμη και διάφορα είδη φωτισμού, για να μεταμορφώσετε το επίπεδο ταβάνι σας σε τρισδιάστατο!

 

Είδατε πως μπορείτε με ένα απλό βάψιμο στο ταβάνι, να μεταμορφώσετε το χώρο σας και μάλιστα με μικρό κόστος; Μην παραμελείτε το χρώμα στο ταβάνι λοιπόν, αλλάξτε το, παίξτε μαζί του, ζήστε το!


Πηγή: με πληροφορίες από freshhome.com


Γνωρίζετε και εσείς άλλες προτάσεις ή έχετε δοκιμάσει ιδέες στο ταβάνι σας; Μοιραστείτε τις μαζί μας στέλνοντάς μας e-mail στο paints.info@druckfarben.gr !

Ντύνουμε τον χώρο σας με χρώματα!

Με πολυετή εμπειρία στον χώρο των χρωμάτων, και με ανθρώπους που εργάζονται με υπευθυνότητα, η εταιρεία Kraft Paints σας δίνει τα εφόδια που χρειάζεστε για να καταστήσετε τον χώρο σας όμορφο και φωτεινό.

Τα χρώματα τοίχου δεν αποτελούν απλά αποχρώσεις που αποδίδουν την αίσθηση του καινούργιου. Είναι τα βασικά μέσα που δίνουν στον χώρο σας χαρακτήρα και ύφος και σας προσφέρουν την δυνατότητα να εκφράσετε την δική σας προσωπική αισθητική.

Η έμπνευσή μας για την απόδοση μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων βρίσκει την υλοποίησή της, μέσα από την χρήση προηγμένου εξοπλισμού αλλά και την εμπειρία και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της Kraft.

Φροντίζουμε πάντα να διερευνούμε τα οφέλη της προόδου και της εξέλιξης και να τα εντάσσουμε στην νοοτροπία μας, η οποία υπαγορεύει:

• την μέγιστη απόδοση,
• την ασφάλεια του προϊόντος
• αλλά και την πλήρη ικανοποίηση των συνεργατών και των πελατών μας από την εφαρμογή

Τα χρώματα τοίχων της Kraft, καθιστούν το βάψιμο σπιτιού εύκολη υπόθεση, καθώς η εφαρμογή τους αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα με λίγες κινήσεις, ενώ τα ιδιαίτερα χρώματα από τα οποία έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε, βελτιώνουν την εικόνα των εργασιακών χώρων και δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για τους χώρους κοινωνικής εστίασης.

Δεν είναι πάντοτε απαραίτητη μια πλήρης αλλαγή ώστε ο χώρος σας να αλλάξει και να ανανεωθεί. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται απλά λίγο χρώμα.

Η Kraft, σας δίνει την παλέτα!

Disclaimer