DIY • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ
DIY

ΧΙΛΙΟΙ & 1 ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ!Ποιοι είναι οι πιο πολυσύχναστοι χώροι μέσα στο σπίτι; Τα υπνοδωμάτια μήπως; Το μπάνιο ή η κουζίνα; Η απάντηση είναι μάλλον οι διάδρομοι!


Σε κάθε ελληνικό σπίτι υπάρχουν με σιγουριά μακριοί και σκοτεινοί διάδρομοι, που οδηγούν στα δωμάτια! Σωστά; Αυτή η κληρονομιά από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 αποτελεί έναν πραγματικό εφιάλτη για τους διακοσμητές καθώς είναι «πονοκέφαλος» για να τους μεταμορφώσεις!

Παρακάτω, όμως, μπορείτε να δείτε μερικές πρακτικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να μετατρέψετε εύκολα έναν άσχημο και βαρετό διάδρομο του σπιτιού σας σε έναν χώρο ενσωματωμένο με το υπόλοιπο σπίτι, με το ύφος και τη διακόσμησή του!

Μερικές απλές πρακτικές και συμβουλές εσωτερικής διακόσμησης αρκούν για να δώσετε στους διαδρόμους σας «όγκο», να φαίνονται μεγάλοι και ενδιαφέροντες!

1. Μειώστε το εφέ του μήκους

Για να μη φαίνεται ο διάδρομος του σπιτιού σας μακρύς και βαρετός, μπορείτε να προσθέσετε μερικά στοιχεία επίπλωσης και διακόσμησης, όπως ράφια ή μικρά τραπέζια, πάνω στα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε κορνίζες ή βάζα με αποξηραμένα λουλούδια. Αν ο διάδρομός σας δεν είναι πολύ στενός, μπορείτε να τοποθετήσετε ακόμη και μια βιβλιοθήκη!

2. Δώστε το εφέ φωτογραφικού άλμπουμ

Δώστε άλλη μορφή στο διάδρομο του σπιτού σας τοποθετώντας στους τοίχους κορνίζες με φωτογραφίες, κάδρα με πίνακες ζωγραφικής ή ακόμη και ταπετσαρίες. Θα του δώσουν ζωή και ομορφιά! 

3. Βάψτε με χρώμα

Δοκιμάστε να βάψετε έναν από τους τοίχους στο τέλος του διαδρόμου με χρώμα: είτε με ένα σκούρο χρώμα, για να μικρύνει το εφέ του μήκους, είτε με πιο ζεστά χρώματα, όπως κόκκινο ή πορτοκαλί.

4. Μεταμορφώστε το διάδρομο με το φωτισμό

Προσθέστε κατά μήκος του διαδρόμου λάμπες με μικρή απόσταση μεταξύ τους  για να δώσετε έναν απαλό, κιτρινωπό φωτισμό. Για πιο έντονο εφέ, φτιάξτε ένα χαμηλό ράφι, κοντά στη βάση του τοίχου, και τοποθετήστε πάνω λάμπες που να ρίχνουν το φως προς τα επάνω. Έτσι, φαίνεται σαν να έχει «κοπεί» ο τοίχος και δημιουργούνται «δραματικές» δέσμες φωτός στο διάδρομο. 

Μια τελική πινελιά μπορεί να είναι μια καρέκλα, τοποθετημένη πλάγια, ανάμεσα στις 2 πρώτες πόρτες του διαδρόμου!

Είδατε; Με μερικά απλά βήματα, ο διάδρομός σας έχει μεταμορφωθεί από άχαρος και βαρετός σε έναν ενδιαφέροντα χώρο, με στυλ, ενσωματωμένο στο υπόλοιπο σπίτι σας!

Γνωρίζετε και άλλες προτάσεις ή έχετε εφαρμόσει και άλλες ιδέες στους διαδρόμους σας; Μοιραστείτε τις μαζί μας στέλνοντάς μας e-mail στη διεύθυνση paints.info@druckfarben.gr και θα δημοσιεύσουμε τις καλύτερες!

Ντύνουμε τον χώρο σας με χρώματα!

Με πολυετή εμπειρία στον χώρο των χρωμάτων, και με ανθρώπους που εργάζονται με υπευθυνότητα, η εταιρεία Kraft Paints σας δίνει τα εφόδια που χρειάζεστε για να καταστήσετε τον χώρο σας όμορφο και φωτεινό.

Τα χρώματα τοίχου δεν αποτελούν απλά αποχρώσεις που αποδίδουν την αίσθηση του καινούργιου. Είναι τα βασικά μέσα που δίνουν στον χώρο σας χαρακτήρα και ύφος και σας προσφέρουν την δυνατότητα να εκφράσετε την δική σας προσωπική αισθητική.

Η έμπνευσή μας για την απόδοση μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων βρίσκει την υλοποίησή της, μέσα από την χρήση προηγμένου εξοπλισμού αλλά και την εμπειρία και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της Kraft.

Φροντίζουμε πάντα να διερευνούμε τα οφέλη της προόδου και της εξέλιξης και να τα εντάσσουμε στην νοοτροπία μας, η οποία υπαγορεύει:

• την μέγιστη απόδοση,
• την ασφάλεια του προϊόντος
• αλλά και την πλήρη ικανοποίηση των συνεργατών και των πελατών μας από την εφαρμογή

Τα χρώματα τοίχων της Kraft, καθιστούν το βάψιμο σπιτιού εύκολη υπόθεση, καθώς η εφαρμογή τους αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα με λίγες κινήσεις, ενώ τα ιδιαίτερα χρώματα από τα οποία έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε, βελτιώνουν την εικόνα των εργασιακών χώρων και δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για τους χώρους κοινωνικής εστίασης.

Δεν είναι πάντοτε απαραίτητη μια πλήρης αλλαγή ώστε ο χώρος σας να αλλάξει και να ανανεωθεί. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται απλά λίγο χρώμα.

Η Kraft, σας δίνει την παλέτα!

Disclaimer