DIY • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ
DIY

ΟΙ ΡΙΓΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ!


Σε μερικά απλά βήματα μπορείτε εύκολα να μεταμορφώσετε τα δωμάτιά σας με ένα εντελώς διαφορετικό στυλ. Η βασική ιδέα είναι ότι δημιουργούμε εφέ στο δωμάτιο με την εναλλαγή ριγών χρώματος με ματ και γυαλιστερό φινίρισμα. Το τελικό εφέ δημιουργείται από τις γυαλιστερές ρίγες χρώματος πάνω στον τοίχο.


Για το χρώμα στις ρίγες, «παίζουμε» με τους τόνους της ίδιας απόχρωσης. Δηλαδή επιλέγουμε μια απόχρωση και εφαρμόζουμε πρώτα έναν πιο ανοικτό τόνο με ματ φινίρισμα και στη συνέχεια -ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα- βάφουμε τις λωρίδες με πιο ανοικτό τόνο της ίδιας απόχρωσης με γυαλιστερό φινίρισμα.


ΒΗΜΑ 1: κάθετες ή οριζόντιες ρίγες;

Η πιο διαδεδομένη πρακτική στο βάψιμο με ρίγες είναι η εναλλαγή ριγών με ματ και γυαλιστερή υφή. Πρώτα επιλέξτε το είδος των ριγών που ταιριάζει με το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε: οι οριζόντιες ρίγες δίνουν όγκο και βάθος στο δωμάτιο ενώ οι κάθετες ρίγες προσθέτουν “ύψος” σε αυτό.


ΒΗΜΑ 2: προετοιμαστείτε

Κλειδί για την επιτυχία είναι οι προσεκτικές μετρήσεις (ώστε να είναι ευθείες οι ρίγες, καθώς κάθε μη ευθεία ρίγα θα χαλάσει το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα) και να έχετε χρόνο στη διάθεσή σας. Σημαντικό επίσης είναι να έχει εφαρμοσθεί πρώτα υπόστρωμα ή πρώτο χέρι του χρώματος στον τοίχο και να έχει στεγνώσει καλά (για περίπου 48 ώρες).


ΒΗΜΑ 3: αρχίστε το μέτρημα και κάντε τις λωρίδες

Μετρήστε με μια μεζούρα τον τοίχο, ξεκινώντας από τη γωνία του που δεν είναι πολύ ορατή. Κατόπιν, διαιρέστε τον τοίχο σε ρίγες. Οι ρίγες πρέπει να έχουν πάχος από 10 έως 30 εκατοστά το πολύ (συνήθως λειτουργούν καλύτερα με πάχος περίπου 20 εκατοστών). Ξεκινήστε να κολλάτε την χαρτοταινία στον τοίχο, ξεκινώντας από τη λιγότερο ορατή γωνία, δημιουργώντας λωρίδες στον τοίχο ανάλογα με το πώς έχετε διαιρέσει τον τοίχο (πιο λεπτές ή πιο φαρδιές ρίγες).

 

ΒΗΜΑ 4: κολλήστε καλά την χαρτοταινία

Χρησιμοποιήστε μια πιστωτική κάρτα για να κολλήσετε καλά – καλά την χαρτοταινία πάνω στον τοίχο, πιέζοντάς την κάρτα πάνω στην ταινία. Αυτό είναι σημαντικό ώστε να μην μείνουν ανοιχτά σημεία στις άκρες της χαρτοταινίας, μέσα από τα οποία μπορεί να εισχωρήσει το χρώμα όταν θα βάφετε.


ΒΗΜΑ 5: βάψτε

Χρησιμοποιώντας ένα ρολό βάψτε τις ρίγες , δηλαδή όλη την επιφάνεια ανάμεσα σε 2 χαρτοταινίες. Σιγουρευθείτε ότι έχετε βάψει καλά την επιφάνεια και πλήρως, γιατί αν κάποιο σημείο δε βαφεί καλά θα φαίνεται άσχημα στο τέλος.


ΒΗΜΑ 6: ολοκληρώστε

Αφαιρέστε προσεκτικά την χαρτοταινία από τον τοίχο και είστε έτοιμοι!

 

TIPS: Ρίγες σε αποχρώσεις του μπλε είναι ιδανικές για τα υπνοδωμάτια ενώ κόκκινες αποχρώσεις ταιριάζουν καλύτερα σε τραπεζαρίες. Για το χωλ ταιριάζουν «φιλόξενες» αποχρώσεις του κίτρινου και του προτοκαλί. Ρίγες με αντίθετους χρωματικούς συνδυασμούς δημιουργούν ένα ακόμη πιο «δραματικό» οπτικό αποτέλεσμα.

Πηγή: www.diynetwork.com

Ντύνουμε τον χώρο σας με χρώματα!

Με πολυετή εμπειρία στον χώρο των χρωμάτων, και με ανθρώπους που εργάζονται με υπευθυνότητα, η εταιρεία Kraft Paints σας δίνει τα εφόδια που χρειάζεστε για να καταστήσετε τον χώρο σας όμορφο και φωτεινό.

Τα χρώματα τοίχου δεν αποτελούν απλά αποχρώσεις που αποδίδουν την αίσθηση του καινούργιου. Είναι τα βασικά μέσα που δίνουν στον χώρο σας χαρακτήρα και ύφος και σας προσφέρουν την δυνατότητα να εκφράσετε την δική σας προσωπική αισθητική.

Η έμπνευσή μας για την απόδοση μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων βρίσκει την υλοποίησή της, μέσα από την χρήση προηγμένου εξοπλισμού αλλά και την εμπειρία και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της Kraft.

Φροντίζουμε πάντα να διερευνούμε τα οφέλη της προόδου και της εξέλιξης και να τα εντάσσουμε στην νοοτροπία μας, η οποία υπαγορεύει:

• την μέγιστη απόδοση,
• την ασφάλεια του προϊόντος
• αλλά και την πλήρη ικανοποίηση των συνεργατών και των πελατών μας από την εφαρμογή

Τα χρώματα τοίχων της Kraft, καθιστούν το βάψιμο σπιτιού εύκολη υπόθεση, καθώς η εφαρμογή τους αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα με λίγες κινήσεις, ενώ τα ιδιαίτερα χρώματα από τα οποία έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε, βελτιώνουν την εικόνα των εργασιακών χώρων και δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για τους χώρους κοινωνικής εστίασης.

Δεν είναι πάντοτε απαραίτητη μια πλήρης αλλαγή ώστε ο χώρος σας να αλλάξει και να ανανεωθεί. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται απλά λίγο χρώμα.

Η Kraft, σας δίνει την παλέτα!

Disclaimer