DIY • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ
DIY

ΜΑΤ Η ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΟ ΧΡΩΜΑ; ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ
Το χρώμα δεν είναι το μόνο που πρέπει να επιλέξουμε πριν ξεκινήσουμε να βάφουμε έναν χώρο. Θα χρειαστεί να αποφασίσουμε και το φινίρισμα που ταιριάζει στονχώρο μας μιας και αυτό θα καθορίσει το πόσο λαμπερό θα είναι το χρώμα και πόσο εύκολα θα μπορεί να καθαριστεί.

 


Οι επιλογές μας είναι είτε ματ, ή γυαλιστερό. Το ματ φινίρισμα έχει την ιδιότητα να κρύβει τις ατέλειες επειδή δεν αντανακλά το φως. Γι’αυτό και είναι η σωστή επιλογή για οροφές που έχουν συνήθως περισσότερες ατέλειες, αλλά και για τους τοίχους του σαλονιού, της τραπεζαρίας και της κρεβατοκάμαρας. Σε σχέση με το γυαλιστερό φινίρισμα, είναι πιο δύσκολο στον καθαρισμό και γι’αυτό δεν ενδείκνυται για το μπάνιο και την κουζίνα που είναι χώροι με περισσότερη κίνηση και λερώνονται ευκολότερα.

 

Παρ’όλα αυτά, τα ματ χρώματα υψηλής ποιότητας παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευκολία στον καθαρισμό. Ένα παράδειγμα είναι το Master της Kraft, πλαστικό χρώμα για εσωτερικούς τοίχους που πλένεται εύκολα. Επίσης, για χώρους με ειδικές απαιτήσεις όπως το μπάνιο και η κουζίνα υπάρχουν επιλογές ματ χρωμάτων με εξειδικευμένες ιδιότητες όπως ανθεκτικότητα στην υγρασία ή στον εμποτισμό λεκέδων. Ένα παράδειγμα είναι το Superior της Kraft, υψηλής απόδοσης ultra matt ακρυλικό χρώμα εσωτερικής τοιχοποιίας που έχει μεγάλη αντοχή στον χρόνο, είναι ανθεκτικό στην υγρασία και δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μούχλας.

 


Το γυαλιστερό φινίρισμα δεν χρησιμοποιείται συχνά στους τοίχους εκτός αν συμμετέχει σε κάποιο καλλιτεχνικό σύνολο όπως είναι ο χρωματισμός με ρίγες ή άλλα σχέδια που έχουν ρόλο διακοσμητικό διότι αναδεικνύει τα χρώματα σε βάθος. Συγκεκριμένα αποκαλύπτει τις ατέλειες μίας επιφάνειας γιατί αντανακλά ακόμα και το πιο απαλό φως. Συνηθίζεται περισσότερο σε ξύλινες κατασκευές, ντουλάπια, ή σε επιφάνειες που είναι απόλυτα λείες και μπορεί να δώσει σε έναν χώρο μία ιδιαίτερα μοντέρνα αίσθηση ή να δημιουργήσει μία ατμόσφαιρα πολυτέλειας. Είναι υπέροχο σε έντονες χρωματικές αποχρώσεις όπως στο κόκκινο, το κυπαρισσί ή το έντονο μπλε. Είναι το πιο ανθεκτικό φινίρισμα και το ευκολότερο στο καθάρισμα. 
Master
Superior

Ντύνουμε τον χώρο σας με χρώματα!

Με πολυετή εμπειρία στον χώρο των χρωμάτων, και με ανθρώπους που εργάζονται με υπευθυνότητα, η εταιρεία Kraft Paints σας δίνει τα εφόδια που χρειάζεστε για να καταστήσετε τον χώρο σας όμορφο και φωτεινό.

Τα χρώματα τοίχου δεν αποτελούν απλά αποχρώσεις που αποδίδουν την αίσθηση του καινούργιου. Είναι τα βασικά μέσα που δίνουν στον χώρο σας χαρακτήρα και ύφος και σας προσφέρουν την δυνατότητα να εκφράσετε την δική σας προσωπική αισθητική.

Η έμπνευσή μας για την απόδοση μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων βρίσκει την υλοποίησή της, μέσα από την χρήση προηγμένου εξοπλισμού αλλά και την εμπειρία και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της Kraft.

Φροντίζουμε πάντα να διερευνούμε τα οφέλη της προόδου και της εξέλιξης και να τα εντάσσουμε στην νοοτροπία μας, η οποία υπαγορεύει:

• την μέγιστη απόδοση,
• την ασφάλεια του προϊόντος
• αλλά και την πλήρη ικανοποίηση των συνεργατών και των πελατών μας από την εφαρμογή

Τα χρώματα τοίχων της Kraft, καθιστούν το βάψιμο σπιτιού εύκολη υπόθεση, καθώς η εφαρμογή τους αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα με λίγες κινήσεις, ενώ τα ιδιαίτερα χρώματα από τα οποία έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε, βελτιώνουν την εικόνα των εργασιακών χώρων και δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για τους χώρους κοινωνικής εστίασης.

Δεν είναι πάντοτε απαραίτητη μια πλήρης αλλαγή ώστε ο χώρος σας να αλλάξει και να ανανεωθεί. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται απλά λίγο χρώμα.

Η Kraft, σας δίνει την παλέτα!

Disclaimer