DIY • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ
DIY

ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ FENG SHUI 

 

 Το Feng Shui είναι μία αρχαία τέχνη και επιστήμη που γεννήθηκε στην Κίνα 3000 χρόνια πριν και υπαγορεύει τον τρόπο με τον οποίο το περιβάλλον μας ενεργεί στην υγεία και την ευημερία μας. Αν ένας χώρος διέπεται από καλή ενέργεια είναι πιθανό να το αντιληφθούμε αμέσως. Αντιθέτως, αν ένας χώρος είναι διαμορφωμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να μπλοκάρει την καλή ενέργεια ίσως να νιώσουμε αποξενωμένοι. 

  

 

 

 Ένας από τους ευκολότερους τρόπους να κάνουμε έναν χώρο φιλικό και συμβατό με τους κανόνες του Feng Shui είναι το χρώμα. Κάθε χρώμα είναι έκφραση ενός από τα βασικά στοιχεία του Feng Shui, τη φωτιά, τη γη, το μέταλλο, το νερό και το ξύλο.  

 

  

-          Το στοιχείο της φωτιάς είναι αυτό που μάς φέρνει ισορροπία στο σπίτι ή στο γραφείο και βοηθά στην επίτευξη των στόχων μας και στην αναγνώριση των προσπάθειών μας. Ενισχύει επίσης την ερωτική μας ενέργεια και την εσωτερική ζεστασιά. Τα χρώματα του στοιχείου της φωτιάς είναι το κόκκινο όπως το Red Flame ή το έντονο κίτρινο όπως το New Day. 

 -          Το στοιχείο της Γης σχετίζεται με την εσωτερική μας αρμονία και προστατεύει τις προσωπικές μας σχέσεις. Είναι επίσης απαραίτητο για την διατήρηση της καλήςυγείας και της εσωτερικής ισορροπίας. Εδώ, τα χρώματα είναι γήινα και αμμώδη όπως τα Timeless & Yvonne. Μπορούμε να επιλέξουμε ένα απαλό γήινο χρώμα για το σαλόνι ή τον κεντρικό χώρο εργασίας μας και ένα έντονο εκρού ή ένα πλούσιο κεραμιδί για το υπνοδωμάτιό μας.  

 

 -          Το στοιχείο του Μετάλλου είναι η προσωποποίηση της ακρίβειας, της καθαρής διάνοιας και της αποτελεσματικότητας. Η παρουσία του σε έναν χώρο εξασφαλίζει την ενέργεια της ήρεμης, καθαρής σκέψης και ελαχιστοποιεί τους περισπασμούς. Τί πιο χρήσιμο για έναν εργασιακό χώρο; Τα χρώματα λοιπόν που πρέπει να αναζητήσετε εδώ είναι το γκρι όπως το Revealing Mystery, το λευκό και φυσικά όλα τα μεταλλικά χρώματα όπως το Gold Metal. Μπορείτε για παράδειγμα να βάψετε τους τοίχους με ένα θερμό γκρι ή μία λευκή απόχρωση και αν είστε τολμηροί να επιλέξετε ένα λαμπερό μεταλλικό χρώμα για έναν διάδρομο, ένα ασημί ή χρυσό ή οποιοδήποτε έντονο μεταλλικό χρώμα. 

 -          Το στοιχείο του Νερού είναι συνυφασμένο με την αφθονία και συνεπώς με την δημιουργία πλούτου, αλλά και με την φρεσκάδα και την αγνότητα. Τα χρώματα που το χαρακτηρίζουν είναι το μπλε όπως το Atlantic Ocean και το μαύρο. Μπορείτε να επιλέξετε ένα φρέσκο μπλε χρώμα για τους τοίχους και να προσθέσετε στη διακόσμηση του χώρου σας έναν μαυροπίνακα που θα δώσει αυτόματα μία μοντέρνα νότα. 

 

Τέλος, το Ξύλο είναι το στοιχείο της ζωτικότητας, της ανάπτυξης (growth) και όπως και το νερό, της αφθονίας. Το καφέ και το πράσινο είναι τα χρώματα που το χαρακτηρίζουν και μπορείτε να τα ενσωματώσετε στον χώρο σας με πολλούς τρόπους. Μία ζεστή καφέ απόχρωση στους τοίχους μπορεί να ‘ζεστάνει’ τον χώρο σας ενώ η διακόσμηση του χώρου με φυτά θα ενισχύσει την παρουσία του και την ενέργειά του. 

Mην φοβηθείτε να βάλετε χρώμα στη ζωή σας, όσο περισσότερα χρώματα απολαμβάνουμε και ‘απορροφούμε’ στην καθημερινή μας ζωή τόσο πιο έντονη είναι η αίσθηση ευεξίας που έχουμε. 

Ντύνουμε τον χώρο σας με χρώματα!

Με πολυετή εμπειρία στον χώρο των χρωμάτων, και με ανθρώπους που εργάζονται με υπευθυνότητα, η εταιρεία Kraft Paints σας δίνει τα εφόδια που χρειάζεστε για να καταστήσετε τον χώρο σας όμορφο και φωτεινό.

Τα χρώματα τοίχου δεν αποτελούν απλά αποχρώσεις που αποδίδουν την αίσθηση του καινούργιου. Είναι τα βασικά μέσα που δίνουν στον χώρο σας χαρακτήρα και ύφος και σας προσφέρουν την δυνατότητα να εκφράσετε την δική σας προσωπική αισθητική.

Η έμπνευσή μας για την απόδοση μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων βρίσκει την υλοποίησή της, μέσα από την χρήση προηγμένου εξοπλισμού αλλά και την εμπειρία και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της Kraft.

Φροντίζουμε πάντα να διερευνούμε τα οφέλη της προόδου και της εξέλιξης και να τα εντάσσουμε στην νοοτροπία μας, η οποία υπαγορεύει:

• την μέγιστη απόδοση,
• την ασφάλεια του προϊόντος
• αλλά και την πλήρη ικανοποίηση των συνεργατών και των πελατών μας από την εφαρμογή

Τα χρώματα τοίχων της Kraft, καθιστούν το βάψιμο σπιτιού εύκολη υπόθεση, καθώς η εφαρμογή τους αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα με λίγες κινήσεις, ενώ τα ιδιαίτερα χρώματα από τα οποία έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε, βελτιώνουν την εικόνα των εργασιακών χώρων και δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για τους χώρους κοινωνικής εστίασης.

Δεν είναι πάντοτε απαραίτητη μια πλήρης αλλαγή ώστε ο χώρος σας να αλλάξει και να ανανεωθεί. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται απλά λίγο χρώμα.

Η Kraft, σας δίνει την παλέτα!

Disclaimer