DIY • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ
DIY

  

 ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΠΑΛΕΤΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ

 

 

Δείτε πώς μπορείτε να διαλέξετε μόνοι σας, εύκολα και με ασφάλεια τις ιδανικές αποχρώσεις για όλα τα δωμάτια του σπιτιού σας.

ΒΗΜΑ 1

ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ 

  

Προσδιορίστε την ατμόσφαιρα που θέλετε: Ηρεμο περιβάλλον, ρομαντικό ή ζωηρό; Τα χρώματα προκαλούν διαφορετικής έντασης συναισθήματα, συνεπώς η διάθεσή σας θα κατευθύνει τις επιλογές σας. 

Αν θέλετε ο χώρος σας να εκπέμπει καθαρότητα και να δείχνει οργανωμένος, το λευκό είναι η βασική επιλογή σας. Αν θέλετε το καθιστικό σας να δείχνει φιλικό και να καλωσορίζει την παρέα σας θα οδηγηθείτε στο πράσινο. Αν πρέπει να ανεβάσετε την ενέργεια στο χώρο, θα κατευθυνθείτε προς το πορτοκαλί. Για ένα γραφείο, ένα ξενώνα ή ένα υπνοδωμάτιο, όπου το ζητούμενο είναι η ηρεμία και η γαλήνη, ενδείκνυται το μπλε.

 

Για ένα ζεστό δωμάτιο το κίτρινο είναι επίσης ένα χρώμα υψηλής ενέργειας, αλλά και πολύ φωτεινό – σαν να μπαίνει ο ήλιος όλη μέρα μέσα στο δωμάτιο. Το καφέ είναι το χρώμα της γης, οπότε δηλώνει σταθερότητα, σοβαρότητα και γι’ αυτό ταιριάζει πολύ σε ένα γραφείο.

 

ΒΗΜΑ 2

ΠΑΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΚΤΑΣΗ» ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ 

 

Κάθε χρώμα έχει μεγάλη γκάμα τόνων. Ετσι, αν έχετε διαλέξει το πράσινο, κοιτώντας γύρω σας θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν δεκάδες αποχρώσεις πράσινου, π.χ. στη φύση, για να εμπνευστείτε. Το πράσινο είναι εύκολο και φιλικό χρώμα, προσθέτοντάς του λίγο μπλε αμέσως γίνεται χαλαρό και ήρεμο. Αν, πάλι, θέλετε να το ζωήρεψετε αναμείξτε το με κίτρινο. Στο λεγόμενο τροχό των χρωμάτων, υπάρχει στα χρωματοπωλεία αλλά μπορείτε εύκολα να τον δείτε αναζητώντας τον στο Διαδίκτυο, θα καταλάβετε την έκταση και τις συγγένειες των χρωμάτων, π.χ. όσα βρίσκονται δίπλα δίπλα ή απέναντι είναι αποχρώσεις οι οποίες συνδυάζονται μεταξύ τους με ασφάλεια. 

 

Πώς θα συνδυάσετε, τώρα, την γκάμα των χρωμάτων με τη διάθεσή σας; Και πάλι θα σκεφτείτε τις ιδιότητες των βασικών χρωμάτων, π.χ. τα έντονα κόκκινα μέχρι τις αποχρώσεις του μοβ δηλώνουν πάθος και αισθησιασμό, συνεπώς είναι κατάλληλα για το υπνοδωμάτιο – συνήθως μπαίνουν στον τοίχο πίσω από το κεφαλάρι για να μη μεταδίδεται η ένταση τις στιγμές που χαλαρώνετε. Από την άλλη, οι απόχρωσεις του κόκκινου που φτάνουν μέχρι τους τόνους του πορτοκαλί διεγείρουν τη διάθεση, γι’ αυτό είναι κατάλληλα για την κουζίνα ή την τραπεζαρία.  

 

Ωστόσο, τελευταία οι σχεδιαστές σαν να ανακάλυψαν ξανά το πορτοκαλί προτείνοντας το διαρκώς σε έπιπλα, διακοσμήτικα και χρώματα, με αποτέλεσμα να κερδίζει διαρκώς έδαφος στις επιλογές του κόσμου. 

 

Ολα τα παραπάνω αφορούσαν τη βασική απόχρωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο δωμάτιο. Τώρα θα πρέπει να διαλέξετε τα λεγόμενα δεύτερα ή συμπληρωματικά χρώματα. Οπως είπαμε ήδη παραπάνω τα χρώματα που γειτονεύουν (δίπλα δίπλα ή απέναντι) είναι τα χρώματα από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε τη δική σας βασική απόχρωση, ωστόσο είναι και η γκάμα που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα συμπληρωματικά χρώματα – αν θέλετε ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Διαφορετικά, και εφόσον έχετε την αυτοπεποίθηση, μπορείτε να διαλέξετε μια-δυο αποχρώσεις από εντελώς διαφορετική γκάμα και ένταση χρωμάτων. Προσοχή: Θα πρέπει να τα βάλετε σε μικρές λεπτομέρειες, ώστε να δημιουργείται το στοιχείο της έκπληξης. Τολμήστε, για παράδειγμα, να προσθέσετε λίγο μοβ στο... πορτοκαλί. Θα σας ανεβάσει... ψηλά. Πολύ ψηλά!

 

ΒΗΜΑ 3

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΣΤΥΛ ΣΑΣ 

 

Αφού έχετε επιλέξει κύριο και δευτερεύοντα χρώματα, τώρα πρέπει να δείτε πώς η παλέτα αυτή μπορεί να ταιριάξει στο ύφος της διακόσμησής σας. 

 

Σκεφτείτε ότι το κύριο χρωματολόγιό σας προς τα επάνω θα δείχνει πιο φωτεινό, ενώ προς το δάπεδο οι τόνοι του γίνονται πιο σκούροι. Αυτές οι σκιές είναι που «συντονίζουν» γύρω τους τα διαφορετικά είδη διακόσμησης, καθώς αναδεικνύουν εκείνα ακριβώς τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το στυλ σας.  

  

 

 Για παράδειγμα, το παραδοσιακό στυλ με τα σκούρα ξύλα και τα πιο θερμά χρώματα θα «κολλήσει» στις πιο σκούρες σκιές, ενώ το cottage με την πιο ελαφριά παλέτα (λευκά και ψυχρά παλ χρώματα), τις ασβεστωμένες επιφάνειες και τα λευκά ξύλινα έπιπλα θα φωτίσει ακόμα περισσότερο τις ανοιχτόχρωμες σκιές.

 

  

 

Ντύνουμε τον χώρο σας με χρώματα!

Με πολυετή εμπειρία στον χώρο των χρωμάτων, και με ανθρώπους που εργάζονται με υπευθυνότητα, η εταιρεία Kraft Paints σας δίνει τα εφόδια που χρειάζεστε για να καταστήσετε τον χώρο σας όμορφο και φωτεινό.

Τα χρώματα τοίχου δεν αποτελούν απλά αποχρώσεις που αποδίδουν την αίσθηση του καινούργιου. Είναι τα βασικά μέσα που δίνουν στον χώρο σας χαρακτήρα και ύφος και σας προσφέρουν την δυνατότητα να εκφράσετε την δική σας προσωπική αισθητική.

Η έμπνευσή μας για την απόδοση μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων βρίσκει την υλοποίησή της, μέσα από την χρήση προηγμένου εξοπλισμού αλλά και την εμπειρία και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της Kraft.

Φροντίζουμε πάντα να διερευνούμε τα οφέλη της προόδου και της εξέλιξης και να τα εντάσσουμε στην νοοτροπία μας, η οποία υπαγορεύει:

• την μέγιστη απόδοση,
• την ασφάλεια του προϊόντος
• αλλά και την πλήρη ικανοποίηση των συνεργατών και των πελατών μας από την εφαρμογή

Τα χρώματα τοίχων της Kraft, καθιστούν το βάψιμο σπιτιού εύκολη υπόθεση, καθώς η εφαρμογή τους αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα με λίγες κινήσεις, ενώ τα ιδιαίτερα χρώματα από τα οποία έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε, βελτιώνουν την εικόνα των εργασιακών χώρων και δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για τους χώρους κοινωνικής εστίασης.

Δεν είναι πάντοτε απαραίτητη μια πλήρης αλλαγή ώστε ο χώρος σας να αλλάξει και να ανανεωθεί. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται απλά λίγο χρώμα.

Η Kraft, σας δίνει την παλέτα!

Disclaimer