DIY • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ
DIY

 

 

Ακόμα κι ένας χώρος με λίγα τετραγωνικά μπορεί – αν του δώσετε την ευκαιρία – να σας δείξει τις δυνατότητές του. Ίσως μάλιστα και να σας εκπλήξει ευχάριστα με το απρόβλεπτο αποτέλεσμα που θα έχετε.  

 

 

 • Σπάστε τα όρια βάφοντας το ταβάνι του δωματίου το ίδιο χρώμα με τους τοίχους. Το οπτικό αυτό εφέ μεγαλώνει τις διαστάσεις του χωρίς να έχει καμία σημασία η ένταση του χρώματος που έχετε διαλέξει. 

   

 • Οι πιο εκκεντρικοί, βάψτε το ίδιο χρώμα τα σοβατεπί και τα κουφώματα με τους τοίχους, έτσι ώστε να μην υπάρχουν διακοπές. Με αυτό το εφέ όλα τα αντικείμενα μέσα στον χώρο αναδεικνύουν τον πιο κομψό και πολυτελές χαρακτήρα τους.  

   

   

 • Επίσης, μπορείτε να βάψετε τις λεπτομέρειες, όπως το γύψινο τελείωμα στο ταβάνι, τα κουφώματα και τις πόρτες ή τα παράθυρα, έναν τόνο πιο φωτεινό από τους τοίχους. Έτσι, ο τοίχος θα δίνει την αίσθηση ότι εμφανίζεται πιο πίσω και το δωμάτιο θα φαίνεται μεγαλύτερο.     

 • Στην ίδια λογική, αν βάψετε το ίδιο χρώμα με τους τοίχους ένα παλιό έπιπλο, αυτομάτως αισθητικά θα το έχετε αναβαθμίσει.   

   

 • Προσπαθήστε να δημιουργήσετε ισορροπημένες μεταβάσεις μέσα στον χώρο. Τι εννοούμε με αυτό; Χρησιμοποιήστε αποχρώσεις είτε της οικογένειας ή της ίδιας έντασης και συνδυάστε τες με μέτρο. Ένα έντονο χρώμα μέσα σε ένα απαλό περιβάλλον αποσπά την προσοχή και διαιρεί οπτικά το δωμάτιο. Παντρέψτε ίδιους τόνους αποχρώσεις για να δημιουργήσετε συνέχεια αλλά και οπτικό ενδιαφέρον. 

     

    

   

   

 • Ξεχάστε για λίγο τα λευκά, υπόλευκα με την εντύπωση ότι δείχνουν το χώρο μεγαλύτερο. Προτιμήστε παστέλ αποχρώσεις και ακόμα καλύτερα διαλέξτε και κάποιου είδους μοτίβο επάνω σε πιο ανοιχτή ή πιο σκούρα απόχρωση. 

   

 • Προτιμήστε ψυχρές αποχρώσεις, καθώς για παράδειγμα, το μπλε ανοίγει το χώρο ενώ αντίθετα το θερμό πορτοκαλί τον μικραίνει. 

   

 • Το φως δίνει βάθος στο χώρο και δημιουργεί ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό επιστρατεύστε κάθε είδους λάμπα, επιδαπέδιες, επιτραπέζιες, επιτοίχιες, για να δημιουργήσετε μικρές εστίες. Ωστόσο, μη φωτίζετε ποτέ υπερβολικά ένα μικρό δωμάτιο, διότι θα χαθούν οι σκιές που δημιουργούν ενδιαφέρον στο χώρο. 

   

 • Για να δείχνει ο χώρος πιο ψηλός πρέπει να τραβήξετε το βλέμμα προς τα επάνω. Αν δεν θέλετε να μπείτε στη λογική να φτιάξετε μια παλέτα χρωμάτων, βάψτε το λευκό ή στο χρώμα των τοίχων – όπως ήδη είπαμε – αλλά χρησιμοποιήστε κάποια μπογιά ή τεχνοτροπία που θα δώσουν υφή και θα ανεβάσουν την αισθητική του δωματίου στα ύψη. 

   

 • Οι καθαρές, λείες γραμμές βοηθούν το μάτι να “γλιστράει” από το ένα σημείο στο άλλο δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.  

 

 • Αν αποφασίσετε να φτιάξετε ρίγες, εννοείτε ότι θα διαλέξετε κάθετες ρίγες με φωτεινότητα. Ένα πράγμα σαν τα ρούχα: οι οριζόντιες ρίγες… παχαίνουν και οι κάθετες… αδυνατίζουν. Συνεπώς… κάθετες!!! 

   

 • Ένας μεγάλος καθρέφτης από τοίχο σε τοίχο δεν είναι πάντα η λύση. Όμως οι επιφάνειες από γυαλί, μέταλλο και καθρέφτη αντανακλούν το φως και έτσι μεγαλώνουν το χώρο. Επιλέξτε τες στα έπιπλα ή τα διακοσμητικά. 

   

 • Οι περισσότεροι φοβούνται τα μεγάλα αντικείμενα μέσα σε μικρούς χώρους. Λάθος. Αυτό που πραγματικά χρειάζεται ένα μικρό δωμάτιο για να αναδειχθεί είναι ατμόσφαιρα. Και θα την επιτύχετε μόνο αν έχετε αντικείμενα που κάνουν διακοσμητικές δηλώσεις. Συνδυάστε μικρά με μεγάλα. Όταν η κλίμακα μπερδεύεται, δημιουργείται η ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου. 

   Ντύνουμε τον χώρο σας με χρώματα!

Με πολυετή εμπειρία στον χώρο των χρωμάτων, και με ανθρώπους που εργάζονται με υπευθυνότητα, η εταιρεία Kraft Paints σας δίνει τα εφόδια που χρειάζεστε για να καταστήσετε τον χώρο σας όμορφο και φωτεινό.

Τα χρώματα τοίχου δεν αποτελούν απλά αποχρώσεις που αποδίδουν την αίσθηση του καινούργιου. Είναι τα βασικά μέσα που δίνουν στον χώρο σας χαρακτήρα και ύφος και σας προσφέρουν την δυνατότητα να εκφράσετε την δική σας προσωπική αισθητική.

Η έμπνευσή μας για την απόδοση μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων βρίσκει την υλοποίησή της, μέσα από την χρήση προηγμένου εξοπλισμού αλλά και την εμπειρία και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της Kraft.

Φροντίζουμε πάντα να διερευνούμε τα οφέλη της προόδου και της εξέλιξης και να τα εντάσσουμε στην νοοτροπία μας, η οποία υπαγορεύει:

• την μέγιστη απόδοση,
• την ασφάλεια του προϊόντος
• αλλά και την πλήρη ικανοποίηση των συνεργατών και των πελατών μας από την εφαρμογή

Τα χρώματα τοίχων της Kraft, καθιστούν το βάψιμο σπιτιού εύκολη υπόθεση, καθώς η εφαρμογή τους αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα με λίγες κινήσεις, ενώ τα ιδιαίτερα χρώματα από τα οποία έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε, βελτιώνουν την εικόνα των εργασιακών χώρων και δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για τους χώρους κοινωνικής εστίασης.

Δεν είναι πάντοτε απαραίτητη μια πλήρης αλλαγή ώστε ο χώρος σας να αλλάξει και να ανανεωθεί. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται απλά λίγο χρώμα.

Η Kraft, σας δίνει την παλέτα!

Disclaimer