DIY • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ
DIY

 

 

 ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΣΑΣ 

 

Προσπαθώντας να κάνετε τις σωστές επιλογές για τα χρώματα του σπιτιού σας, η διαδικασία μπορεί να μετατραπεί σε τρομακτική εμπειρία, ιδιαίτερα αν οι επιλογές αυτές πρέπει να συνδυάζονται με μόνιμες κατασκευές, όπως είναι τα ντουλάπια ή οι πάγκοι στην κουζίνα και στο μπάνιο. Και αυτό αποδεικνύει ουσιαστικά ότι η χρωματική έμπνευση δεν μπορεί να λειτουργήσει αποκομμένη από το σύνολο των στοιχείων που απαρτίζουν ένα δωμάτιο, όπως, για παράδειγμα, οι επιλογές στο δάπεδο, στην οροφή, στα ντουλάπια, στον πάγκο κλπ 

 

Αυτό που θέλουμε να σας προτρέψουμε να κάνετε είναι να απελευθερωθείτε από τις ανασφάλειές σας σχετικά με τη διακόσμηση και την εικόνα που πρέπει να έχει η κουζίνα και το μπάνιο σας. Σταματήστε να τα αντιμετωπίζετε σαν δύο δωμάτια με πολύ σημαντικό ρόλο αλλά χωρίς... χαρακτήρα, διότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο. 

 

Για να ξεκινήσετε όμως από κάπου, κάντε τα πρώτα βήματα επιλέγοντας τη χρωματική παλέτα που σας αρέσει. Αρκεί να συνδυάσετε σωστά τις αποχρώσεις και τις αναλογίες τους και θα δείτε πόσο γρήγορα θα αλλάξει η μονότονη εικόνα τους. Διαβάστε παρακάτω μερικές επιπλέον συμβουλές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τις ανασφάλειές σας και να φτάσετε με ασφάλεια στο επιθυμητό αποτέλεσμα. 

 

* Μην επιλέξετε χρώματα που δεν έχετε ξαναχρησιμοποιήσει. Προτιμήστε αποχρώσεις που αγαπάτε και που όταν θα βρίσκεστε μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον θα νιώθετε όμορφα, π.χ., αναζωογονητικά και ήρεμα στο μπάνιο ή δημιουργικά στην κουζίνα. 

 

* Μη φοβάστε να επιλέξετε φωτεινά χρώματα γιατί λερώνουν ή ανθεκτικά φινιρίσματα γιατί έχουν πιο πλούσια υφή και αυτό γιατί στους περισσότερους χώρους με αυτές τις χρήσεις (κουζίνα, μπάνιο), το χρώμα μοιάζει απλώς με περίγραμμα, καθώς ο χώρος που απομένει από τα βασικά κομμάτια είναι λιγοστός. Με το σωστό χρώμα λοιπόν, μπορείτε να «καδράρετε» όλα τα αντικείμενα και να τα αναδείξετε ακριβώς όπως ένα έργο τέχνης.   

 

* Εντάξει, είπαμε να αποφασίσετε τα χρώματα, όμως όπως σε όλα τα project πρέπει να είστε προετοιμασμένοι και ευέλικτοι, ώστε αν στην πορεία βλέπετε ότι οι επιλογές σας δεν αποδίδουν με τον τρόπο που προσδοκούσατε να μην κολλήσετε τη διαδικασία αλλά να προχωρήσετε σε διορθώσεις, ακόμα και να αλλάξετε εντελώς τις επιλογές σας κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αναθεωρήσετε τα αρχικά σχέδιά σας 

 

* Για να «παντρέψετε» με επιτυχία όλα τα στοιχεία μέσα στο δωμάτιο, επιλέξτε στο βασικό χρώμα και ένα αντικείμενο της επίπλωσή σας. Προσοχή: Μην το αγοράσετε από την αρχή. Αφήστε να προχωρήσουν οι εργασίες, βεβαιωθείτε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό που βλέπετε και στο τέλος κάντε τις αγορές σας, μικρές ή μεγαλύτερες. 

 

* Για να σας βοηθήσουμε με τις επιλογές σας σας συμβουλεύουμε να ξεκινήσετε «μελετώντας» τι χρώμα θέλετε να έχει το πιο «δύσκολο» στοιχείο κάθε χώρου: Κάτι που κοστίζει ακριβά, δεν βγαίνει εύκολα κ.λπ. Ωστόσο, σκεφτείτε ότι στις μέρες μας μπορείτε να βάψετε τις πόρτες από τα ντουλάπια σας, ακόμα και τις επιφάνειες που έχουν επενδυθεί με πλακάκια χρησιμοποιώντας απλώς την κατάλληλη βάση. Μια επιλογή που σας γλιτώνει από την ταλαιπωρία των εργασιών και φυσικά είναι πιο οικονομικό. 

 

* Μην υποτιμάτε το φως. Ελέγξτε όλα τα χρώματα και τα φινιρίσματα που έχετε επιλέξει στο φως της ημέρας αλλά και κάτω από τον τεχνητό φωτισμό, καθώς μπορεί να διαλέξετε ένα απαλό παστέλ για φρεσκάδα στην κουζίνα ή στο μπάνιο σας και πράγματι στο φως της ημέρας να δείχνει τέλειο, μόλις όμως ανάψετε τους λαμπτήρες ο χώρος να δείχνει μουντός.

 

* Είπαμε ότι πλέον μπορείτε να βάψετε όλες σχεδόν τις επιφάνειες, ωστόσο αν πρόκειται να αλλάξετε ή να τοποθετήσετε εξαρχής ένα μεγάλο σταθερό κομμάτι, π.χ. πάγκο κουζίνας από γρανίτη, επιλέξτε ένα ουδέτερο χρώμα που θα σας επιτρέπει να κάνετε αργότερα τις αλλαγές που θα χρειαστούν.   

 

* Ξύλινες επενδύσεις. Μην ξεχνάτε τα ξύλα σε μικρές ή μεγαλύτερες επιφάνειες, τα οποία με τον καιρό μπορεί να σκουρύνουν αλλάζοντας ολοκληρωτικά την αισθητική του χώρου σας. Τα χρώματα στα ξύλα είναι επίσης ψυχρά και θερμά, ανάλογα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του δέντρου. Ωστόσο, δεν είστε υποχρεωμένοι να ζήσετε για πάντα με τη βαρετή εικόνα τους. Μπορείτε να τα βάψετε σε όποια απόχρωση θέλετε κι αν έχετε δίλημμα, υπάρχει πάντα η επιλογή του λευκού. 

 

* Γενικώς, δεν υπάρχουν κανόνες για το ποια χρώματα είναι κατάλληλα ή δεν είναι για να χρησιμοποιήσετε σε μια κουζίνα ή σε ένα μπάνιο. Υπάρχουν όμως... επικρατέστερες ιδέες. Έτσι, το απαλό κοραλλί, που προσομοιάζει στους τόνους του δέρματος, ταιριάζει σε ένα μπάνιο, ενώ με τις ξύλινες επενδύσεις της κουζίνας σας το απαλό πράσινο δημιουργεί μια φρέσκια αντίθεση. 

 

Ντύνουμε τον χώρο σας με χρώματα!

Με πολυετή εμπειρία στον χώρο των χρωμάτων, και με ανθρώπους που εργάζονται με υπευθυνότητα, η εταιρεία Kraft Paints σας δίνει τα εφόδια που χρειάζεστε για να καταστήσετε τον χώρο σας όμορφο και φωτεινό.

Τα χρώματα τοίχου δεν αποτελούν απλά αποχρώσεις που αποδίδουν την αίσθηση του καινούργιου. Είναι τα βασικά μέσα που δίνουν στον χώρο σας χαρακτήρα και ύφος και σας προσφέρουν την δυνατότητα να εκφράσετε την δική σας προσωπική αισθητική.

Η έμπνευσή μας για την απόδοση μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων βρίσκει την υλοποίησή της, μέσα από την χρήση προηγμένου εξοπλισμού αλλά και την εμπειρία και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της Kraft.

Φροντίζουμε πάντα να διερευνούμε τα οφέλη της προόδου και της εξέλιξης και να τα εντάσσουμε στην νοοτροπία μας, η οποία υπαγορεύει:

• την μέγιστη απόδοση,
• την ασφάλεια του προϊόντος
• αλλά και την πλήρη ικανοποίηση των συνεργατών και των πελατών μας από την εφαρμογή

Τα χρώματα τοίχων της Kraft, καθιστούν το βάψιμο σπιτιού εύκολη υπόθεση, καθώς η εφαρμογή τους αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα με λίγες κινήσεις, ενώ τα ιδιαίτερα χρώματα από τα οποία έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε, βελτιώνουν την εικόνα των εργασιακών χώρων και δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για τους χώρους κοινωνικής εστίασης.

Δεν είναι πάντοτε απαραίτητη μια πλήρης αλλαγή ώστε ο χώρος σας να αλλάξει και να ανανεωθεί. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται απλά λίγο χρώμα.

Η Kraft, σας δίνει την παλέτα!

Disclaimer