DIY • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ
DIY

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΨΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΗΔΗ ΒΑΜΜΕΝΟ ΤΟΙΧΟ; 

 

Τις περισσότερες φορές που βάφουμε συνήθως είναι πάνω σε έναν ήδη βαμμένο τοίχο. Μπορεί να θέλουμε να φρεσκάρουμε έναν χώρο ή να εξαφανίσουμε τυχόν ατέλειες. Μπορεί όμως να θέλουμε να αλλάξουμε το χρώμα για να μεταβάλλουμε ολοκληρωτικά την όψη του. 

 

 Σε κάθε περίπτωση, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι τα εξής: 

  

 

1.       Καθαρίζουμε καλά τους τοίχους. Θέλουμε ιδανικά οι τοίχοι να μην έχουν σκόνη ή άλλους ρύπους. Σε σημεία που υπάρχουν λεκέδες καθαρίζουμε με νερό και σαπούνι, ειδικά στο μπάνιο και την κουζίνα που παρατηρούνται πιο συχνά. 

 

2.       Ελέγχουμε για σημεία που το χρώμα έχει ξεφλουδίσει, ή που η επιφάνεια δεν είναι λεία. Αν υπάρχουν βαθουλώματα ή τρύπες στον τοίχο, στοκάρουμε για να κλείσουν. Οπουδήποτε προσέξουμε ότι ο τοίχος δεν είναι λείος περνάμε ένα γυαλόχαρτο για να το διορθώσουμε. Όσο πιο λείος είναι ο τοίχος τόσο πιο σωστά θα εφαρμοστεί το χρώμα. Ξεσκονίζουμε τα σημεία που έχουμε λειάνει με γυαλόχαρτο και ο τοίχος μας είναι έτοιμος για να χρωματιστεί. 

 

3.  Σε τοίχους ήδη βαμμένους αλλά σε καλή κατάσταση, δε χρειάζεται να εφαρμόσετε υπόστρωμα ή αστάρι απλά καθαρίστε τον τοίχο και βάψτε απευθείας. Αν έχετε στοκάρει σημεία όμως, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε το γεμιστικό αστάρι νερού KRAFT Dur Aqua White για πρόσφυση του τελικού χρώματος, δηλαδή για να «πιάσει» καλά το χρώμα. Αν πάλι έχουν περάσει πολλά χρόνια από το τελευταίο βάψιμο ή ο τοίχος έχει παλιούς λεκέδες που έχουν εμποτίσει και δε βγαίνουν, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε το μονωτικό υπόστρωμα λεκέδων KRAFT Eco Stain Blocker Aqua, που μονώνει από παλιούς λεκέδες

   εμποδίζοντας τη μετανάστευσή τους στο τελικό χρώμα ενώ παράλληλα μειώνει και την ποσότητα τελικού χρώματος που θα χρειαστείτε για να βάψετε τον τοίχο. 

 

4. Τοποθετούμε χαρτοταινία για να προστατέψουμε τα σημεία που δεν θέλουμε να βαφούν και ξεκινάμε να βάφουμε τις γωνίες με ένα τριγωνικό πινέλο. 

  

5. Καλύπτουμε ολόκληρο τον τοίχο με χρώμα με τη βοήθεια ενός ρολού κάνοντας κινήσεις στο σχήμα του ‘W’ ώστε να μην παραλείψουμε κανένα σημείο. Μπορούμε να επιλέξουμε ένα οικονομικό πλαστικό χρώμα συχνής επαναβαφής όπως το KRAFT Profi Interior ή το πιστοποιημένα οικολογικό και οικονομικό KRAFT Eco Profi Interior, που μπορούν να χρωματιστούν σε χιλιάδες αποχρώσεις. 

 

6.     Αφήνουμε το χρώμα να στεγνώσει καλά και ελέγχουμε για σημεία με ατέλειες σε φυσικό φως ώστε να τα έχουμε στον νου μας όταν περάσουμε το δεύτερο στρώμα. Δύο στρώματα είναι αρκετά ειδικά αν έχουμε χρησιμοποιήσει υπόστρωμα. 

 

7.  Απολαμβάνουμε το αποτέλεσμα και επαναλαμβάνουμε κάθε φορά που θέλουμε μία ριζική αλλαγή στον χώρο μας!

 

Dur Aqua White
Profi Interior
Eco Stain Blocker Aqua

Ντύνουμε τον χώρο σας με χρώματα!

Με πολυετή εμπειρία στον χώρο των χρωμάτων, και με ανθρώπους που εργάζονται με υπευθυνότητα, η εταιρεία Kraft Paints σας δίνει τα εφόδια που χρειάζεστε για να καταστήσετε τον χώρο σας όμορφο και φωτεινό.

Τα χρώματα τοίχου δεν αποτελούν απλά αποχρώσεις που αποδίδουν την αίσθηση του καινούργιου. Είναι τα βασικά μέσα που δίνουν στον χώρο σας χαρακτήρα και ύφος και σας προσφέρουν την δυνατότητα να εκφράσετε την δική σας προσωπική αισθητική.

Η έμπνευσή μας για την απόδοση μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων βρίσκει την υλοποίησή της, μέσα από την χρήση προηγμένου εξοπλισμού αλλά και την εμπειρία και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της Kraft.

Φροντίζουμε πάντα να διερευνούμε τα οφέλη της προόδου και της εξέλιξης και να τα εντάσσουμε στην νοοτροπία μας, η οποία υπαγορεύει:

• την μέγιστη απόδοση,
• την ασφάλεια του προϊόντος
• αλλά και την πλήρη ικανοποίηση των συνεργατών και των πελατών μας από την εφαρμογή

Τα χρώματα τοίχων της Kraft, καθιστούν το βάψιμο σπιτιού εύκολη υπόθεση, καθώς η εφαρμογή τους αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα με λίγες κινήσεις, ενώ τα ιδιαίτερα χρώματα από τα οποία έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε, βελτιώνουν την εικόνα των εργασιακών χώρων και δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για τους χώρους κοινωνικής εστίασης.

Δεν είναι πάντοτε απαραίτητη μια πλήρης αλλαγή ώστε ο χώρος σας να αλλάξει και να ανανεωθεί. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται απλά λίγο χρώμα.

Η Kraft, σας δίνει την παλέτα!

Disclaimer