DIY • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ
DIY

8 ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΒΑΜΜΕΝΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΣΑΣ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  

 

 

Μπορείτε να διατηρήσετε τους τοίχους σας σε άριστη κατάσταση με κάποιες απλές πρακτικές που θα τους κάνουν να μοιάζουν πάντα σαν καινούριοι:

 

 

1.      Ξεσκονίζετε τους τοίχους κάθε 2 μήνες περίπου με ένα ξεσκονόπανο. Μην ξεχνάτε το ταβάνι, κάποια σκόνη συγκεντρώνεται και εκεί. 

 

2.  Μία φορά τον χρόνο καθαρίστε τις βαμμένες επιφάνειες στο μπάνιο και την κουζίνα. Με απλό σαπούνι και νερό και ένα φυσικό σφουγγάρι, τρίψτε απαλά τις επιφάνειες που έχουν λεκέδες. Στεγνώστε με ένα καθαρό πανί. Αυτό μπορείτε να το κάνετε σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού έχει λεκέδες όπως στο παιδικό δωμάτιο ή γύρω από το τζάκι. Για χώρους που από τη φύση τους λερώνονται εύκολα (πολυσύχναστα δωμάτια, το παιδικό δωμάτιο κλπ), προτιμήστε χρώματα με μεγάλη αντοχή στο πλύσιμο και το συχνό καθαρισμό, όπως το υψηλής ποιότητας 7 σε 1 ακρυλικό χρώμα για εσωτερικούς τοίχους KRAFT Superior με ultra mat φινίρισμα ή το KRAFT Easy Clean με velvet φινίρισμα. 

 

3.       Φτιάξτε το δικό σας αποτελεσματικό καθαριστικό  

 

a.  Διαλύστε 1 φλυτζάνι βόρακα και 2 κουτ.σούπας 

υγρό πλυντηρίου πιάτων σε 4 λίτρα χλιαρού νερού, ή 

 

b.      Αναμίξτε 1 φλυτζάνι αμμωνία και 1 κουτ.γλυκού 

υγρό πιάτων σε 4 λίτρα νερού. 

 

4.  Δοκιμάστε πρώτα να καθαρίσετε σε ένα ασφαλές σημείο του τοίχου πριν συνεχίσετε. Αν το χρώμα φεύγει ή ξεφλουδίζει μην συνεχίσετε. 


 

5.  Καθαρίζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα σημεία επιρρεπή σε λεκέδες όπως γύρω από διακόπτες ή πάνω από θερμαντικά σώματα αλλά και κοντά σε ηλεκτρικές συσκευές μιας και τείνουν να συγκεντρώνουν σκόνη. 

 

6.   Αν υπάρχουν σημεία στους τοίχους σας που έχουν φουσκώσει ή ξεφλουδίσει, επισκευάστε τα σημεία και στη συνέχεια βάψτε τα με το ίδιο χρώμα του τοίχου. Πριν από αυτό, γεμίστε σημεία με βαθουλώματα χρησιμοποιώντας τον ακρυλικό στόκο νερού Spachtel και χρησιμοποιήστε ένα υπόστρωμα όπως το KRAFT Dur Aqua White, για να «πιάσει» καλά το χρώμα πάνω στα σημεία αυτά.    

 

  7.    Αν δεν έχετε κρατήσει την αρχική απόχρωση ή το όνομά της, μπορείτε να αφαιρέσετε ένα μικρό κομμάτι από το χρώμα στον τοίχο και να ζητήσετε από ένα χρωματοπωλείο να αποκωδικοποιήσει την ακριβή απόχρωση.

 

Dur Aqua White
Easy Clean
Superior

Ντύνουμε τον χώρο σας με χρώματα!

Με πολυετή εμπειρία στον χώρο των χρωμάτων, και με ανθρώπους που εργάζονται με υπευθυνότητα, η εταιρεία Kraft Paints σας δίνει τα εφόδια που χρειάζεστε για να καταστήσετε τον χώρο σας όμορφο και φωτεινό.

Τα χρώματα τοίχου δεν αποτελούν απλά αποχρώσεις που αποδίδουν την αίσθηση του καινούργιου. Είναι τα βασικά μέσα που δίνουν στον χώρο σας χαρακτήρα και ύφος και σας προσφέρουν την δυνατότητα να εκφράσετε την δική σας προσωπική αισθητική.

Η έμπνευσή μας για την απόδοση μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων βρίσκει την υλοποίησή της, μέσα από την χρήση προηγμένου εξοπλισμού αλλά και την εμπειρία και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της Kraft.

Φροντίζουμε πάντα να διερευνούμε τα οφέλη της προόδου και της εξέλιξης και να τα εντάσσουμε στην νοοτροπία μας, η οποία υπαγορεύει:

• την μέγιστη απόδοση,
• την ασφάλεια του προϊόντος
• αλλά και την πλήρη ικανοποίηση των συνεργατών και των πελατών μας από την εφαρμογή

Τα χρώματα τοίχων της Kraft, καθιστούν το βάψιμο σπιτιού εύκολη υπόθεση, καθώς η εφαρμογή τους αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα με λίγες κινήσεις, ενώ τα ιδιαίτερα χρώματα από τα οποία έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε, βελτιώνουν την εικόνα των εργασιακών χώρων και δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για τους χώρους κοινωνικής εστίασης.

Δεν είναι πάντοτε απαραίτητη μια πλήρης αλλαγή ώστε ο χώρος σας να αλλάξει και να ανανεωθεί. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται απλά λίγο χρώμα.

Η Kraft, σας δίνει την παλέτα!

Disclaimer