DIY • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ
DIY

ΒΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟΥΒΛΑ - ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΣΟΨΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΓΝΗΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ.  

  

 

Στις περισσότερες κατασκευές με τούβλα, τα τούβλα συνήθως χρησιμοποιούνται όπως είναι, και υπάρχουν αρκετές επιλογές χρωμάτων, δεν παύουν όμως να είναι αρκετά κοινές, αυτό που δηλαδή θα περιμέναμε να δούμε: αποχρώσεις σε εναλλαγές του καφέ. Γι’αυτό και το να χρωματίσουμε ένα κτίσμα από τούβλα είναι αναπάντεχα πρωτότυπο και εντυπωσιακό, ειδικά αν χρησιμοποιήσουμε κάποιο χρώμα που δεν συνδέεται με το φυσικό χρώμα του τούβλου. 

 

Για να  το κάνουμε όμως, καλό είναι να γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα. 

 

Το τούβλο είναι ένα δομικό υλικό που επιτρέπει στο κτίριο να αναπνέει, άρα δεν πρέπει να μπλοκάρουμε αυτή την ιδιότητα με το χρώμα που θα χρησιμοποιήσουμε. Γι’αυτό ενδείκνυνται χρώματα που είναι κατάλληλα για πορώδεις αλλά και αλκαλικές επιφάνειες. Η διαδικασία την οποία θα πρέπει να ακολουθήσουμε για τον σωστό τρόπο βαφής του τούβλου περιλαμβάνει αρχικά την εφαρμογή 1 στρώσης KRAFT Dur Aqua White που διακρίνεται για την ισχυρή του πρόσφυση, και μετά την εφαρμογή 2 στρώσεων KRAFT Exterior 100% που προσφέρει διαπνοή και εξαιρετική προστασία καθώς και  τέλειο φινίρισμα. 

 

Όπως σε κάθε έργο χρωματισμού, η κατάλληλη προετοιμασία της επιφάνειας είναι πολύ σημαντική για να έχουμε καλό αποτέλεσμα και αντοχή στο χρόνο. Τα τούβλα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και να μην έχουν υγρασία, μούχλα ή ρωγμές που μπορεί να επηρεάσουν την εφαρμογή και την ανθεκτικότητα του χρώματος. Επίσης, πριν βάψουμε, πρέπει τα τούβλα να είναι εντελώς στεγνά. 

 

Το να βάψεις τούβλα σε ανοιχτό χρώμα δεν είναι τόσο αποτελεσματικό κυρίως διότι το ανοιχτό χρώμα συνήθως απομονώνει τη σκόνη και τη βρωμιά που κατακάθεται στα τούβλα. Επίσης, ένα ανοιχτό χρώμα επιτρέπει στις σκιές που ρίχνει το κάθε τούβλο να φαίνονται πιο εύκολα. 

 

Χρησιμοποιώντας ένα πιο σκούρο χρώμα δεν μπορείς να δεις όλες τις σκιές που πέφτουν στην πρόσοψη του σπιτιού κι έτσι το χρώμα δείχνει πιο συνεχές. Μία αρκετά έντονη απόχρωση του γκρι για παράδειγμα, όπως το November Rain (F) NT-11 της KRAFTμπορεί να είναι υπέροχη αλλά και ένα έντονο πράσινο όπως το Hollyhock Garden G3:C1-1της KRAFT μπορεί επίσης να δώσει ένα απίθανο στυλ.

 

Dur Aqua White

Ντύνουμε τον χώρο σας με χρώματα!

Με πολυετή εμπειρία στον χώρο των χρωμάτων, και με ανθρώπους που εργάζονται με υπευθυνότητα, η εταιρεία Kraft Paints σας δίνει τα εφόδια που χρειάζεστε για να καταστήσετε τον χώρο σας όμορφο και φωτεινό.

Τα χρώματα τοίχου δεν αποτελούν απλά αποχρώσεις που αποδίδουν την αίσθηση του καινούργιου. Είναι τα βασικά μέσα που δίνουν στον χώρο σας χαρακτήρα και ύφος και σας προσφέρουν την δυνατότητα να εκφράσετε την δική σας προσωπική αισθητική.

Η έμπνευσή μας για την απόδοση μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων βρίσκει την υλοποίησή της, μέσα από την χρήση προηγμένου εξοπλισμού αλλά και την εμπειρία και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της Kraft.

Φροντίζουμε πάντα να διερευνούμε τα οφέλη της προόδου και της εξέλιξης και να τα εντάσσουμε στην νοοτροπία μας, η οποία υπαγορεύει:

• την μέγιστη απόδοση,
• την ασφάλεια του προϊόντος
• αλλά και την πλήρη ικανοποίηση των συνεργατών και των πελατών μας από την εφαρμογή

Τα χρώματα τοίχων της Kraft, καθιστούν το βάψιμο σπιτιού εύκολη υπόθεση, καθώς η εφαρμογή τους αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα με λίγες κινήσεις, ενώ τα ιδιαίτερα χρώματα από τα οποία έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε, βελτιώνουν την εικόνα των εργασιακών χώρων και δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για τους χώρους κοινωνικής εστίασης.

Δεν είναι πάντοτε απαραίτητη μια πλήρης αλλαγή ώστε ο χώρος σας να αλλάξει και να ανανεωθεί. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται απλά λίγο χρώμα.

Η Kraft, σας δίνει την παλέτα!

Disclaimer