DIY • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ
DIY

ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ 

  

 

Ο πιο ωραίος – και δραστικός – τρόπος να δώσουμε νέα αύρα στην κουζίνα μας είναι να αλλάξουμε τα χρώματα! Η επιλογή των χρωμάτων βέβαια δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, πρέπει να την σκεφτούμε με γνώμονα όλα τα άλλα αντικείμενα που υπάρχουν στην κουζίνα, όπως τα ντουλάπια, το πάτωμα, οι συσκευές, το φως που μπαίνει και το πώς αυτό αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

 

Να τί πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας για να κάνουμε τη σωστή επιλογή: 

 

Το χρώμα είναι φως, γιατί το αντιλαμβανόμαστε χάρη στο φως που αντανακλάται από αυτό. Γι’αυτό και ένα χρώμα μπορεί να φαίνεται πολύ διαφορετικό σε έντονο φως απ’ό,τι σε ήπιο. Ας παρατηρήσουμε πώς αλλάζουν τα χρώματα κατά τη διάρκεια της ημέρας ή πώς διαφοροποιούνται με παρουσία - ή μη - τεχνητού φωτός μέσα στον χώρο. 

 

Πολύ συχνά, η κουζίνα έχει θερμά χρώματα που αναδύουν ‘ζεστασιά.’ Αυτό δεν είναι τυχαίο. Σύμφωνα με έρευνες, τα ζεστά χρώματα όπως το κόκκινο και το πορτοκαλί, μάς ανοίγουν την όρεξη. 

 

Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι το χρώμα δεν είναι μόνο για τους τοίχους. Μπορούμε να χρωματίσουμε κάποιο κεντρικό έπιπλο της κουζίνας, αλλά και καρέκλες ή άλλα αντικείμενα. Αν το αγαπημένο μας χρώμα είναι ακατάλληλο για τους τοίχους, γιατί να μην το χρησιμοποιήσουμε στην επίπλωση ή σε κάποιο αντικείμενο ώστε να το ενσωματώσουμε στο σύνολο; 

 

Δείτε παρακάτω κάποιους χρωματικούς συνδυασμούς ειδικά για την κουζίνα από το χρωματολόγιο της KRAFT. 

 

Njabulo R6:A1-1και Candle Light O5:A2-3,

Hooray O3:A1-3 και Orange Mallow (F) O6:B2-3

ή

Barbados Bay G5:B1-1, Lito (F) WH-07 και Peony Blooms R1:A1-2,

De-LovelyG1:A1-4και Reality Bites (F) NT-39 

 

 

 Tip: Ας μην ξεχνάμε ότι η κουζίνα είναι ένας χώρος με ειδικές ανάγκες μιας και συσσωρεύει ρύπους και έχει συχνά υψηλά επίπεδα υγρασίας. Γι’αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα χρώμα που να μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός τέτοιου χώρου όπως είναι το ισοθερμικό πλαστικό χρώμα Hydrocontrol της KRAFT, που εμποδίζει την υγροποίηση των υδρατμών λόγω διαφοράς θερμοκρασίας εμποδίζοντας την ανάπτυξη υγρασίας στον τοίχο ενώ παράλληλα καταπολεμά και το μύκητα της μούχλας . 

Hydrocontrol

Ντύνουμε τον χώρο σας με χρώματα!

Με πολυετή εμπειρία στον χώρο των χρωμάτων, και με ανθρώπους που εργάζονται με υπευθυνότητα, η εταιρεία Kraft Paints σας δίνει τα εφόδια που χρειάζεστε για να καταστήσετε τον χώρο σας όμορφο και φωτεινό.

Τα χρώματα τοίχου δεν αποτελούν απλά αποχρώσεις που αποδίδουν την αίσθηση του καινούργιου. Είναι τα βασικά μέσα που δίνουν στον χώρο σας χαρακτήρα και ύφος και σας προσφέρουν την δυνατότητα να εκφράσετε την δική σας προσωπική αισθητική.

Η έμπνευσή μας για την απόδοση μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων βρίσκει την υλοποίησή της, μέσα από την χρήση προηγμένου εξοπλισμού αλλά και την εμπειρία και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της Kraft.

Φροντίζουμε πάντα να διερευνούμε τα οφέλη της προόδου και της εξέλιξης και να τα εντάσσουμε στην νοοτροπία μας, η οποία υπαγορεύει:

• την μέγιστη απόδοση,
• την ασφάλεια του προϊόντος
• αλλά και την πλήρη ικανοποίηση των συνεργατών και των πελατών μας από την εφαρμογή

Τα χρώματα τοίχων της Kraft, καθιστούν το βάψιμο σπιτιού εύκολη υπόθεση, καθώς η εφαρμογή τους αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα με λίγες κινήσεις, ενώ τα ιδιαίτερα χρώματα από τα οποία έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε, βελτιώνουν την εικόνα των εργασιακών χώρων και δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για τους χώρους κοινωνικής εστίασης.

Δεν είναι πάντοτε απαραίτητη μια πλήρης αλλαγή ώστε ο χώρος σας να αλλάξει και να ανανεωθεί. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται απλά λίγο χρώμα.

Η Kraft, σας δίνει την παλέτα!

Disclaimer