DIY • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ
DIY

ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ 

  

 

Το φθινόπωρο είναι προ των πυλών, με όλη την ανανεωτική διάθεση που φέρνει μαζί του, αλλά και την ανασυγκρότηση των εργασιών και των στόχων μας. Για το σπίτι μας, τίποτα άλλο δεν μπορεί να φέρει μια καινούργια πνοή, όσο ένα φρεσκάρισμα του χρώματος. Όμως, αν θέλουμε να επιχειρήσουμε μια τέτοια διαδικασία, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε  πόσο θα μας κοστίσουν τα υλικά που θα προμηθευτούμε. Θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψη μας όλες τις κατηγορίες τω υλικών για το βάψιμο, όπως τα υλικά προετοιμασίας, ανάμιξης, εφαρμογής και καθαρισμού. Για να κάνουμε λοιπόν την κοστολόγηση αυτή, σκόπιμο είναι να μπορούμε να υπολογίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τις ποσότητες που θα χρησιμοποιήσουμε. Ας δούμε τα βασικά βήματα: 

 

Πως υπολογίζουμε τις επιφάνειες του σπιτιού  

 

 

Για το εσωτερικό του σπιτιού: 

 

- Σε κάθε δωμάτιο μετράμε τις διαστάσεις της επιφάνειας του πατώματος και το ύψος του. Αφού υπολογίσουμε την περίμετρο, την πολλαπλασιάζουμε με το ύψος του δωματίου.  

 

- Υπολογίζουμε τα εμβαδά των ανοιγμάτων (πόρτες-παράθυρα) και αφαιρούμε τα τετραγωνικά αυτά από τον παραπάνω υπολογισμό. 

 

- Αν τα ανοίγματά μας έχουν αναπτύγματα (περβάζια, εσοχές κλπ) υπολογίζουμε και αυτά τα εμβαδά και τα προσθέτουμε στον παραπάνω υπολογισμό. 

 

- Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για όλα τα δωμάτια και αθροίζουμε τα τετραγωνικά.

- Αν αποφασίσουμε να βάψουμε την οροφή, θεωρούμε ότι έχει το ίδιο εμβαδό με το πάτωμα. Αν έχει κλίση, τη λαμβάνουμε υπ' όψη στον υπολογισμό. 

 

 Για το εξωτερικό του σπιτιού: 

 

- Πολλαπλασιάζουμε το ύψος του κτιρίου επί τη διάσταση της κάθε όψης και αθροίζουμε τα εμβαδά. 

 

- Υπολογίζουμε τις επιφάνειες των ανοιγμάτων και τις αφαιρούμε από το παραπάνω εμβαδό, ενώ προσθέτουμε τα εμβαδά των πιθανών εσοχών.  

 

 Πως υπολογίζουμε τις τελικές ποσότητες υλικών 

 

Αφού έχουμε υπολογίσει τα τελικά τετραγωνικά μέτρα που θα χρωματίσουμε και έχουμε επιλέξει και το προϊόν ή προϊόντα, κοιτάμε στο πίσω μέρος της συσκευασίας των χρωμάτων την ειδική ένδειξη που δηλώνει την κάλυψη m2/lt για μια στρώση, δηλαδή πόσα τ.μ. κατά προσέγγιση μπορούν να χρωματιστούν με ένα λίτρο του συγκεκριμένου χρώματος, περνώντας μια στρώση. Για να υπολογίσουμε την τελική ποσότητα διαιρούμε τα τ.μ. της επιφάνειας που υπολογίσαμε ότι θα βάψουμε με τον αριθμό m2/lt από το δοχείο. Στη συνέχεια πολλαπλασιάζουμε τον αριθμό λίτρων επί 2, γιατί συνήθως χρειάζονται 2 στρώσεις.

 

Για να κάνουμε όμως τη ζωή μας ευκολότερη, χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή υλικών που βρίσκεται εδώ http://www.kraftpaints.gr/calculatorind.aspx

Σε κάθε περίπτωση όμως δεν ξεχνάμε ότι η πραγματική ποσότητα χρώματος που θα χρειαστείτε εξαρτάται από το υπόβαθρο, το πάχος του ανάγλυφου, την απορροφητικότητα της επιφάνειας, τις συνθήκες βαφής και τη μέθοδο εφαρμογής.

Ντύνουμε τον χώρο σας με χρώματα!

Με πολυετή εμπειρία στον χώρο των χρωμάτων, και με ανθρώπους που εργάζονται με υπευθυνότητα, η εταιρεία Kraft Paints σας δίνει τα εφόδια που χρειάζεστε για να καταστήσετε τον χώρο σας όμορφο και φωτεινό.

Τα χρώματα τοίχου δεν αποτελούν απλά αποχρώσεις που αποδίδουν την αίσθηση του καινούργιου. Είναι τα βασικά μέσα που δίνουν στον χώρο σας χαρακτήρα και ύφος και σας προσφέρουν την δυνατότητα να εκφράσετε την δική σας προσωπική αισθητική.

Η έμπνευσή μας για την απόδοση μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων βρίσκει την υλοποίησή της, μέσα από την χρήση προηγμένου εξοπλισμού αλλά και την εμπειρία και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της Kraft.

Φροντίζουμε πάντα να διερευνούμε τα οφέλη της προόδου και της εξέλιξης και να τα εντάσσουμε στην νοοτροπία μας, η οποία υπαγορεύει:

• την μέγιστη απόδοση,
• την ασφάλεια του προϊόντος
• αλλά και την πλήρη ικανοποίηση των συνεργατών και των πελατών μας από την εφαρμογή

Τα χρώματα τοίχων της Kraft, καθιστούν το βάψιμο σπιτιού εύκολη υπόθεση, καθώς η εφαρμογή τους αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα με λίγες κινήσεις, ενώ τα ιδιαίτερα χρώματα από τα οποία έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε, βελτιώνουν την εικόνα των εργασιακών χώρων και δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για τους χώρους κοινωνικής εστίασης.

Δεν είναι πάντοτε απαραίτητη μια πλήρης αλλαγή ώστε ο χώρος σας να αλλάξει και να ανανεωθεί. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται απλά λίγο χρώμα.

Η Kraft, σας δίνει την παλέτα!

Disclaimer