DIY • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ
DIY


ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΜΕ ΧΡΩΜΑ: ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ


Το χρώμα μπορεί να δώσει στο σπίτι σας την αυτοπεποίθηση και τον χαρακτήρα που ίσως του λείπουν. Με τις σωστές επιλογές χρωμάτων, θα μπορέσετε να δώσετε έμφαση, να κρύψετε ατέλειες και θα δείτε τον χώρο σας να μεταμορφώνεται.

Γνωρίζετε τις ιδανικές... αναλογίες ενός δωματίου; Η «βίβλος» της διακόσμησης λέει ότι τα μαγικά νούμερα είναι 60-30-10. Και, πράγματι, αν παρατηρήσετε τα δωμάτια που σας αρέσουν, θα παρατηρήσετε ότι τα ποσοστά τους αντιστοιχούν σε αυτά τα νούμερα. Κάτι που μάλλον σχετίζεται με την όραση: γενικά, το 60% της όρασης δίνει προσοχή στο χρώμα, το 30% εστιάζει σε κάτι ενδιαφέρον που βλέπει μέσα στο δωμάτιο, και το υπόλοιπο 10% σχετίζεται με μικρότερα στοιχεία.

H ποσότητα μετράει

Τα ανοιχτά χρώματα θα κάνουν ένα μικρό δωμάτιο να δείχνει πιο φωτεινό – ιδιαίτερα αν βάψετε και το ταβάνι στο ίδιο χρώμα. Οι λάτρεις των σκούρων χρωμάτων τώρα παίρνουν την εκδίκησή τους, καθώς σήμερα η θεωρία ότι οι σκούρες αποχρώσεις είναι απαγορευτικές για μικρούς χώρους έχει καταρρεύσει. Σίγουρα όμως χρειάζονται προσοχή για να μη νιώθετε ότι ζείτε σε σπηλιά. Διαλέξτε το χρώμα ανάλογα με τη φωτεινότητα του χώρου κι αν τελικά δεν είστε σίγουροι βάψτε μόνο έναν τοίχο, πχ. στο υπνοδωμάτιο αυτόν πίσω από το κεφαλάρι, συνεχίζοντας με έναν πιο ανοιχτό τόνο στους υπόλοιπους τοίχους.

Φωτεινό λευκό

Το λευκό μπορεί να είναι ψυχρό ή θερμό, σε κάθε περίπτωση όμως δείχνει καθαρό, φωτεινό και δροσερό. Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία για τον τόνο που σας ταιριάζει διαλέξτε καθαρό λευκό. Ταιριάζει παντού και με τα πάντα, ενώ αν αλλάξετε γνώμη είναι το μόνο που βάφεται πανεύκολα.

Από έξω προς τα μέσα

Μη χρησιμοποιείτε περισσότερα από τρία χρώματα για το εξωτερικό του σπιτιού: Ένα για τους τοίχους, ένα για τα πλαίσια και ένα για όπου θέλετε να δώσετε έμφαση. Προσέξτε οι τόνοι να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον και όχι να ανταγωνίζονται. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική ταυτότητα του σπιτιού σας.

Χρώματα και στιλ

Chic, chic, chic! Η απάντηση σε αυτή την απαίτηση είναι μία: μονοχρωμία. Όλη η παλέτα του γκρι, από τον πιο ζεστό και απαλό τόνο μέχρι το πιο ψυχρό και σκούρο, θα γίνει σύμμαχός σας. Συνοδέψτε τη με έπιπλα και διακοσμητικά είτε σε συμπληρωματικά χρώματα είτε σε πιο έντονες αποχρώσεις του ιδίου (ή συγγενικού) χρώματος. To γκρι είναι μια κομψή και ασφαλής λύση και για μια ανοιχτή κουζίνα, καθώς τονώνει την εικόνα της.

Ένταση στις λεπτομέρειες

Βαθιά κόκκινα, καφέ και απαλά κίτρινα θα μεταμορφώσουν καθιστικό και τραπεζαρία στα πιο φιλόξενα δωμάτια. Μπορείτε να εντάξετε μερικά ακόμα πιο σκούρα χρώματα τονίζοντας τα δομικά υλικά (σκάλες, κουπαστές, κολόνες κλπ.). Η δύναμη του χρώματος θα απορροφηθεί από το γενικό σύνολο.

Be cool!

Ανανεώστε την εμφάνιση του εξοχικού σας. Εμπλουτίστε το με δροσερά μπλε και πράσινα ή πιο έντονα μπορντό χρώματα, με τα οποία θα βάψετε τα εσωτερικά κουφώματα (πχ. τις πόρτες) και τα σοβατεπί. Παίξτε με τα ίδια χρώματα στα υφάσματα – στις ρίγες, τα φλοράλ ή τα γεωμετρικά μοτίβα.

Παστέλ για πάντα

Αέρινο, χαλαρό και βέβαια ρομαντικό. Τα παστέλ χρώματα είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για χαλαρή ατμόσφαιρα. Μάλιστα στα υπνοδωμάτια και τα μπάνια συνηθίζεται η πιο ανοιχτή απόχρωση των παστέλ για τους τοίχους και μια πιο σκούρα για τα σοβατεπί.

Ντύνουμε τον χώρο σας με χρώματα!

Με πολυετή εμπειρία στον χώρο των χρωμάτων, και με ανθρώπους που εργάζονται με υπευθυνότητα, η εταιρεία Kraft Paints σας δίνει τα εφόδια που χρειάζεστε για να καταστήσετε τον χώρο σας όμορφο και φωτεινό.

Τα χρώματα τοίχου δεν αποτελούν απλά αποχρώσεις που αποδίδουν την αίσθηση του καινούργιου. Είναι τα βασικά μέσα που δίνουν στον χώρο σας χαρακτήρα και ύφος και σας προσφέρουν την δυνατότητα να εκφράσετε την δική σας προσωπική αισθητική.

Η έμπνευσή μας για την απόδοση μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων βρίσκει την υλοποίησή της, μέσα από την χρήση προηγμένου εξοπλισμού αλλά και την εμπειρία και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της Kraft.

Φροντίζουμε πάντα να διερευνούμε τα οφέλη της προόδου και της εξέλιξης και να τα εντάσσουμε στην νοοτροπία μας, η οποία υπαγορεύει:

• την μέγιστη απόδοση,
• την ασφάλεια του προϊόντος
• αλλά και την πλήρη ικανοποίηση των συνεργατών και των πελατών μας από την εφαρμογή

Τα χρώματα τοίχων της Kraft, καθιστούν το βάψιμο σπιτιού εύκολη υπόθεση, καθώς η εφαρμογή τους αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα με λίγες κινήσεις, ενώ τα ιδιαίτερα χρώματα από τα οποία έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε, βελτιώνουν την εικόνα των εργασιακών χώρων και δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για τους χώρους κοινωνικής εστίασης.

Δεν είναι πάντοτε απαραίτητη μια πλήρης αλλαγή ώστε ο χώρος σας να αλλάξει και να ανανεωθεί. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται απλά λίγο χρώμα.

Η Kraft, σας δίνει την παλέτα!

Disclaimer