DIY • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ
DIY


Επιλέξτε Xρώματα με Eύκολα Bήματα

Το χρώμα δημιουργεί συναισθήματα, προκαλεί τις αισθήσεις και «φτιάχνει» ατμόσφαιρα. Έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει τον χώρο και να αλλάξει την αντίληψη μας γι' αυτόν. Τα σωστά χρώματα θα αναδείξουν τις όμορφες λεπτομέρειες του σπιτιού, ενώ η έξυπνη χρήση του χρώματος μπορεί να κρύψει σχεδιαστικές ατέλειες. Πώς όμως θα βρείτε αυτόν τον μαγικό συνδυασμό για το δικό σας σπίτι; Θα μοιραστούμε μαζί σας τη χρωματική στρατηγική, που αν την ακολουθήσετε, θα καταφέρετε μόνοι σας να δημιουργήσετε επιτυχημένους χρωματικούς συνδυασμούς!

Αποφασίστε τι διάθεση θέλετε να προκαλεί ο κάθε χώρος.  Αυτό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα. Αν το σαλόνι σας θέλετε να προκαλεί τις αισθήσεις, τότε ξέρετε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα, ίσως και τεχνοτροπίες. Αν στο υπνοδωμάτιο θέλετε πάνω απ’ όλα ηρεμία, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε χρώματα απαλά και παστέλ, χωρίς έντονες τεχνοτροπίες και μοτίβα. Αποφασίστε λοιπόν την ατμόσφαιρα που θέλετε να αποπνέει ο κάθε χώρος.


Δανειστείτε ιδέες από τη μητέρα φύση. Στη φύση υπάρχει η μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων και διαθέσεων. Κοιτάξτε καλά γύρω σας. Από τις παραλίες και τον ουρανό, μέχρι τα λουλούδια, τα δέντρα και τους κήπους, θα βρείτε την απόλυτη αρμονία χρωματικών συνδυασμών για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις. Τα παστέλ γαλάζια και τα λευκά του ουρανού προκαλούν ηρεμία, τα γήινα και ζεστά χρώματα των φύλλων το φθινόπωρο προκαλούν θαλπωρή, ενώ τα έντονα χρώματα των λουλουδιών ένταση. Φωτογραφίστε ένα αγαπημένο τοπίο ή ένα μπουκέτο λουλούδια, και διαλέξτε τα χρώματα με βάση αυτή τη φωτογραφία. Η φύση δεν κάνει ποτέ λάθος και μπορεί να σας καλύψει πλήρως!


Βρείτε έμπνευση σε αυτά που ήδη έχετε και σας αρέσουν. Μπορεί να σας φανεί αστείο αν σας προτρέψουμε να βάψετε τον χώρο σύμφωνα με τα χρώματα που έχει ένα ύφασμα ή ένα μαξιλάρι... αλλά για σκεφτείτε το καλύτερα! Χρωματίζοντας τον χώρο σας με βάση τα αντικείμενα που ήδη έχετε, δημιουργείτε αρμονία και συνοχή τονίζοντας μία συγκεκριμένη αισθητική και σχεδιαστική λογική. Και επίσης, μην ξεχνάτε πόση σκέψη και δημιουργία έχει χρειαστεί για να δείχνει το μαξιλάρι -ή οποιοδήποτε άλλο αγαπημένο αντικείμενο- τόσο όμορφο.


Μην το παρακάνετε. Αποφασίστε πόσα χρώματα θέλετε να χρησιμοποιήσετε και περιορίστε τα σε 3 με 6 για όλο το σπίτι. Μην ξεχνάτε ότι τα πολλά χρώματα μάλλον θα μπερδέψουν και θα κουράσουν το μάτι, ενώ μόνο ένα ή δύο χρώματα θα κάνουν το σπίτι να φαίνεται βαρετό. Αν θέλετε να δώσετε ένταση, χρησιμοποιήστε έντονα χρώματα με σύνεση, όχι σε πολλές και μεγάλες επιφάνειες αλλά σε έναν τοίχο ή κάποια λεπτομέρεια.


Eνα μονοχρωματικό θέμα για το σπίτι είναι μια εύκολη μέθοδος διακόσμησης. Διαλέξτε ένα βασικό χρώμα και προσθέστε τα υπόλοιπα σε παρόμοιες (λίγο πιο ανοιχτές και λίγο πιο σκούρες) αποχρώσεις. Αυτό θα του δώσει μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης. Με ένα θέμα αντίθετων χρωμάτων επιτυγχάνετε ένταση μέσα από την αρμονική αντίθεση των χρωμάτων. Κάντε το εξής: Διαλέξτε χρώματα που βρίσκονται αντίθετα το ένα με το άλλο στον «χρωματικό κύκλο», π.χ. το μπλε είναι απέναντι στο πορτοκαλί, το πράσινο απέναντι στο κόκκινο και το κίτρινο απέναντι στο μοβ. Τέλος, με ένα θέμα παραπλήσιων χρωμάτων δημιουργείτε αρμονία και χρωματική τάξη. Για να το πετύχετε διαλέξτε χρώματα που βρίσκονται δίπλα το ένα με το άλλο στον «χρωματικό κύκλο», π.χ. τα μπλε που είναι δίπλα στα πράσινα, ή τα κόκκινα που είναι δίπλα στα πορτοκαλί και τα κίτρινα.
Ντύνουμε τον χώρο σας με χρώματα!

Με πολυετή εμπειρία στον χώρο των χρωμάτων, και με ανθρώπους που εργάζονται με υπευθυνότητα, η εταιρεία Kraft Paints σας δίνει τα εφόδια που χρειάζεστε για να καταστήσετε τον χώρο σας όμορφο και φωτεινό.

Τα χρώματα τοίχου δεν αποτελούν απλά αποχρώσεις που αποδίδουν την αίσθηση του καινούργιου. Είναι τα βασικά μέσα που δίνουν στον χώρο σας χαρακτήρα και ύφος και σας προσφέρουν την δυνατότητα να εκφράσετε την δική σας προσωπική αισθητική.

Η έμπνευσή μας για την απόδοση μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων βρίσκει την υλοποίησή της, μέσα από την χρήση προηγμένου εξοπλισμού αλλά και την εμπειρία και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της Kraft.

Φροντίζουμε πάντα να διερευνούμε τα οφέλη της προόδου και της εξέλιξης και να τα εντάσσουμε στην νοοτροπία μας, η οποία υπαγορεύει:

• την μέγιστη απόδοση,
• την ασφάλεια του προϊόντος
• αλλά και την πλήρη ικανοποίηση των συνεργατών και των πελατών μας από την εφαρμογή

Τα χρώματα τοίχων της Kraft, καθιστούν το βάψιμο σπιτιού εύκολη υπόθεση, καθώς η εφαρμογή τους αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα με λίγες κινήσεις, ενώ τα ιδιαίτερα χρώματα από τα οποία έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε, βελτιώνουν την εικόνα των εργασιακών χώρων και δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για τους χώρους κοινωνικής εστίασης.

Δεν είναι πάντοτε απαραίτητη μια πλήρης αλλαγή ώστε ο χώρος σας να αλλάξει και να ανανεωθεί. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται απλά λίγο χρώμα.

Η Kraft, σας δίνει την παλέτα!

Disclaimer