DIY • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ
DIY


Ιδέες για διακόσμηση στο… κόκκινο

Αν θέλετε να δώσετε ένταση και πάθος στον χώρο σας ή απλά να τονίσετε μία περιοχή του σπιτιού σας, τότε το κόκκινο είναι το ιδανικό χρώμα. Αν δεν θέλετε να το παρακάνετε ή απλά δεν ξέρετε πώς, τότε ακολουθήστε τα μυστικά των διακοσμητών και κάντε τη διακόσμηση με κόκκινο παιχνιδάκι.

Επηρεασμένοι από την γκαρνταρόμπα μας, συχνά θεωρούμε ότι το κόκκινο είναι ένα χρώμα που δεν είναι εύκολο για καθημερινή χρήση. Θεωρείται γιορτινό και αυτό περιορίζει τη χρήση του στις μεγάλες επιφάνειες π.χ. τοίχους, έπιπλα ή τα αξεσουάρ. Αληθεύει, όμως, αυτό;

Σύμφωνα με τους διακοσμητές όχι, αφού το κόκκινο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε παντού, από την κουζίνα και το μπάνιο μέχρι το υπνοδωμάτιο και το καθιστικό. Ο μοναδικός περιορισμός που έχετε σχετικά με το κόκκινο είναι πως πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο ώστε να εκπέμπει τις θετικές ιδιότητές του και όχι τις αρνητικές, πχ. τη χαρά και τη ζεστασιά και όχι τον θυμό και την υπερδιέγερση. Απόδειξη του πόσο σημαντικό είναι το κόκκινο χρώμα στη διακόσμηση είναι οι ίδιοι οι διακοσμητές, οι οποίοι βρίσκουν πάντα τρόπο να το αξιοποιήσουν σε έναν χώρο που θέλουν να προσθέσουν έμφαση, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα βάψουν μόνο έναν τοίχο με κόκκινο χρώμα ή θα προσθέσουν ένα κόκκινο μαξιλάρι. Κι αυτό γιατί το κόκκινο είναι από τα λίγα χρώματα που σε όσο μικρότερη ποσότητα χρησιμοποιείται τόσο μεγαλύτερη εντύπωση κάνει.


Το κόκκινο, ανάλογα με την απόχρωση που θα επιλέξετε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του σπιτιού σας. Έτσι, από ένα καθαρό κόκκινο χρώμα σε έναν τοίχο μέχρι ένα μπορντό ή καφέ-κεραμιδί στον τοίχο της εξώπορτας ή σε άλλες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες (κολόνες κλπ.) δείχνετε ότι αγαπάτε την ένταση, το διαφορετικό και ότι ακόμα και ένα παραδοσιακό στοιχείο ξέρετε πώς να το αναβαθμίζετε και να το βάζετε στο επίκεντρο.


Παλιότερα, στις πιο κλασικές διακοσμήσεις, το κόκκινο ήταν η απαραίτητη δήλωση πολυτέλειας που έμπαινε σε κάθε καθιστικό, ακόμα και με ένα μικρό χαλάκι. Σήμερα, για ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα, το κόκκινο συνδυάζεται ιδανικά με γκρι, μαύρο και λευκό. Βάψτε κόκκινο τον τοίχο πίσω από τον λευκό καναπέ σας και θα χρειαστείτε μόνο έναν πίνακα με κόκκινα στοιχεία για να δώσετε στιλ και να ισορροπήσετε το χρώμα. Ανανεώστε έναν παλιό μπουφέ ή μια παλιά ξύλινη ντουλάπα βάφοντάς τα κόκκινα. Τοποθετήστε τον κόκκινο μπουφέ μπροστά από έναν γκρι τοίχο. Χρειάζονται μόνο μερικά λευκά διακοσμητικά αντικείμενα επάνω στο έπιπλο για να δημιουργήσετε μία γωνιά με άποψη. Βάλτε την εκσυγχρονισμένη κόκκινη ντουλάπα στο δικό σας ολόλευκο δωμάτιο και προσθέστε στο κομοδίνο ένα κηροπήγιο με κόκκινα κεριά. Βρείτε σε ένα παλαιοπωλείο έναν καθρέφτη με χρυσή κορνίζα και βάψτε τη κόκκινη. Τα κλασικά σκαλίσματα του καθρέφτη σε συνδυασμό με το έντονο κόκκινο χρώμα θα δημιουργήσουν ένα αντικείμενο με ενδιαφέρον που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο χολ ή να αντικαταστήσει τον τυποποιημένο καθρέφτη του μπάνιου.

 
Το κόκκινο δίνει την ενέργεια που χρειάζεται ένας χώρος, ο οποίος κατά τ’ άλλα έχει ουδέτερα χρώματα – σε κάθε περίπτωση βεβαιωθείτε προτού το επιλέξετε ότι ο χώρος σας το αντέχει. Αν θέλετε οπωσδήποτε να το εντάξετε στον χώρο ορίστε τις περιοχές τις οποίες θα βάψετε με κόκκινο χρώμα ή αυτές που θα τονίσετε με ένα κόκκινο αξεσουάρ. Τέλος, πρέπει να θυμάστε ότι ανεξάρτητα από το στιλ της διακόσμησης που έχετε επιλέξει, το κόκκινο χρώμα δείχνει την ευγενική καταγωγή του καλάυτερα σε μονοχρωματικές επιφάνειες.

Ντύνουμε τον χώρο σας με χρώματα!

Με πολυετή εμπειρία στον χώρο των χρωμάτων, και με ανθρώπους που εργάζονται με υπευθυνότητα, η εταιρεία Kraft Paints σας δίνει τα εφόδια που χρειάζεστε για να καταστήσετε τον χώρο σας όμορφο και φωτεινό.

Τα χρώματα τοίχου δεν αποτελούν απλά αποχρώσεις που αποδίδουν την αίσθηση του καινούργιου. Είναι τα βασικά μέσα που δίνουν στον χώρο σας χαρακτήρα και ύφος και σας προσφέρουν την δυνατότητα να εκφράσετε την δική σας προσωπική αισθητική.

Η έμπνευσή μας για την απόδοση μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων βρίσκει την υλοποίησή της, μέσα από την χρήση προηγμένου εξοπλισμού αλλά και την εμπειρία και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της Kraft.

Φροντίζουμε πάντα να διερευνούμε τα οφέλη της προόδου και της εξέλιξης και να τα εντάσσουμε στην νοοτροπία μας, η οποία υπαγορεύει:

• την μέγιστη απόδοση,
• την ασφάλεια του προϊόντος
• αλλά και την πλήρη ικανοποίηση των συνεργατών και των πελατών μας από την εφαρμογή

Τα χρώματα τοίχων της Kraft, καθιστούν το βάψιμο σπιτιού εύκολη υπόθεση, καθώς η εφαρμογή τους αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα με λίγες κινήσεις, ενώ τα ιδιαίτερα χρώματα από τα οποία έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε, βελτιώνουν την εικόνα των εργασιακών χώρων και δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για τους χώρους κοινωνικής εστίασης.

Δεν είναι πάντοτε απαραίτητη μια πλήρης αλλαγή ώστε ο χώρος σας να αλλάξει και να ανανεωθεί. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται απλά λίγο χρώμα.

Η Kraft, σας δίνει την παλέτα!

Disclaimer