Είσοδος Συνεργατών

  • Ελληνικα
    • Αγγλικα
    • Ρουμανικα
    • Βουλγαρικα

Colors of GreeceΧρώματα της Ελλάδας – Ύδρα

hydra colors of greece Kraft

Πόρο – Ύδρα – Σπέτσες λέει, που να πάμε; Πάμε Ύδρα φέτος. Θάλασσα, λιμάνι, βαρκάκια παντού που κινούνται με την κάθε κίνηση της θάλασσας και όταν σε πάνε βόλτα βουτάς το χέρι μέσα και αμέσως γεννιούνται μικρά κυματάκια που γυρνούν και σε καταβρέχουν! Αμέσως την αγαπάς την Ύδρα, με την πρώτη ματιά όταν θα φτάσεις. Είναι εξαιρετικά γραφικό, αρχοντικό και κοσμοπολίτικο νησί. Οφείλει το όνομά της στα άφθονα νερά, που ανάβλυζαν από τις πλούσιες πηγές που είχε κατά την αρχαιότητα.

 

Αναπαλαιωμένα αρχοντικά, το παλιό γραφικό λιμάνι με τις πολεμίστρες και τα κανόνια, τα μουσεία, τα μοναστήρια, η ναυτική σχολή, συνθέτουν την εικόνα του νησιού, η οποία μας μαρτυρεί την σημαντική ιστορική σημασία της. Στην Επανάσταση του 1821 η Ύδρα διέθετε 186 πλοία! Ανδρέας Μιαούλης, Κουντουριώτης, Κριεζής, Τσαμαδός, Σαχίνης, Τομπάζης, Σαχτούρης κ.α. μεγάλοι πλοιοκτήτες, ναυμάχοι του 1821 και πολιτικοί κατάγονται από το νησί.

 

Η Ύδρα, περισσότερο από όλα τα Ελληνικά νησιά, ενέπνευσε τις Καλές Τέχνες. Διάσημοι Έλληνες και ξένοι ζωγράφοι απεικόνισαν στα έργα τους τα τοπία της. Μεγάλοι καλλιτέχνες, όπως ο Πάμπλο Πικάσο και ο Μαρκ Σαγκάλ, την επισκέφτηκαν και αποτύπωσαν σε σχέδια τα αυστηρά της σχήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ύδρα υπάρχει παράρτημα της Σχολής Καλών Τεχνών από το 1936.

Τι σου προτείνουμε; Δες αυτές τις αποχρώσεις και φέρε στο σπίτι σου πιο κοντά το μπλε που αγαπάς!

Συνδυάστε τις με:

 

Σου συνιστούμε πάντα δειγματισμό της επιθυμητής απόχρωσης επί της βαφόμενης επιφάνειας μιας και έτσι θα έχεις την ακριβή πιστότητα της απόχρωσης στον αγαπημένο σου χώρο.

Με ποια προϊόντα σου προτείνουμε να βάψεις:

 

 

Βρες τις στο κοντινότερο χρωματοπωλείο εδώ: https://kraftpaints.gr/partners-network/

Ελλάδα…έχεις Χρώμα!