Είσοδος Συνεργατών

  • Ελληνικα
    • Αγγλικα
    • Ρουμανικα
    • Βουλγαρικα

Colors of GreeceΧρώματα της Ελλάδας – Βαρθολομιό

Colors of Greece Vartholomio ilia

Αυτοί οι ελληνικοί παραδοσιακοί φούρνοι είναι που σε τρελαίνουν από τα ξημερώματα. Περνάς απέξω και ξαφνικά δέχεσαι τις μυρωδιές του ξυλόφουρνου που ψήνεται από νωρίς το ψωμί. Το Βαρθολομιό βρίσκεται στην Ηλία και η ιστορία του ξεκινάει από τα Βυζαντινά χρόνια. Σύμφωνα με την παράδοση, ένας ιππότης που ονομαζόταν Βαρθολομαίος γνώρισε μια πολύ όμορφη κοπέλα που έβοσκε πρόβατα καθώς επιτηρούσε την επικράτειά του. Τη ρώτησε πώς τη λένε και από ποιο χωριό κατάγεται και έδειξε το χωριό της στην κοιλάδα. Ο Βαρθολομαίος θαμπωμένος ζήτησε από τον πατέρα του να παντρευτεί την κοπέλα και εκείνος δέχτηκε. Το μέρος που είδε την κοπέλα ονομάστηκε Καρδιακαύτι. Την ημέρα του γάμου, ο Βαρθολομαίος εντυπωσιασμένος από τους κατοίκους της περιοχής τους έδωσε χωράφια και αυτοί σε ανταπόδοση ονόμασαν το χωριό τους Βαρθολομιό.

Μια βόλτα στο χωριό θα σε κάνει να αναζητήσεις το ζυμωτό ψωμί και να κάτσεις να το απολαύσεις με τους φίλους και την οικογένειά σου. Συνήθως, ο ιδεώδης χρόνος για να γίνει άριστο ένα ζυμωτό ‘χωριάτικο’ ψωμί είναι 4 ώρες. Γνωστό και ως «η ουσία της ζωής», το ψωμί παρασκευάζεται εδώ και 30.000 χρόνια!

Τι σου προτείνουμε; Δες αυτές τις αποχρώσεις  και φέρε στο σπίτι σου πιο κοντά στην απόχρωση Golden fir που αγαπάς!

Συνδυάστε τις με:

Σου συνιστούμε πάντα δειγματισμό της επιθυμητής απόχρωσης επί της βαφόμενης επιφάνειας μιας και έτσι θα έχεις την ακριβή πιστότητα της απόχρωσης στον αγαπημένο σου χώρο.

Με ποια προϊόντα σου προτείνουμε να βάψεις:

 

 

Βρες τις στο κοντινότερο χρωματοπωλείο εδώ: https://kraftpaints.gr/partners-network/

Ελλάδα…έχεις Χρώμα!