Είσοδος Συνεργατών

  • Ελληνικα
    • Αγγλικα
    • Ρουμανικα
    • Βουλγαρικα

Colors of GreeceΧρώματα της Ελλάδας – Εύζωνες - Τσολιάδες

Colors of Greece evzones

Δεν υπάρχουν πολλά λόγια, παρά μόνο θαυμασμός για τους Εύζωνες. Δεν υπάρχουν όρια στην απόδοση τιμής και περηφάνιας των Ευζώνων. Οι Εύζωνοι (ευ + ζώνες = οι καλά ζωσμένοι) είναι επίλεκτοι στρατιώτες του ελληνικού στρατού, ευρύτερα γνωστοί ως τσολιάδες. Η ένδοξη δράση των ευζωνικών ταγμάτων που ξεκινάει το 1867 υπήρξε καταλυτική με αποτέλεσμα οι εύζωνες να λάβουν στη συνείδηση του ελληνικού λαού την εικόνα ηρώων.

Οι σημερινοί εύζωνοι εκτελούν τη συμβολική φύλαξη του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, που βρίσκεται στην Πλατεία Συντάγματος, δίπλα στην Βουλή των Ελλήνων. Βασικές υποχρεώσεις των ευζώνων είναι η επίσημη έπαρση και υποστολή της ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης κάθε Κυριακή και η απόδοση εθιμοτυπικών τιμών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σε αρχηγούς ξένων κρατών.

Εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες δίπλα τους κάνουν το γύρο του κόσμου. Στέκονται ακούνητοι, αγέρωχοι, δεν τους κλέβεις ούτε μια ματιά και δεν τους αποσπάς την προσοχή με τίποτα. Οι Εύζωνοι είναι παγκοσμίως γνωστοί για την ενδυμασία που φέρουν και τα τσαρούχια. Είναι τα υποδήματα του εύζωνα. Είναι κόκκινου χρώματος και κατασκευασμένα από δέρμα. Στη σόλα κάθε τσαρουχιού βρίσκονται καρφωμένα περίπου 60 καρφιά (προκαδούρες), τα οποία είναι υπεύθυνα για τον επιβλητικό ήχο που ακούγεται κατά το βηματισμό ενός εύζωνα.

Τι σου προτείνουμε; Δες αυτές τις αποχρώσεις και φέρε στο σπίτι σου πιο κοντά στο κόκκινο που αγαπάς!

Συνδυάστε τις με:

Σου συνιστούμε πάντα δειγματισμό της επιθυμητής απόχρωσης επί της βαφόμενης επιφάνειας μιας και έτσι θα έχεις την ακριβή πιστότητα της απόχρωσης στον αγαπημένο σου χώρο.

Με ποια προϊόντα σου προτείνουμε να βάψεις:

 

 

Βρες τις στο κοντινότερο χρωματοπωλείο εδώ: https://kraftpaints.gr/partners-network/

Ελλάδα…έχεις Χρώμα!