Χρώματα της Ελλάδας – Καλαμάτα

ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ  •  06 Σεπτεμβρίου 2023
Χρώματα της Ελλάδας – Καλαμάτα

Το πράσινο είναι το χρώμα της φύσης. Είναι το χρώμα του δάσους και των δέντρων, της ηρεμίας, της φιλικότητας, της θεραπείας. Προωθεί τη δημιουργικότητα, προκαλεί αισθήματα χαράς και ευεξίας. Οι σκουρότεροι τόνοι του προσδίδουν σοβαρότητα και μεγαλοπρέπεια, αλλά και αισθήματα θαλπωρής και φιλοξενίας.

Στην αρχιτεκτονική φυσιογνωμία των διατηρητέων κτηρίων της Καλαμάτας έχουν επιδράσει τα νεότερα ευρωπαϊκά ρεύματα (γερμανικός κλασικισμός, ιταλική αναγέννηση, art nouveau κ.ά.), η αθηναϊκή κλασική αρχιτεκτονική, αλλά και η ενετική αρχιτεκτονική και τα πρότυπα της Τουρκοκρατίας. Τα κτήρια που ακολουθούν τον εκλεκτικιστικό ρυθμό τοποθετούνται χρονικά στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα και, ενώ βασίζονται στο νεοκλασικισμό, είναι επηρεασμένα και από άλλα ευρωπαϊκά πρότυπα (μπαρόκ, γοτθικός ρυθμός, rustique, art nouveau) και τις νέες τάσεις της αθηναϊκής αρχιτεκτονικής

Χρώματα της Ελλάδας – Καλαμάτα

Το πράσινο της ελιάς διακοσμεί τα σπίτια και αρέσει ιδιαίτερα γιατί συνδυάζεται εύκολα με πολλές αποχρώσεις ενώ παρατηρώντας μια ελιά μπορείτε να εντοπίσετε περισσότερες από μια αποχρώσεις, το σκούρο χακί αλλά και η πιο παλ απόχρωσή του. Στους τοίχους δείχνουν υπέροχα και οι δύο αυτές αποχρώσεις. Αν στον χώρο σας έχετε ξύλινα έπιπλα και αντικείμενα τότε αυτή είναι η ιδανική απόχρωση για εσάς, για ένα ζεστό και ταυτόχρονα αριστοκρατικό αποτέλεσμα.

Ξέρουμε ότι κατά την Μυκηναϊκή περίοδο, εδώ και 3.200-3.600 χρόνια, στην Μεσσηνία το λάδι ήταν ήδη ένα από τα βασικά προϊόντα της αγροτικής οικονομίας της εποχής. Το λάδι αυτό έχει την αυθεντικότητα και την παράδοση, ώστε να φτάσει στα χέρια σας ένα ατόφιο ελαιόλαδο ιδιαίτερης γεύσης και ποιότητας που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο και τους πιο καταξιωμένους σεφ.Το πράσινο της ελιάς συνδυάζεται ιδανικά με γήινες αποχρώσεις.

Χρώματα της Ελλάδας – Καλαμάτα