Είσοδος Συνεργατών

 • Ελληνικα
  • Αγγλικα
  • Ρουμανικα
  • Βουλγαρικα

ΑρχικήΑντιρρηγματική Προστασία - KRAFT Paints

KRAFT PaintsΑντιρρηγματική Προστασία

Η KRAFT Paints έχει να προτείνει μία άριστη τεχνική λύση στο μεγάλο πρόβλημα των επιφανειακών ρηγματώσεων στις κατασκευές κτηρίων. Ρωγμές, σκασίματα και αποσαρθρώσεις τελικών επιχρισμάτων είναι συχνό φαινόμενο που οφείλεται κατά κύριο λόγο σε:

 • Φθορά υλικών από το χρόνο,
 • Συστολλοδιαστολών δομικών υλικών λόγω θερμοκρασιακών μεταβολών
 • Διείσδυσης υγρασίας στα επιφανειακά επιχρίσματα,
 • Κτηριακών μικρομετακινήσεων κτλ..
https://kraftpaints.gr/wp-content/uploads/2018/05/Antirigmatiki.jpg

ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ KRAFTΘωράκιση προβληματικών
επιφανειών

Μία αξιόπιστη και μακράς αντοχής λύση στα παραπάνω αποτελεί η θωράκιση των προβληματικών επιφανειών με ειδικές επιστρώσεις αντιρρηγματικής προστασίας της KRAFT. Μετά την κατάλληλη προεργασία του υποβάθρου (επισκευή σαθρών τμημάτων, αφαίρεση παλαιών χρωμάτων, αστάρωμα κτλ..) ακολουθεί η εφαρμογή κατάλληλων επιστρώσεων που χαρακτηρίζονται για την ελαστικότητά, αντοχή και τελική αισθητική αναβάθμιση που προσφέρουν. Υπάρχουν 2 κύρια συστήματα αντιρρηγματικής προστασίας:

01

 • Αντιρρηγματική προστασία και πρόσθετη ενεργειακή αναβάθμιση με το ευρωπαϊκής πατέντας οργανικό υλικό CLIMA Comfort Stucco. Ιδανικό για περιπτώσεις κτηρίων με έντονες συστολοδιαστολές και παράλληλα ανάγκη για ενεργειακή αναβάθμιση χωρίς την ύπαρξη δυνατότητας χρήσης θερμομονωτικής πλάκας λόγω π.χ. έλλειψης χώρου ή αρχιτεκτονικού περιορισμού (μεσοτοιχίες ή ακάλυπτοι χώροι πολυκατοικιών).

  Πρόκειται για οργανικής βάσεως επίχρισμα υδατοδιαλυτό, πλούσιο σε στερεά, τροποποιημένο με πολυανθρακικό πολυμερές, ενεργειακό ακρυλικό επίχρισμα υψηλής ποιότητας, που εφαρμόζεται σε κάθετους εξωτερικούς τοίχους για την επίτευξη θερμομονωτικών οφελών. Εγκυβωτίζεται σε αντιαλκαλικό πλέγμα 160gr/m2 σε συνολικά 2 στρώσεις. Περιέχει τρία συστατικά, που προσφέρουν βελτιωμένη θερμική άνεση στους εσωτερικούς χώρους λόγω της αύξησης της θερμικής αδράνειας των τοίχων: i. Μικροσωματίδια χαμηλής θερμικής αγωγιμότητας (θερμοπλαστικά σωματίδια διόγκωσης). ii. Μικροκάψουλες αποθήκευσης της θερμότητας (σωματίδια αλλαγής φάσης). iii. Μικροσφαιρίδια υψηλής ανακλαστικότητας της ηλιακής ακτινοβολίας (ανακλαστικά υαλοσφαιρίδια). To υλικό έχει συντελεστή ανάκλασης SRI≥108, θερμικής αγωγιμότητα λ≤0,17 W/mK, συντελεστή εκπομπής ε≥0,93 πιστοποιημένο κατά ETAG004, με δυνατότητα προσθήκης χρωστικών και παράδοσης έτοιμου χρωματισμένου επιχρίσματος.

02

 • Αντιρρηγματική προστασία με χρήση κόλλας εγκυβωτισμένης σε αντιαλκαλικό πλέγμα και τελική επίστρωση τελικού οργανικού επιχρίσματος. Σε αυτό το σύστημα διακρίνουμε τις παρακάτω 2 περιπτώσεις υποσυστήματος αναλόγως των κτηριακών απαιτήσεων:
  1. Η πρώτη αφορά ανόργανη αντιρρηγματική προστασία, με χρήση του ινοπλισμένου τσιμεντοειδούς υλικού Strong Bond, που χρησιμοποιείται στις περισσότερες περιπτώσεις κτηρίων με συμβατικό τρόπο δόμησης (μπετό, τούβλο) και
  2. Η δεύτερη αφορά οργανική αντιρρηγματική προστασία, με χρήση του ινοπλισμένου οργανικού υλικού Total Bond, που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις κτηρίων με ιδιαίτερες απαιτήσεις αντοχών σε συστολοδιαστολές (π.χ. μεταλλικές κατασκευές, κατασκευές με πάνελ, κτλ…)

BIOCLIMAΤελικά
επιχρίσματα

Το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης BIOCLIMA της KRAFT, προσφέρει πληθώρα επιλογών αναλόγως των αναγκών. Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης τελικού επιχρίσματος:

 1. Ακρυλικής βάσης, με το προϊόν AcrylicPlaster, για τις τυπικές περιπτώσεις κτηρίων
 2. Ακρυλικής βάσης πολύ υψηλής ελαστικότητας, με το προϊόν Flexoplaster, για περιπτώσεις κτηρίων με μεγάλες συστολοδιαστολές ή σε μεγάλα υψόμετρα,
 3. Σιλοξανικής βάσης, με το προϊόν Waterproof Plaster, για περιπτώσεις κτηρίων με ανάγκη μεγάλης υδατοαπωθητικότητας και ευκολίας καθαρισμού όπως σε παραθαλάσσια μέρη ή πολύ ρυπογόνες περιοχές,
 4. Γρανιτοσοβά υψηλής αισθητικής και αντοχής, με το προϊον Granite, για περιπτώσεις ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού σε μία πληθώρα πολύχρωμων ή μονόχρωμων αποχρώσεων,

Αποχρώσεις
και κοκκομετρίες

Όλα τα τελικά επιχρίσματα του πιστοποιημένου συστήματος BIOCLIMA της KRAFT μπορούν να χρωματιστούν και να παραδοθούν έτοιμα για χρήση στο εργοτάξιο σε κάποια από τις 900 προτεινόμενες F αποχρώσεις εξωτερικής χρήσης της βεντάλιας της KRAFT και σε διάφορες κοκκομετρίες από 0,4 mm έως 2,5 mm.