Είσοδος Συνεργατών

 • Ελληνικα
  • Αγγλικα
  • Ρουμανικα
  • Βουλγαρικα

KRAFT PAINTSΗ μεγάλη, διαχρονική πορεία

Το 1999, με την απόκτηση της εταιρίας ΗΛΙΟΣ Α.Ε, η Druckfarben ξεκίνησε τη δράση της στον τομέα των οικοδομικών χρωμάτων. Η εταιρία ΗΛΙΟΣ Α.Ε., με λειτουργία από τα μέσα του 1930, ήταν μία από τις παλαιότερες εταιρείες του χώρου των χρωμάτων. Η κύρια μάρκα, που είναι η KRAFT PAINTS, λανσαρίστηκε τη δεκαετία του 1980.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗKRAFT PAINTS

Το 2008, η KRAFT PAINTS εγκαινίασε μία ολοκαίνουργια παραγωγική μονάδα που εξυπηρετεί όλη την εγχώρια αγορά καθώς επίσης και τις γειτονικές χώρες. Οι νέες εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, διαθέτουν υψηλά επίπεδα αυτοματισμού και στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας και της διαθεσιμότητας των προϊόντων KRAFT PAINTS, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στη βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης των πελατών. Βασική στρατηγική της Druckfarben είναι να εξυπηρετεί όλη την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης με τις δύο νέες άρτιες παραγωγικές της εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και τη Ρουμανία.

Διανομή των προϊόντων KRAFT PAINTS γίνεται από τις θυγατρικές εταιρείες Druckfarben Bulgaria και Druckfarben Serbia, και από ένα δίκτυο διανομέων στην Κύπρο, στην Αλβανία, στη FYROM, στο Μαυροβούνιο, Κόσσοβο, Μάλτα και Λίβανο. Κύριος στόχος είναι η γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πελατών. Το εργοστάσιο στη Ρουμανία εξυπηρετεί κυρίως τις ανάγκες των πελατών των βορειότερων περιοχών της ΝΑ Ευρώπης ενώ το εργοστάσιο της Ελλάδας εξυπηρετεί τους πελάτες των νοτιότερων περιοχών της ΝΑ Ευρώπης.

Το νέο εργοστάσιο χρησιμοποιεί άριστης και τελευταίας τεχνολογίας (state of the art) συστήματα για την προστασία του περιβάλλοντος, την επεξεργασία και ανακύκλωση των βιομηχανικών αποβλήτων και τη διαχείριση των ομβρίων και αστικών λυμάτων. Παράλληλα, έχουν χρησιμοποιηθεί τα αρτιότερα και πλέον σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, πυρανίχνευσης και κατάσβεσης φωτιάς, ώστε να εξασφαλιστεί ο μέγιστος βαθμός ασφάλειας των εργαζομένων.

Το 2010, πηγαίνοντας ένα βήμα πιο μπροστά, η εταιρία λάνσαρε τη σειρά συστημάτων Εξοικονόμησης Ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης με το Πιστοποιημένο σύστημα Εξωτερικής θερμομόνωσης BIOCLIMA και συγκεκριμένα μία σειρά τριών πιστοποιημένων συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και αναβάθμισης κτιρίων.

Η KRAFT PAINTS έχει κερδίσει ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς επεκτείνοντας τόσο την προϊοντική της γκάμα όσο και το δίκτυο πωλήσεών της. Έχει ένα άρτια εξοπλισμένο και εκπαιδευμένο τεχνικό τμήμα, το οποίο επικεντρώνεται σε καινοτόμα προϊόντα, προϊόντα και συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς επίσης και σε οικολογικά προϊόντα. Η KRAFT PAINTS έχει δημιουργήσει εξαιρετικές σχέσεις με τους πελάτες της και υιοθετώντας δημιουργικές στρατηγικές marketing και πωλήσεων. Σήμερα η KRAFT PAINTS έχει μια πλήρη γκάμα προϊόντων που καλύπτει τις ανάγκες τόσο των επαγγελματιών όσο και του καταναλωτή. Κατέχει σημαντική θέση στην καρδιά του Έλληνα καταναλωτή και ηγετική θέση στην αγορά των χρωμάτων με ένα πανελλαδικό δίκτυο άνω των 900 σημείων πώλησης.
Στην KRAFT PAINTS η παραγωγή οικοδομικών χρωμάτων ανώτερης ποιότητας είναι προτεραιότητα. Η υπόσχεση της εταιρίας είναι να σας φέρει σε επαφή με το χρώμα μέσα από την παραγωγή ανώτερων ποιοτικά, καινοτόμων, ενεργειακών και οικολογικών προϊόντων.

Ιστορικοί ΣταθμοίΗ Ιστορία της ΑΒΕΧ ΗΛΙΟΣ

 • 1910
  Ο Γρηγόριος Π. Χρηστίδης εκ Σινασσού Καππαδοκίας ιδρύει στην Κωνσταντινούπολη εταιρία εμπορίας χρωμάτων και τροφοδοσίας πλοίων.
 • 1935
  Οι γιοί του Χρήστος Γ. Χρηστίδης και Γιώργος Γ. Χρηστίδης μαζί με τον ανηψιό τους Χριστόφορο Χατζηιωσήφ ιδρύουν στην Δραπετσώνα Αττικής, την Βιομηχανία Χρωμάτων Ήλιος. Παράλληλα ο Γ. Χρηστίδης ιδρύει στην Κωνσταντινούπολη την Βιομηχανία Χρωμάτων Merbolin.
 • 1956
  Υπογράφεται σύμβαση παροχής τεχνογνωσίας με την Βελγική εταιρία χρωμάτων Dekeyn Freres.
 • 1972
  Επιστρέφει από την Αμερική όπου σπούδασε Μηχανικός και διοίκηση Επιχειρήσεων και εργάσθηκε ως στέλεχος στην εταιρία ΙΒΜ ο εγγονός Δημήτριος Θεοδωρίδης και αναλαμβάνει καθήκοντα βοηθού Προέδρου.
 • 1976
  Αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος της ¨Ήλιος ο Δ. Θεοδωρίδης με αναπληρωτή τον εξάδελφό του Χρήστο Χρηστίδη.
 • 1979
  Ρευστοποιεί μέρος της ακίνητης περιουσίας της εταιρίας και με το νέο κεφάλαιο αναπτύσσεται και ανεβαίνει από τη 13η θέση που ήταν στον κλάδο στην 8η.
 • 1986
  Συνεταιρίζεται με την Γερμανική εταιρία Cotachem, θυγατρική της μεγαλύτερης βιομηχανίας χρωμάτων του Ισραήλ – Tambour – και δημιουργείται η εταιρία Ήλιος – Cotachem.
 • 1990
  Γίνεται μέλος του NOVAClub που αποτελείται από 17 Διεθνείς Βιομηχανίες χρωμάτων. Ο σκοπός η ανταλλαγή τεχνικών και εμπορικών πληροφοριών.

Ιστορικοί ΣταθμοίΗ Ιστορία της ΑΒΕΧ ΗΛΙΟΣ

 • 1991
  Υπογράφεται σύμβαση τεχνογνωσίας και εισαγωγών με την Αμερικανική εταιρία χρωμάτων Pratt and Lambert. Κατόπιν κοινής συμφωνίας αποχωρεί ο αναπληρωτής Xρήστος Χρηστίδης και δημιουργεί την εταιρία Πολυμέτ για να προωθήσει τα προϊόντα της Pratt and Lambert.
 • 1996
  Υπογράφεται σύμβαση τεχνογνωσίας/συνεργασίας και παραγωγής με την Γερμανική εταιρία χρωμάτων Krautol.
 • 1997
  Υπογράφεται σύμβαση για εισαγωγή με την Αγγλική εταιρία International Paints./li>
 • 1998
  Υπογράφεται σύμβαση για εισαγωγή με την Ισπανική Valentine.
 • 1999
  Η εταιρία βρίσκεται στην 4η θέση στα χρώματα και 25η στην κερδοφορία Ελληνικών Βιομηχανιών – Εφημερίδα Το Βήμα. Η εταιρία Druckfarben αγοράζει το 51%.
 • 2000
  Ο Δ. Θεοδωρίδης συνταξιοδοτείται και ο Γεώργιος Καραβασίλης γίνεται Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας.