Είσοδος Συνεργατών

 • Ελληνικα
  • Αγγλικα
  • Ρουμανικα
  • Βουλγαρικα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ

1) ΒΑΨΤΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αν μας αρέσει η συχνή αλλαγή ή απλώς είμαστε ‘περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένοι’ και ψάχνουμε για οικολογικές λύσεις στα προϊόντα που επιλέγουμε, υπάρχουν ολοκληρωμένες λύσεις οικολογικών χρωμάτων με τις οποίες μπορούμε να πετύχουμε και τα δύο.

Tα οικολογικά προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάθε ανάγκη ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τις απαιτήσεις ενός project. Η σειρά KRAFT Eco περιλαμβάνει οικολογικά προϊόντα για όλες τις ανάγκες μέσα στο σπίτι, όπως πλαστικό χρώμα για τους τοίχους, μονωτικό λεκέδων, αστάρια και ριπολίνη νερού για ξύλινες και μεταλλικές επιφάνειες.

Tα οικολογικά χρώματα έχουν την ίδια συμπεριφορά όπως τα μη οικολογικά, ως προς την καλυπτικότητα ή την άριστη εφαρμογή τους. Η αλήθεια είναι ότι δεν υστερούν σε τίποτα ως προς την λειτουργικότητά τους σε σχέση με τα άλλα, και μία απλή δοκιμή μπορεί εύκολα να μάς πείσει για αυτό.

Συχνά υπάρχει η πεποίθηση ότι τα οικολογικά προϊόντα είναι πιο ακριβά. Όπως όμως σε όλα τα πράγματα, έτσι και εδώ υπάρχουν διαβαθμίσεις τιμών και μπορούμε να επιλέξουμε αυτό που ταιριάζει στον προϋπολογισμό μας. Από τη σειρά KRAFT Eco, το MASTER ECO είναι ένα υψηλής ποιότητας πλαστικό χρώμα για αντοχή στο χρόνο ενώ το PROFI INTERIOR αποτελεί την οικονομική λύση για συχνή επαναβαφή των εσωτερικών τοίχων.

Τα προϊόντα KRAFT Eco είναι εγκεκριμένα από το ΑΣΑΟΣ (Ανώτατο Συμβούλιο Απονομής Οικολογικού Σήματος) και τον Οργανισμό Απονομής Οικολογικών Σημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διαφοροποίησή τους σε σχέση με τα παραδοσιακά είναι ότι έχουν περιορισμένες βλαβερές ουσίες για το περιβάλλον και επειδή είναι προϊόντα χαμηλών πτητικών ενώσεων είναι πιο φιλικά προς τον χρήστη και απολύτως ασφαλή για κάθε χώρο του σπιτιού.

‘Παίζω οικολογικά’ δεν σημαίνει βέβαια ότι απλώς επιλέγω τα σωστά προϊόντα, πρέπει να υιοθετήσω και την ανάλογη συμπεριφορά.

Να μερικοί τρόποι:

Αγοράζουμε όσο προϊόν θα χρειαστούμε και όχι παραπάνω. Για να το πετύχουμε αυτό χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή υλικών πριν επισκεφθούμε το χρωματοπωλείο.

Χρησιμοποιούμε όλη την ποσότητα του προϊόντος.

Αν περισσέψει προϊόν

 • απομακρύνουμε με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο ή
 • αποθηκεύουμε το χρώμα σε ξηρό περιβάλλον και θερμοκρασία πάνω από το 0. Κλείνουμε ερμητικά το καπάκι και αναποδογυρίζουμε το δοχείο ώστε να μην μπορεί να μπει αέρας. Έτσι, το χρώμα θα μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για περισσότερο χρόνο.

Ανακυκλώνουμε τα υλικά που δεν χρειαζόμαστε πια και αποθηκεύουμε αυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά για μελλοντική χρήση.

2) ΒΑΦΟΝΤΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ – ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ

Κάθε 5-10 χρόνια το σπίτι μας πρέπει να βάφεται εξωτερικά. Ειδικά στην Ελλάδα που έχουμε την τύχη να χαιρόμαστε τον ήλιο το μεγαλύτερο μέρος του έτους, το εξωτερικό βάψιμο είναι απαραίτητο, προκειμένου το σπίτι μας να φαίνεται όμορφο και σε άριστη κατάσταση. Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας με τα κατάλληλα εργαλεία και την απαραίτητη γνώση:

 1. Το πρώτο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι τα πινέλα. Όσο καλύτερης ποιότητας είναι, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα.
 2. Ύστερα πρέπει να επιλέξουμε το σωστό χρώμα. Εξαιρετικές επιλογές είναι το 4SEASONS 100% ακρυλικό χρώμα υψηλής ποιότητας για εξωτερική χρήση που δεν επηρεάζεται από αλλαγές θερμοκρασίας και είναι ανθεκτικό στο κιτρίνισμα και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, και για την ταράτσα, το εξειδικευμένο TOTAL PROOF PU AQUA που παρουσιάζει εξαιρετική αντοχή στα στάσιμα νερά και παράλληλα συμπεριφέρεται άψογα απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία.
 3. Το κλειδί για καλό εξωτερικό βάψιμο είναι ο καθαρισμός της επιφάνειας που θα βάψουμε ώστε το χρώμα να εφαρμοστεί πάνω στον τοίχο και όχι πάνω σε υπολείμματα σκόνης ή ρύπους που μπορεί να υπάρχουν.
 4. Πριν πλύνουμε όμως, θα πρέπει να έχουμε λειάνει τους τοίχους στοκάροντας σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει βαθούλωμα και τρίβοντας με γυαλόχαρτο οποιοδήποτε εξόγκωμα.
 5. Όταν οι επιφάνειες έχουν στεγνώσει εντελώς, είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε το υπόστρωμα που θα προηγηθεί του χρώματος. Μία καλή επιλογή που συν τοις άλλοις σέβεται το περιβάλλον είναι το ECO STAIN BLOCKER AQUA, πιστοποιημένο οικολογικό υπόστρωμα με μεγάλη καλυπτική ικανότητα που έχει την ιδιότητα να εμποδίζει τη μετανάστευση των στεγνών λεκέδων στην επιφάνεια του τελικού χρώματος.
 6. Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες για το εξωτερικό βάψιμο είναι σε μία μέρα με σχετική συννεφιά και μέτριες θερμοκρασίες, και σε κανονικές συνθήκες υγρασίας. Οι σωστές συνθήκες μάς εξασφαλίζουν ότι το χρώμα θα στεγνώσει σωστά και το τελικό αποτέλεσμα θα έχει αντοχή στον χρόνο.

3) ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ‘ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΑ’ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

Το ξεφλούδισμα του χρώματος εξωτερικά παρατηρείται συχνότερα σε σημεία του σπιτιού όπου υπάρχει κάποιο δωμάτιο με πολλή υγρασία όπως το μπάνιο. Αν το ξεφλουδισμένο χρώμα στο εξωτερικό του σπιτιού περιορίζεται στην περιοχή έξω από ένα τέτοιο δωμάτιο, το πιθανότερο είναι η υγρασία να προχωρά μέσα από τον τοίχο και να ‘σηκώνει’ το χρώμα.

Διορθώστε αυτό το πρόβλημα αμέσως, όχι μόνο για να φαίνεται ωραίο το χρώμα αλλά επειδή η υγρασία μπορεί να προκαλέσει μούχλα μέσα στους τοίχους σας, ιδιαίτερα τους πιο ψυχρούς μήνες.

Αρχικά θα πρέπει να γίνει η αφαίρεση των σαθρών σημείων της παλαιάς βαφής ξύνοντας την περιοχή με μια σπάτουλα και στην συνέχεια στοκάρουμε τοπικά με SPACHTEL. Ασταρώνουμε τον τοίχο με το ECO DUR AQUA, το οποίο προσδίδει ισχυρή πρόσφυση και προστασία. Τελειώνουμε με 2 στρώσεις ακρυλικού χρώματος 4SEASONS, για τέλεια προστασία από τα ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά και για την ενίσχυση της αναπνοής του τοίχου.

Μπορείτε να επιλέξετε την αγαπημένη σας απόχρωση από την βεντάλια KRAFT INSPIRED COLLECTION με την σήμανση “F”, που ενδείκνυνται για βαφή εξωτερικών επιφανειών ή από την βεντάλια KRAFT REFLECTIVE COLLECTION της οποίας οι αποχρώσεις είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ανακλούν μεγάλο μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας, μειώνοντας την θερμοκρασία των εξωτερικών τοίχων που εκτίθενται στον ήλιο, βελτιώνοντας την ενεργειακή κατανάλωση και αναβαθμίζοντας την εσωτερική άνεση των ενοίκων. Η τιμή της ανακλαστικότητας στην ηλιακή ακτινοβολία TSR (Total Solar Reflectance),  για κάθε μία απόχρωση ξεχωριστά, έχει μετρηθεί από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σύμφωνα με τα διεθνώς πιστοποιημένα πρότυπα μέτρησης.

Όταν σκέφτεστε να βάψετε για να δώσετε στο χώρο σας ένα νέο look, σκέφτεστε μόνο τους τοίχους; Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει μια επιφάνεια, στην οποία αν προσθέσετε χρώμα μπορεί να μεταμορφώσει ολόκληρο το χώρο! Είναι το ταβάνι!

Βάφοντας το ταβάνι, μπορείτε να πετύχετε μια όμορφη ψευδαίσθηση: να κάνετε τους τοίχους σας να φαίνονται πιο κοντοί ή πιο ψηλοί! Ένα χρωματιστό ταβάνι είναι ιδανικό τόσο για τα πολύ μεγάλα δωμάτια, τα οποία δείχνουν ψυχρά και απρόσωπα, όσο και για τα πολύ μικρά δωμάτια, τα οποία μπορούν με αυτό τον τρόπο να δείχνουν μεγαλύτερα!

Διαβάστε παρακάτω μερικές ωραίες συμβουλές για να μεταμορφώσετε το χώρο σας απλά βάφοντας το ταβάνι!

 1. Πρώτα απ΄όλα κάντε μια θεώρηση του δωματίου και του ταβανιού και δείτε σε ποιά κατηγορία ανήκουν!

Η επιλογή του χρώματος εξαρτάται από το πόσο μεγάλο είναι το δωμάτιο καθώς και από τον τύπο του ταβανιού (επίπεδο, θολωτό ή με κλίση). Πολλοί πιστεύουν ότι μια αλλαγή στο χρώμα του ταβανιού θα ασχημύνει το δωμάτιο αλλά αυτό δεν ισχύει. Αρχικά, βρείτε ποια χρώματα έχετε ήδη στο χώρο, για παράδειγμα στους τοίχους, στα έπιπλα και στη διακόσμηση. Κατόπιν αποφασίστε πως θέλετε να νιώθετε και να κινείστε στο χώρο, επιλέγοντας ανοιχτά ή σκούρα χρώματα: τα σκούρα χρώματα στο ταβάνι θα τραβούν την προσοχή πρώτα προς τα πάνω και κατόπιν στο χώρο, τα ανοιχτά χρώματα αφήνουν το μάτι να περιεργαστεί και να περιηγηθεί στον χώρο.

 1. Οριοθετήστε τους χώρους ή τα δωμάτια με το χρώμα!

Για δωμάτια με διαφορετικό ύψος ή μεγάλους ανοιχτούς χώρους, η οριοθέτηση του ταβανιού με χρώμα μπορεί να οριοθετήσει αντίστοιχα και τους χώρους – δωμάτια χωρίς να υπάρχουν τοίχοι! Για παράδειγμα σε μεγάλους ενιαίους χώρους που περιλαμβάνουν κουζίνα, σαλόνι και καθιστικό, μπορείτε να βάψετε με ένα χρώμα το ταβάνι της κουζίνας και με άλλο χρώμα το ταβάνι πάνω από το σαλόνι και το καθιστικό. Έτσι θα φαίνονται οριοθετημένοι οι χώροι μεταξύ τους. Επίσης, για δωμάτια με διαφορετικό ύψος,  χρησιμοποιήστε διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

 1. Χρησιμοποιήστε ουδέτερα χρώματα για να δώσετε ένταση και χρώμα στο χώρο!

Ακούγεται παράξενο αλλά η χρήση ουδέτερων χρωμάτων σε ένα δωμάτιο μπορεί να γεμίσει το χώρο με χρώμα. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές ουδέτερες αποχρώσεις, όπως λευκά, μπεζ και φυσικά γκρι, στους τοίχους αλλά και τα έπιπλα και τη διακόσμηση. Διαλέξτε ένα «έντονο» χρώμα που ταιριάζει με τον υπόλοιπο χώρο και βάψτε με αυτό το ταβάνι. Αυτή η έκρηξη… χρώματος στο ταβάνι θα δώσει τον τόνο σε ολόκληρο το δωμάτιο, χωρίς να έχετε χρησιμοποιήσει παντού έντονα χρώματα. Μπορείτε ακόμη να εισάγετε το «έντονο» χρώμα του ταβανιού και στη διακόσμηση του δωματίου, χρησιμοποιώντας αντίστοιχα μαξιλάρια, αξεσουάρ και πίνακες.

 1. «Παίξτε» με το ταβάνι!

Το ταβάνι μπορεί να δώσει απίστευτα αισθητικά αποτελέσματα στα δωμάτια και δε χρειάζεται τις περισσότερες φορές και μεγάλη δαπάνη! Μπορείτε να «παίξετε» από έντονες και «δραματικές» μέχρι παιχνιδιάρικες και ονειρικές αποχρώσεις. Για πιο εξεζητημένο αισθητικό αποτέλεσμα, πειραματιστείτε με διάφορες αρχιτεκτονικές «πινελιές», όπως σοφίτες, σηκούς και κοιλώματα, ακόμη και διάφορα είδη φωτισμού, για να μεταμορφώσετε το επίπεδο ταβάνι σας σε τρισδιάστατο!

Είδατε πως μπορείτε με ένα απλό βάψιμο στο ταβάνι, να μεταμορφώσετε το χώρο σας και μάλιστα με μικρό κόστος; Μην παραμελείτε το χρώμα στο ταβάνι λοιπόν, αλλάξτε το, παίξτε μαζί του, ζήστε το!

Πηγή: με πληροφορίες από freshhome.com

Γνωρίζετε και εσείς άλλες προτάσεις ή έχετε δοκιμάσει ιδέες στο ταβάνι σας; Μοιραστείτε τις μαζί μας στέλνοντάς μας e-mail στο info@kraftpaints.gr!

4) ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΟ ΠΙΝΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ

Το πινέλο που θα επιλέξετε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από δύο πράγματα:

– τον τύπο του χρώματος και

– το τί θέλετε να βάψετε:

 1. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε υψηλής απόδοσης ακρυλικό χρώμα όπως το SUPERIOR τότε τα πινέλα με φυσικές τρίχες είναι τα καταλληλότερα γιατί ‘κρατούν’ το χρώμα καλύτερα από τα συνθετικά πινέλα.
 2. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε υψηλής ποιότητας πλαστικό χρώμα όπως το MASTER, τότε τα πινέλα από νάιλον ή πολυεστέρα είναι πολύ καλύτερα.

Η ποιότητα του πινέλου

 1. Όπως με τα περισσότερα πράγματα έτσι και με τα πινέλα, όσο πιο καλά είναι, τόσο πιο ακριβά. Τα καλά πινέλα έχουν περισσότερα νημάτια, τα οποία δημιουργούν μια ομαλότερη, πιο ομοιόμορφη επιφάνεια. Επιπλέον, διαρκούν πολύ περισσότερο.
 2. Επιλέξτε ένα καλό πινέλο για όλες τις χρήσεις. Οι τρίχες του πινέλου ποικίλουν σε μήκος και πλάτος ώστε να ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ανάγκες για την εφαρμογή του χρώματος.
 3. Ανάλογα με το σημείο πού βάφετε, χρειάζεται και το αντίστοιχο πινέλο. Τα στραβοπίνελα είναι αυτά που θα χρησιμοποιήσετε σε δύσκολα σημεία (π.χ. πίσω από το καλοριφέρ) ενώ τα επίπεδα πινέλα είναι κατάλληλα για τις μεγαλύτερες, επίπεδες επιφάνειες.
 4. Τέλος, είναι σημαντική η σωστή φύλαξη των πινέλων σας. Πλύνετε τα πινέλα αμέσως μετά από κάθε χρήση και μην ξεπλύνετε το σαπούνι τελείως – θα βοηθήσει ώστε να αποθηκευτούν καλύτερα.

5) ΜΑΤ Η ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΟ ΧΡΩΜΑ; ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ

Το χρώμα δεν είναι το μόνο που πρέπει να επιλέξουμε πριν ξεκινήσουμε να βάφουμε έναν χώρο. Θα χρειαστεί να αποφασίσουμε και το φινίρισμα που ταιριάζει στονχώρο μας μιας και αυτό θα καθορίσει το πόσο λαμπερό θα είναι το χρώμα και πόσο εύκολα θα μπορεί να καθαριστεί.

Οι επιλογές μας είναι είτε ματ, ή γυαλιστερό. Το ματ φινίρισμα έχει την ιδιότητα να κρύβει τις ατέλειες επειδή δεν αντανακλά το φως. Γι’αυτό και είναι η σωστή επιλογή για οροφές που έχουν συνήθως περισσότερες ατέλειες, αλλά και για τους τοίχους του σαλονιού, της τραπεζαρίας και της κρεβατοκάμαρας. Σε σχέση με το γυαλιστερό φινίρισμα, είναι πιο δύσκολο στον καθαρισμό και γι’αυτό δεν ενδείκνυται για το μπάνιο και την κουζίνα που είναι χώροι με περισσότερη κίνηση και λερώνονται ευκολότερα.

Παρ’όλα αυτά, τα ματ χρώματα υψηλής ποιότητας παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευκολία στον καθαρισμό. Ένα παράδειγμα είναι το MASTER, πλαστικό χρώμα για εσωτερικούς τοίχους που πλένεται εύκολα. Επίσης, για χώρους με ειδικές απαιτήσεις όπως το μπάνιο και η κουζίνα υπάρχουν επιλογές ματ χρωμάτων με εξειδικευμένες ιδιότητες όπως ανθεκτικότητα στην υγρασία ή στον εμποτισμό λεκέδων. Ένα παράδειγμα είναι το SUPERIOR, υψηλής απόδοσης ultra matt ακρυλικό χρώμα εσωτερικής τοιχοποιίας που έχει μεγάλη αντοχή στον χρόνο, είναι ανθεκτικό στην υγρασία και δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μούχλας.

Το γυαλιστερό φινίρισμα δεν χρησιμοποιείται συχνά στους τοίχους εκτός αν συμμετέχει σε κάποιο καλλιτεχνικό σύνολο όπως είναι ο χρωματισμός με ρίγες ή άλλα σχέδια που έχουν ρόλο διακοσμητικό διότι αναδεικνύει τα χρώματα σε βάθος. Συγκεκριμένα αποκαλύπτει τις ατέλειες μίας επιφάνειας γιατί αντανακλά ακόμα και το πιο απαλό φως. Συνηθίζεται περισσότερο σε ξύλινες κατασκευές, ντουλάπια, ή σε επιφάνειες που είναι απόλυτα λείες και μπορεί να δώσει σε έναν χώρο μία ιδιαίτερα μοντέρνα αίσθηση ή να δημιουργήσει μία ατμόσφαιρα πολυτέλειας. Είναι υπέροχο σε έντονες χρωματικές αποχρώσεις όπως στο κόκκινο, το κυπαρισσί ή το έντονο μπλε. Είναι το πιο ανθεκτικό φινίρισμα και το ευκολότερο στο καθάρισμα.

6) ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΒΑΨΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ;

Τα παρακάτω απλά βήματα θα σάς βοηθήσουν στη διαδικασία.

–          Επιλέξτε το χρώμα που θέλετε και υπολογίστε την ποσότητα που θα χρειαστείτε. Αυτό μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή υλικών της KRAFT Paints εδώ: https://kraftpaints.gr/ergaleia/ypologistis-ylikon/

Tip: Στην αριθμητική εκτίμησή σας, σιγουρευτείτε ότι στρογγυλοποιείτε προς τα πάνω ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα σάς περισσέψει λίγο χρώμα.

–          Τώρα, υπολογίστε το κόστος. Το κόστος ποικίλει ανάλογα με την ποιότητα του προϊόντος που θα επιλέξετε. Θα χρειαστείτε επίσης βούρτσες, ρολά, ταινία και άλλα υλικά.

–          Τέλος ο χρόνος που θα αφιερώσετε στη χρωματική ανανέωση ενός χώρου είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας! Πριν ξεκινήσετε σκεφτείτε την προετοιμασία του χώρου, που επίσης απαιτεί κάποιο χρόνο. Η διαδικασία είναι πιο απλή από όσο φανταζόσαστε αλλά σίγουρα έχει κάποιες απαιτήσεις στις οποίες θα βελτιώνεστε με τον καιρό!

Μέσα από τη διαδικασία βαφής θα μάθετε πολλά, θα το ευχαριστηθείτε και θα μπορείτε να απολαύσετε τους κόπους των προσπαθειών σας για πολύ καιρό με πολύ μεγαλύτερη χαρά για το αποτέλεσμα! Καλή επιτυχία!

7) ΒΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ – ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠ’ΟΨΗ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ

Είναι λογικό να χρειαζόμαστε ποιοτικά προϊόντα όπως τα χρώματα KRAFT για το βάψιμο του σπιτιού μας εξωτερικά. Ο συμβιβασμός σε θέματα ποιότητας μπορεί να μάς κοστίσει πολλαπλά σε βάθος χρόνου.

Τα περισσότερα χρώματα εξωτερικού χώρου μπορούν να σταθούν επάξια απέναντι στα διάφορα καιρικά φαινόμενα, όπως στη βροχή, σε χαμηλές θερμοκρασίες, παγετό, έντονη ηλιοφάνεια κ.ο.κ., αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό.

Υπάρχουν χρώματα που έχουν την απαραίτητη ελαστικότητα ώστε σε εναλλαγές του καιρού να ακολουθούν τη συστολή και διαστολή της επιφάνειας ώστε να μην δημιουργούνται ρωγμές, όπως το 4SEASONS ELASTIC που δημιουργεί αδιάβροχο ελαστικό φιλμ, ανθεκτικό σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Το υλικό της επιφάνειας που βάφουμε, π.χ. τσιμέντο, σοβάς, τούβλα, ξύλο, νοβοπάν, ελενίτ, πλαστικό κτλ. είναι επίσης καθοριστικό στην επιλογή του χρώματος. Για να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα θα πρέπει να στοχεύσουμε στην τέλεια συγκόλληση της επιφάνειάς μας με το χρώμα. Πληροφορίες για τον καλύτερο συνδυασμό επιφάνειας και χρώματος μπορείτε να βρείτε εδώ: https://kraftpaints.gr/ergaleia/ypologistis-ylikon/

Η επιφάνεια να είναι καλά προετοιμασμένη για την υποδοχή της μπογιάς και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι εντελώς καθαρή, χωρίς σκόνη ή λιπαρές ουσίες, και χωρίς υπολείμματα από προηγούμενο βάψιμο.

8) ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΨΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΗΔΗ ΒΑΜΜΕΝΟ ΤΟΙΧΟ;

Τις περισσότερες φορές που βάφουμε συνήθως είναι πάνω σε έναν ήδη βαμμένο τοίχο. Μπορεί να θέλουμε να φρεσκάρουμε έναν χώρο ή να εξαφανίσουμε τυχόν ατέλειες. Μπορεί όμως να θέλουμε να αλλάξουμε το χρώμα για να μεταβάλλουμε ολοκληρωτικά την όψη του.

Σε κάθε περίπτωση, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι τα εξής:

 1. Καθαρίζουμε καλά τους τοίχους. Θέλουμε ιδανικά οι τοίχοι να μην έχουν σκόνη ή άλλους ρύπους. Σε σημεία που υπάρχουν λεκέδες καθαρίζουμε με νερό και σαπούνι, ειδικά στο μπάνιο και την κουζίνα που παρατηρούνται πιο συχνά.
 1. Ελέγχουμε για σημεία που το χρώμα έχει ξεφλουδίσει, ή που η επιφάνεια δεν είναι λεία. Αν υπάρχουν βαθουλώματα ή τρύπες στον τοίχο, στοκάρουμε για να κλείσουν. Οπουδήποτε προσέξουμε ότι ο τοίχος δεν είναι λείος περνάμε ένα γυαλόχαρτο για να το διορθώσουμε. Όσο πιο λείος είναι ο τοίχος τόσο πιο σωστά θα εφαρμοστεί το χρώμα. Ξεσκονίζουμε τα σημεία που έχουμε λειάνει με γυαλόχαρτο και ο τοίχος μας είναι έτοιμος για να χρωματιστεί.
 1. Σε τοίχους ήδη βαμμένους αλλά σε καλή κατάσταση, δε χρειάζεται να εφαρμόσετε υπόστρωμα ή αστάρι απλά καθαρίστε τον τοίχο και βάψτε απευθείας. Αν έχετε στοκάρει σημεία όμως, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε το γεμιστικό αστάρι νερού Dur Aqua White για πρόσφυση του τελικού χρώματος, δηλαδή για να «πιάσει» καλά το χρώμα. Αν πάλι έχουν περάσει πολλά χρόνια από το τελευταίο βάψιμο ή ο τοίχος έχει παλιούς λεκέδες που έχουν εμποτίσει και δε βγαίνουν, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε το μονωτικό υπόστρωμα λεκέδων Eco Stain Blocker Aqua, που μονώνει από παλιούς λεκέδες εμποδίζοντας τη μετανάστευσή τους στο τελικό χρώμα ενώ παράλληλα μειώνει και την ποσότητα τελικού χρώματος που θα χρειαστείτε για να βάψετε τον τοίχο.
 1. Τοποθετούμε χαρτοταινία για να προστατέψουμε τα σημεία που δεν θέλουμε να βαφούν και ξεκινάμε να βάφουμε τις γωνίες με ένα τριγωνικό πινέλο.
 1. Καλύπτουμε ολόκληρο τον τοίχο με χρώμα με τη βοήθεια ενός ρολού κάνοντας κινήσεις στο σχήμα του ‘W’ ώστε να μην παραλείψουμε κανένα σημείο. Μπορούμε να επιλέξουμε ένα οικονομικό πλαστικό χρώμα συχνής επαναβαφής όπως το PROFI INTERIOR που μπορεί να χρωματιστεί σε χιλιάδες αποχρώσεις.
 2. Αφήνουμε το χρώμα να στεγνώσει καλά και ελέγχουμε για σημεία με ατέλειες σε φυσικό φως ώστε να τα έχουμε στον νου μας όταν περάσουμε το δεύτερο στρώμα. Δύο στρώματα είναι αρκετά ειδικά αν έχουμε χρησιμοποιήσει υπόστρωμα.
 1. Απολαμβάνουμε το αποτέλεσμα και επαναλαμβάνουμε κάθε φορά που θέλουμε μία ριζική αλλαγή στον χώρο μας!

9) ΒΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟΥΒΛΑ – ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΣΟΨΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΓΝΗΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ.

Στις περισσότερες κατασκευές με τούβλα, τα τούβλα συνήθως χρησιμοποιούνται όπως είναι, και υπάρχουν αρκετές επιλογές χρωμάτων, δεν παύουν όμως να είναι αρκετά κοινές, αυτό που δηλαδή θα περιμέναμε να δούμε: αποχρώσεις σε εναλλαγές του καφέ. Γι’αυτό και το να χρωματίσουμε ένα κτίσμα από τούβλα είναι αναπάντεχα πρωτότυπο και εντυπωσιακό, ειδικά αν χρησιμοποιήσουμε κάποιο χρώμα που δεν συνδέεται με το φυσικό χρώμα του τούβλου.

Για να  το κάνουμε όμως, καλό είναι να γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα.

Το τούβλο είναι ένα δομικό υλικό που επιτρέπει στο κτίριο να αναπνέει, άρα δεν πρέπει να μπλοκάρουμε αυτή την ιδιότητα με το χρώμα που θα χρησιμοποιήσουμε. Γι’αυτό ενδείκνυνται χρώματα που είναι κατάλληλα για πορώδεις αλλά και αλκαλικές επιφάνειες. Η διαδικασία την οποία θα πρέπει να ακολουθήσουμε για τον σωστό τρόπο βαφής του τούβλου περιλαμβάνει αρχικά την εφαρμογή 1 στρώσης DUR AQUA WHITE που διακρίνεται για την ισχυρή του πρόσφυση, και μετά την εφαρμογή 2 στρώσεων 4SEASONS που προσφέρει διαπνοή και εξαιρετική προστασία καθώς και  τέλειο φινίρισμα.

Όπως σε κάθε έργο χρωματισμού, η κατάλληλη προετοιμασία της επιφάνειας είναι πολύ σημαντική για να έχουμε καλό αποτέλεσμα και αντοχή στο χρόνο. Τα τούβλα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και να μην έχουν υγρασία, μούχλα ή ρωγμές που μπορεί να επηρεάσουν την εφαρμογή και την ανθεκτικότητα του χρώματος. Επίσης, πριν βάψουμε, πρέπει τα τούβλα να είναι εντελώς στεγνά.

Το να βάψεις τούβλα σε ανοιχτό χρώμα δεν είναι τόσο αποτελεσματικό κυρίως διότι το ανοιχτό χρώμα συνήθως απομονώνει τη σκόνη και τη βρωμιά που κατακάθεται στα τούβλα. Επίσης, ένα ανοιχτό χρώμα επιτρέπει στις σκιές που ρίχνει το κάθε τούβλο να φαίνονται πιο εύκολα.

Χρησιμοποιώντας ένα πιο σκούρο χρώμα δεν μπορείς να δεις όλες τις σκιές που πέφτουν στην πρόσοψη του σπιτιού κι έτσι το χρώμα δείχνει πιο συνεχές. Μία αρκετά έντονη απόχρωση του γκρι για παράδειγμα, όπως το November Rain KR2697 της KRAFT μπορεί να είναι υπέροχη αλλά και ένα έντονο πράσινο όπως το Hollyhock Garden KR1537 της KRAFT μπορεί επίσης να δώσει ένα απίθανο στυλ.

https://kraftpaints.gr/wp-content/uploads/2017/09/Provlimata_luseis_001.png
https://kraftpaints.gr/wp-content/uploads/2017/09/Provlimata_luseis_002.png

10) ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

Το φθινόπωρο είναι προ των πυλών, με όλη την ανανεωτική διάθεση που φέρνει μαζί του, αλλά και την ανασυγκρότηση των εργασιών και των στόχων μας. Για το σπίτι μας, τίποτα άλλο δεν μπορεί να φέρει μια καινούργια πνοή, όσο ένα φρεσκάρισμα του χρώματος. Όμως, αν θέλουμε να επιχειρήσουμε μια τέτοια διαδικασία, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε  πόσο θα μας κοστίσουν τα υλικά που θα προμηθευτούμε. Θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη μας όλες τις κατηγορίες τω υλικών για το βάψιμο, όπως τα υλικά προετοιμασίας, ανάμιξης, εφαρμογής και καθαρισμού. Για να κάνουμε λοιπόν την κοστολόγηση αυτή, σκόπιμο είναι να μπορούμε να υπολογίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τις ποσότητες που θα χρησιμοποιήσουμε. Ας δούμε τα βασικά βήματα:

Πως υπολογίζουμε τις επιφάνειες του σπιτιού

Για το εσωτερικό του σπιτιού:

– Σε κάθε δωμάτιο μετράμε τις διαστάσεις της επιφάνειας του πατώματος και το ύψος του. Αφού υπολογίσουμε την περίμετρο, την πολλαπλασιάζουμε με το ύψος του δωματίου.

– Υπολογίζουμε τα εμβαδά των ανοιγμάτων (πόρτες-παράθυρα) και αφαιρούμε τα τετραγωνικά αυτά από τον παραπάνω υπολογισμό.

– Αν τα ανοίγματά μας έχουν αναπτύγματα (περβάζια, εσοχές κλπ) υπολογίζουμε και αυτά τα εμβαδά και τα προσθέτουμε στον παραπάνω υπολογισμό.

– Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για όλα τα δωμάτια και αθροίζουμε τα τετραγωνικά.

– Αν αποφασίσουμε να βάψουμε την οροφή, θεωρούμε ότι έχει το ίδιο εμβαδό με το πάτωμα. Αν έχει κλίση, τη λαμβάνουμε υπ’ όψη στον υπολογισμό.

Για το εξωτερικό του σπιτιού:

– Πολλαπλασιάζουμε το ύψος του κτιρίου επί τη διάσταση της κάθε όψης και αθροίζουμε τα εμβαδά.

– Υπολογίζουμε τις επιφάνειες των ανοιγμάτων και τις αφαιρούμε από το παραπάνω εμβαδό, ενώ προσθέτουμε τα εμβαδά των πιθανών εσοχών.

Πως υπολογίζουμε τις τελικές ποσότητες υλικών

Αφού έχουμε υπολογίσει τα τελικά τετραγωνικά μέτρα που θα χρωματίσουμε και έχουμε επιλέξει και το προϊόν ή προϊόντα, κοιτάμε στο πίσω μέρος της συσκευασίας των χρωμάτων την ειδική ένδειξη που δηλώνει την κάλυψη m2/lt για μια στρώση, δηλαδή πόσα τ.μ. κατά προσέγγιση μπορούν να χρωματιστούν με ένα λίτρο του συγκεκριμένου χρώματος, περνώντας μια στρώση. Για να υπολογίσουμε την τελική ποσότητα διαιρούμε τα τ.μ. της επιφάνειας που υπολογίσαμε ότι θα βάψουμε με τον αριθμό m2/lt από το δοχείο. Στη συνέχεια πολλαπλασιάζουμε τον αριθμό λίτρων επί 2, γιατί συνήθως χρειάζονται 2 στρώσεις.

Για να κάνουμε όμως τη ζωή μας ευκολότερη, χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή υλικών που βρίσκεται εδώ 

Σε κάθε περίπτωση όμως δεν ξεχνάμε ότι η πραγματική ποσότητα χρώματος που θα χρειαστείτε εξαρτάται από το υπόβαθρο, το πάχος του ανάγλυφου, την απορροφητικότητα της επιφάνειας, τις συνθήκες βαφής και τη μέθοδο εφαρμογής.

11) ΠΛΥΣΙΜΟ ΜΕ ΠΙΕΣΗ ΠΡΙΝ ΒΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ – ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πριν βάψουμε το σπίτι μας εξωτερικά πρέπει να το πλύνουμε! Όσο και αν μας φαίνεται υπερβολικό αυτό, όταν το κάνουμε και δούμε το κατάμαυρο νερό να ρέει από τους τοίχους μας, θα χαρούμε που μπήκαμε στον κόπο. Όχι ότι το χρώμα δεν θα εφαρμοστεί καλά και δεν θα φαίνεται ωραίο αν δεν πλύνουμε το εξωτερικό του σπιτιού πρώτα, αλλά θα μάς κρατήσει λιγότερο, άρα όσο περισσότερο προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε ώστε να γίνει η βαφή σωστά, τόσο πιο πολύ θα εξοικονομήσουμε σε βάθος χρόνου και κόστους.

Τα εργαλεία που θα χρειαστούμε:

Μία συσκευή καθαρισμού υψηλής πίεσης – δεν θα χρειαστούμε μία πολύ δυνατή συσκευή, άρα μία ηλεκτρική είναι αρκετή. Αν το σπίτι μας είναι διώροφο παρόλα αυτά, ίσως να μάς φανεί πιο χρήσιμη μία δυνατότερη συσκευή με ειδικά εξαρτήματα ώστε να φτάνουμε στα πιο ψηλά σημεία του σπιτιού και όλα αυτά, από το Καθαριστικό συσκευής – οι συσκευές πλύσης έχουν τα δικά τους καθαριστικά υγρά. Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε χλώριο ή προϊόντα με χλώριο γιατί μπορεί να φθείρουν τη συσκευή επίπεδο του εδάφους.

Πλύσιμο σε 3 βήματα:

 1. Πλένουμε το σπίτι εξωτερικά από πάνω έως κάτω με σκέτο νερό. Ο σκοπός είναι να φύγουν τα πολλά, το χώμα, οι ιστοί αράχνης, τα φύλλα κτλ.
 2. Αφήνουμε να στεγνώσει και αφότου προσθέσουμε το καθαριστικό στην συσκευή μας, πλένουμε από κάτω προς τα πάνω. Αφήνουμε να μουλιάσει για 10 λεπτά και ξεπλένουμε από πάνω έως κάτω με σκέτο νερό.
 3. Aν πρέπει να περιμένουμε πάνω από 2 εβδομάδες πριν προχωρήσουμε στο βάψιμο, ξεπλένουμε μία φορά ακόμα 48 ώρες πριν βάψουμε. Είναι εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα μπορούν οι αράχνες να επανέλθουν μετά το πλύσιμο.

Πριν βάψουμε θα πρέπει το σπίτι να έχει στεγνώσει 100%.

Για το τελικό χρώμα, μπορείτε να εμπιστευθείτε το υψηλής ποιότητας ακρυλικό χρώμα 4SEASONS με εξαιρετική λευκότητα και αντοχή στο χρόνο και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Για πιο συχνή επαναβαφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιο οικονομικό αλλά πάντα ποιοτικό PROFI EXTERIOR.

12) ΒΑΦΟΝΤΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ – 12+1 ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ

Tο βάψιμο του σπιτιού είναι έμπνευση! Αρχικά, ανεβάζει την αξία του, ενώ επιπλέον δίνει στα μέλη της οικογένειας μία διασκεδαστική διαδικασία για να περάσουν χρόνο που θα θυμούνται μαζί!

Ας δούμε τα βήματα:

 1. Κατέγραψε τις ιδέες σου! Καθώς τριγυρνάς μέσα στο σπίτι, σημείωσε σε ένα μπλοκ τα χρώματα και τα σχέδια που φαντάζεσαι για κάθε χώρο. Αρίθμησε τους τοίχους και σημείωσε την απόχρωση που έχεις ονειρευτεί για τον καθένα. Εφ’ όσον βάφεις ολόκληρο το σπίτι, έχεις την δυνατότητα να δώσεις ένα ολοκληρωμένο σύνολο, που δένει και έχει μια συγκεκριμένη προσωπικότητα.
 2. Μοιράσου τις σκέψεις σου! Συζήτησε τις προθέσεις σου με τους συγκατοίκους ή τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, κι ανταλλάξτε απόψεις κι ιδέες.
 3. Υπολόγισε τις επιφάνειες που θα βαφτούν! Μετά θα πρέπει να τις ανάγεις στις ποσότητες των υλικών που θα χρειαστείς. Στον υπολογισμό, θα σου φανεί χρήσιμος ο υπολογιστής υλικών της KRAFT που θα βρεις εδώ
 4. Κάνε τον λογαριασμό! Εκτός από το κόστος των υλικών που θα χρειαστούν (καθαριστικά, υποστρώματα, χρώματα), θα πρέπει να συμπεριλάβεις στα έξοδα και τα εργαλεία, όπως πινέλα, ρολά κ.ά.

Για σωστό προϋπολογισμό, πριν αποφασίσεις για το χρώμα που θα αγοράσεις σκέψου τις ανάγκες που θέλεις να ικανοποιήσεις:

αν χρειάζεται οικονομικό χρώμα για να μπορείς να φρεσκάρεις συχνά το σπίτι και να αλλάζεις αποχρώσεις, η λύση είναι το Go! Interior ή το οικολογικό  Profi Interior.

για μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο, η επιλογή είναι Master, με ωραίο ματ φινίρισμα και αντοχή στο χρόνο.

αν υπάρχουν ειδικές ανάγκες, η KRAFT πάλι έχει τη λύση. Π.χ. για χώρους όπως παιδικά δωμάτια ή χώρους με μεγάλη κίνηση ανθρώπων, ιδανικό είναι το Easy Clean με πολύ μεγάλη αντοχή στα πλυσίματα. Για μπάνια και κουζίνες, τη λύση δίνει το Master Hydrocontrol, που αποτρέπει την υγροποίηση των υδρατμών και παρέχει προστασία κατά της μούχλας.

για εσάς που αναζητάτε το τέλειο, το υψηλής απόδοσης Superior θα καλύψει κάθε ανάγκη με τις 7 σε 1 ιδιότητές του.

για όσους αναζητούν αισθητική και εξοικονόμηση ενέργειας μαζί, το νέο πρωτοποριακό Energy Save Interior είναι η σωστή επιλογή.

 1. Κάνε έξυπνο προγραμματισμό! Αν εντάξεις στο πρόγραμμα επιτυχώς εργασίες όπως η μετακίνηση των επίπλων ή το καθάρισμα, θα γλιτώσεις χρόνο.
 2. Κάνε σωστή διανομή των εργασιών! Φρόντισε να αξιοποιήσεις κατά το μέγιστο τα ταλέντα και το χρόνο της υπόλοιπης ομάδας, βάζοντας τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη δουλειά.
 3. Άδειασε τους χώρους! Αν μπορείς βγάλε τα έπιπλα στο μπαλκόνι ή την αυλή.
 4. Προετοίμασε τις επιφάνειες! Πλύνε καλά τους τοίχους και αφαίρεσε υπολείμματα κόλλας, ταπετσαρίας ή άλλων ξένων σωμάτων.
 5. Άνοιξε τα παράθυρα! Για να στεγνώσουν οι τοίχοι που μόλις έπλυνες, καλό θα είναι το σπίτι να αερίζεται φυσικά.
 6. Άπλωσε εφημερίδες ή μουσαμά στο πάτωμα!
 1. Ξεκίνα δουλειά! Προτίμησε να ξεκινήσεις από το μεγαλύτερο ή το δυσκολότερο δωμάτιο πρώτα.
 2. Καθάρισε τα εργαλεία! Αφού ολοκληρώσεις τις εργασίες, πλύνε καλά τα εργαλεία που μεταχειρίστηκες και αποθήκευσέ τα. Μπορείς να δοκιμάσεις το Διαλυτικό Νίτρου 1100 για τον σκοπό αυτό!
 3. Ρίξ’ το έξω! Μόλις τα βαψίματα τελειώσουν, μην χάσεις την ευκαιρία να διοργανώσεις ένα πάρτι, ώστε να δώσεις στους φίλους σου τη δυνατότητα να θαυμάσουν το ανανεωμένο σου σπίτι και το υπέροχο γούστο σου!

13) ΠΩΣ ΝΑ ΒΑΨΕΤΕ ΞΥΛΟ, ΒΗΜΑ – ΒΗΜΑ. ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ

Αν οι ξύλινες επιφάνειές σας έχουν αρχίσει να δείχνουν την ηλικία τους, ίσως ήρθε ο καιρός να τις φρεσκάρετε με ένα χρώμα που θα βελτιώσει σημαντικά την όψη τους και θα φωτίσει ολόκληρο τον χώρο.

Τί θα χρειαστείτε για να βάψετε τις ξύλινες επιφάνειες:

Σαπούνι και νερό

Γυαλόχαρτο

Αστάρι

Οικολογική ριπολίνη νερού κατάλληλο για ξύλο όπως το Wood Aqua της Kraft

Ρολό

Σκαφάκι

Πινέλα

Υπάρχουν κάποια είδη ξύλινης επένδυσης, συνήθως οι πιο οικονομικές λύσεις, που δεν είνα παρά μία φωτογραφία ξύλινης επιφάνειας κολλημένη πάνω σε κόντρα πλακέ. Η κοινή λογική μπορεί να μάς λέει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να χρωματιστεί αλλά δεν είναι απόλυτο αυτό. Αν ανησυχείτε για το αποτέλεσμα όταν το βάψετε, επιλέξτε ένα σημείο που να μην φαίνεται πολύ και κάντε μία δοκιμή.

Σιγουρευτείτε ότι η επιφάνεια που θα βάψετε είναι καθαρή. Αν χρειάζεται καθάρισμα, χρησιμοποιήστε λίγο νερό με σαπούνι και αφήστε να στεγνώσει εντελώς. Στη συνέχεια περάστε με γυαλόχαρτο για να λειάνει και ξεσκονίστε με ένα νωπό πανί. Όσο πιο λεία είναι η επιφάνεια τόσο πιο ωραία θα χρωματιστεί.

Εφαρμόστε ένα αστάρι που να προστατεύει από λεκέδες. Το Velatura Aqua είναι μία εξαιρετική επιλογή. Καλύψτε την επιφάνεια πλήρως σαν να βάφατε με χρώμα και αφήστε να στεγνώσει για τουλάχιστον 24 ώρες.

Επιλέξτε μια από τις οικολογικής σειράς ριπολίνης νερού όπως το Wood Aqua με τις 11 αποχρώσεις, για ανθεκτικότητα και ευκολία στον καθαρισμό. Βάψτε την επιφάνεια και επαναλάβετε με ένα δεύτερο χέρι όταν έχει στεγνώσει.

Απολαύστε το αποτέλεσμα!

14) ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΠΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ!

Κάποιοι από εμάς θα έτρεμαν στην σκέψη του να επιλέξουν χρώμα για το σπίτι τους εξωτερικά και όχι άδικα: δεν μπορούμε παρά να κρίνουμε το αποτέλεσμα αφότου η εργασία έχει ολοκληρωθεί. Για καλή μας τύχη, δεν είμαστε τόσο απροστάτευτοι, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν να μας κατευθύνουν με επιτυχία στη σωστή επιλογή χρώματος κι η Kraft είναι εδώ για να σας τα πει!

–          Η ηλικία του σπιτιού. Αν είναι παλιό και αντιπροσωπεύει την αρχιτεκτονική μίας παλαιότερης εποχής, αξίζει να αφιερώσουμε κάποιον χρόνο να δούμε τί χρώμα είχαν τα σπίτια την εποχή εκείνη. Ύστερα, μπορούμε να πάρουμε ιδέες από τα γειτονικά σπίτια. Μας αρέσει η συνοχή στη γειτονιά μας και θέλουμε να υποστηρίζουμε ένα κοινό ύφος ώστε να ενισχύουμε το όμορφο αποτέλεσμα!

–          Η φύση. Εκτός από τις κατοικίες που μας περιτριγυρίζουν η πιο όμορφη πηγή ιδεών για μία τέτοια απόφαση είναι η φύση που μας περιβάλλει. Αν το σπίτι μας είναι κοντά σε πράσινο, μας εμπνέουν τα λαμπερά πράσινα ή τα γήινα καφέ χρώματα που κυριαρχούν. Αν είναι κοντά στη θάλασσα παίρνουμε  ιδέες από τις αμέτρητες μπλε και γαλάζιες αποχρώσεις.

Γενικά να μην ξεχνάτε ότι το φως δίνει όγκο και μέγεθος. Ένα άσπρο σπίτι μας φαίνεται μεγαλύτερο στο μάτι – δεν είναι τυχαίο που ο Λευκός Οίκος στην Ουάσινγκτον είναιλευκός! Μία ανοιχτή κρεμ απόχρωση όπως το Misted Wave KR1102 ή το Yasmin KR1046 της Kraft μπορούν να δώσουν πολύ όμορφα αυτή την αίσθηση αρχοντιάς στο σπίτι μας.

Ρίξτε μια ματιά στο χρωματολόγιο για όλες τις διαθέσιμες αποχρώσεις  για να βρείτε αυτές που ταιριάζουν στο δικό σας στυλ. Σημειώστε οτι μόνο οι αποχρώσεις που σηματοδοτούνται με το γράμμα F συνιστώνται για εξωτερικές επιφάνειες (Facades – προσόψεις).

15) ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΨΕΤΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ;

Θέλετε να φρεσκάρετε ένα δωμάτιο με το χαμηλότερο δυνατό κόστος; Βάψτε το! Το βάψιμο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να το κάνετε, όμως είναι σημαντικό να ακολουθήσετε κάποιες διαδικασίες για να εξασφαλίσετε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Αυτός ο σύντομος οδηγός για το πώς να ξεκινήσετε, θα σάς φανεί χρήσιμος είτε σκοπεύετε να βάψετε ένα ταβάνι, έναν τοίχο, ή αν κάνετε μία πλήρη ανακαίνιση στον χώρο σας.

Αρχικά μην παραλείψετε να προμηθευτείτε όλα τα εργαλεία και τα εφόδια που θα χρειαστείτε εξαρχής. Δεν είναι εύκολο να πεταχτείτε να τα βρείτε την ώρα που χειρίζεστε το χρώμα!

Στη συνέχεια:

– Απομακρύνετε όλα τα μετακινούμενα αντικείμενα και καλύψτε αυτά που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

– Λειάνετε τους τοίχους σας σε περίπτωση που έχετε τρύπες ή εξογκώματα χρησιμοποιώντας το Spachtel το οποίο τρίβεται εύκολα και ισχυροποιεί την επιφάνεια.

– Αφαιρέστε όλα τα αντικείμενα που δεν θέλετε να λερωθούν όπως διακόπτες, θυροτηλεοράσεις, συναγερμούς κτλ.

– Ξεσκονίστε τον χώρο καλά, δεν θέλετε να κολλήσει σκόνη στην υγρή μπογιά σας.

– Εκτιμήστε στον χώρο τί είναι αυτό που θέλετε να βάψετε.

– Τοποθετήστε ταινία στα σημεία που δεν θέλετε να αγγίξει η μπογιά.

– Αν έχετε μούχλα οπουδήποτε σιγουρευτείτε ότι την έχετε αφαιρέσει πριν ξεκινήσετε το βάψιμο και στο μέλλον χρησιμοποιήστε το Mold Blocker που περιέχει ειδικά βιοαποικοδομήσιμα συστατικά που εμποδίζουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών, μούχλας, ψωρίασης και άλγης.

– Διαβάστε τις οδηγίες πάνω στη συσκευασία του χρώματος Kraft για να ξέρετε πόσο χρόνο θέλει για να στεγνώσει.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε! Καλή επιτυχία!

16) ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΣΑΣ – CHECKLIST

Αποφασίσατε να βάψετε τον χώρο σας και αισθάνεστε ότι δεν έχετε τις γνώσεις για την επιλογή των σωστών εργαλείων;  Η Kraft είναι εδώ για να σας καθοδηγήσει.  Τί σάς είναι απολύτως απαραίτητο πριν ξεκινήσετε;

 1. Για λείες επιφάνειες (τοίχοι, πατώματα, ταβάνια) χρησιμοποιήστε ένα μεσαίου ή μεγάλου φάρδους ρολό . Το ρολό είναι ο βασιλιάς του χρωματισμού μιας και μας επιτρέπει να καλύπτουμε μεγάλες επιφάνειες σε σύντομο χρόνο.
 1. Σε πιο περιορισμένες λείες επιφάνειες (μπάνια, κουζίνα, διάδρομοι) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παχύ ρολό.
 1. Αν οι επιφάνειες που θέλετε να καλύψετε είναι τραχιές ή ανώμαλες χρησιμοποιήστε ένα παχύ ρολό (ανώμαλη επιφάνεια τοίχου, ξύλου κτλ.)
 1. Στα ψηλά σημεία, σε εξωτερικούς χώρους, ή οροφές μπορείτε να εφαρμόσετε στο ρολό σας ένα κοντάρι.
 1. Πινέλο: το πινέλο είναι αυτό που θα τελειοποιήσει το βάψιμο. Είναι απαραίτητο για τα σημεία που δεν φτάνει το ρολό.

Για τις γωνίες ή τις λεπτομέρειες είναι ιδανικό ένα μικρό γωνιακό πινέλο 1 ίντσας (2,54 εκ.)

Για παράθυρα, ντουλάπια, ακανόνιστες επιφάνειες κτλ. χρησιμοποιήστε ένα γωνιακό πινέλο κάπως μεγαλύτερο, 2 ιντσών (5,1 εκ.)

Για να καλύψετε μεγαλύτερες επιφάνειες, χρησιμοποιήστε ένα ίσιο πινέλο 3 ιντσών (7,6 εκ.).

Στα σημεία που δεν φτάνετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πινέλα με μακριά λαβή, ή κονταροπίνελα, πινέλα που εφαρμόζονται σε κοντάρι και ρυθμίζεται η κλίση τουςανάλογα με το σημείο που θέλετε να βάψετε.

 1. Χαρτοταινία: είναι το εργαλείο που θα προστατέψει τις επιφάνειες που δεν θέλετε να χρωματιστούν και θα σάς εξασφαλίσει ακρίβεια στο τελικό αποτέλεσμα και ξενοιασιά κατά το βάψιμο. Διαφοροποιείται ανάλογα με το πάχος της και διατίθεται σε αρκετά μεγέθη.
 1. Χρησιμοποιήστε την λεπτότερη για τις λεπτομέρειες που θέλετε να καλύψετε, όπως διακόπτες, θυροτηλεοράσεις, συσκευές κτλ. και φαρδύτερη για σημεία που ενώνονται οι τοίχοι ή μεγαλύτερες επιφάνειες που χρειάζονται προστασία. Είναι καλό να προμηθευτείτε τουλάχιστον δύο μεγέθη ώστε να έχετε το κατάλληλο τη στιγμή που θα το χρειαστείτε.
 1. Προστατευτικό για το δάπεδο: έχετε επιλογή ανάμεσα σε χαρτόνι ή νάιλον. Αν δεν σκοπεύετε να καλύψετε ολόκληρο το δάπεδο στον χώρο σας πριν το βάψιμο με προστατευτικό, μπορείτε να το μετακινείτε στο σημείο που είστε κάθε φορά. Προσοχή να μην το ξεχάσετε!
 1. Σκάφη: είναι το δοχείο στο οποίο τοποθετείται το χρώμα. Μπορεί να είναι επίπεδη επικλινής ή πιο βαθιά σαν κουβάς και έχει ειδική επιφάνεια στην οποία περιστρέφεται το ρολό αφότου το έχετε βυθίσει στο χρώμα ώστε να εφαρμόζεται στο ρολό ομοιόμορφα.

Προμηθευτείτε τα, διαλέξτε τις αποχρώσεις Kraft της προτίμησής σας και Καλή Επιτυχία!

17) ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ – ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ

Υπάρχουν αρκετοί τύποι χρωμάτων με εντυπωσιακές ιδιότητες. Αν μάς ενδιαφέρει η αντοχή στο χρόνο ή η οικονομία, η τελική εμφάνιση του χρώματος ή το οικολογικό αποτύπωμα, υπάρχει σίγουρα ένας τύπος χρώματος Kraft που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας.

Τα προϊόντα που είναι διαθέσιμα συνδυάζουν πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αυτά που διαφοροποιούν τα χρώματα σε γενικές γραμμές είναι:

 • η υποαλλεργική τους ιδιότητα
 • η ικανότητά τους να καλύπτουν ατέλειες που έχουν οι επιφάνειές μας
 • η οικολογική τους σύνθεση
 • η αντιμυκητιακή τους δράση
 • το κόστος
 • η ικανότητά τους να εμποδίζουν την ανάπτυξη μούχλας και μικροβιολογικών ρύπων
 • η ανθεκτικότητά τους στην επαφή με απορρυπαντικά κ.ά.

Εάν για παράδειγμα θέλετε να βάψετε έναν χώρο που είναι κατά βάση σκοτεινός και με υγρασία πρέπει να επιλέξετε ένα χρώμα που να ανταπεξέρχεται σε αυτές τις συνθήκες, όπως το Go! Hydrochroma που έχει την ιδιότητα να αφήνει τους πόρους του τοίχου ανοιχτούς ώστε να αποτρέπεται η συμπύκνωση υδρατμών.

Υπάρχουν χρώματα κατάλληλα για:

–          χώρους που βάφονται συχνά

–          επιφάνειες που έχουν αρκετές ατέλειες

–          το παιδικό δωμάτιο και πολλά άλλα

Με λίγα λόγια, υπάρχει ένας τύπος χρώματος Kraft για κάθε περίπτωση. Μάθετε περισσότερα εδώ: https://kraftpaints.gr/ergaleia/ypologistis-ylikon/

18) ΈΧΟΥΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΟΥΧΛΑ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ (ΜΑΥΡΕΣ ΚΗΛΙΔΕΣ) ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΒΑΜΜΕΝΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ;

Πού οφείλεται;

α) αυξημένο ποσοστό υγρασίας

β) επιφάνειες τις οποίες δε βλέπει ο ήλιος και δεν αερίζονται σωστά

γ) σαθρές επιφάνειες που ευνοούν την ανάπτυξη μυκήτων

δ) διαρροή εσωτερικών σωληνώσεων στην τοιχοποιία

Ακολουθήστε τις παρακάτω απλές και πρακτικές συμβουλές της KRAFT!

 • Σε περίπτωση που η αιτία του φαινομένου είναι η συσσωρευμένη υγρασία, θα πρέπει πρώτα να επιδιορθώσουμε τις προβληματικές σωληνώσεις κλπ
 • Στη συνέχεια καθαρίζουμε με ένα σφουγγάρι και το ειδικό μυκητοκτόνο Mold Blocker, το οποίο καταπολεμά τη μούχλα και εμποδίζει την ανάπτυξη νέας
 • Ασταρώνουμε με αστάρι Dur Aqua και περνάμε 2 χέρια με το μυκητοκτόνο πλαστικό χρώμα Asepsis ή με το πλαστικό χρώμα Master το οποίο εμποδίζει την εμφάνιση μούχλας

Το ξεφλούδισμα του χρώματος αποτελεί συχνό φαινόμενο σε σημεία του σπιτιού όπου υπάρχει κάποιο δωμάτιο με πολλή υγρασία όπως το μπάνιο. Διορθώστε το “ξεφλούδισμα” του χρώματος από τις εσωτερικές επιφάνειες του σπιτιού όχι μόνο για να φαίνεται ωραίο το χρώμα αλλά επειδή η υγρασία μπορεί να προκαλέσει μούχλα μέσα στους τοίχους σας!

19) ΝΕΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ

Στοκάρετε –και για βαφή πάνω από παρετίνα- με τον στόκο Spachtel και ασταρώστε με Eco Dur Aqua ή με το γεμιστικό αστάρι πρόσφυσης Dur Aqua White.

 • Βάψτε με το τελικό χρώμα της επιλογής σας Eco ή Master ή με το υψηλής ποιότητας και απόδοσης ακρυλικό Superior

20) ΕΠΑΝΑΒΑΦΗ

Πριν την εφαρμογή του τελικού χρώματος (Eco ή Master ή Superior), στοκάρετε με το στόκο Spachtel στα σημεία που είναι απαραίτητο

 • Αν η επιφάνεια έχει λεκέδες (π.χ. κιτρινίλες, νικοτίνη, στυλό, καφές κλπ) ή το χρώμα πάνω στον τοίχο είναι αρκετά παλιό, τότε είναι απαραίτητη η χρήση μονωτικού υποστρώματος Eco Stain Blocker Aqua
 • Αν η επιφάνεια έχει περαστεί παλαιότερα με υδρόχρωμα ή κόλλα, τότε εφαρμόστε Eco Dur Aqua

Τις περισσότερες φορές θα τύχει να ξαναβάψουμε έναν ήδη βαμμένο τοίχο είτε για να ανανεώσουμε τον χώρο μας είτε για να εξαφανίσουμε κάποιες ατέλειες. Σε κάθε περίπτωση δείτε αναλυτικότερα όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να ξαναβάψετε έναν βαμμένο τοίχο.

21) ΈΧΟΥΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΑΥΡΕΣ ΚΗΛΙΔΕΣ ΣΕ ΤΑΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΨΗΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΗΜΕΙΑ (ΒΟΡΙΝΑ) ΒΑΜΜΕΝΟΥ ΤΟΙΧΟΥ;

Πού οφείλεται;

α) αυξημένο ποσοστό υγρασίας

β) επιφάνειες βορινών δωματίων όπου υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας μέσα με έξω

γ) επιφάνειες τις οποίες δεν τις βλέπει ο ήλιος και δεν αερίζονται καλά

Ακολουθήστε τις παρακάτω απλές και πρακτικές συμβουλές της KRAFT!

 • Καθαρίζουμε με ένα σφουγγάρι ή βούρτσα τον μύκητα της μούχλας με το ειδικό μυκητοκτόνο Mold Blocker
 • Στη συνέχεια ασταρώνουμε την επιφάνεια με το 100% ακρυλικό αστάρι Dur Aqua και κατόπιν εφαρμόζουμε το ισοθερμικό πλαστικό επίχρισμα Master Hydrocontrol, το οποίο περιέχει υαλοσφαιρίδια με θερμομονωτική ικανότητα και ειδικά αντιμουχλικά πρόσθετα
 • Το Hydrocontrol δεν επιτρέπει την υγροποίηση των υδρατμών και ισοσκελίζει τη διαφορά θερμοκρασίας μέσα με έξω
 • Θα πρέπει να εφαρμόζεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του, λόγω της ειδικής του σύνθεσης
 • Η επιφάνεια που θα έχουμε θα είναι ελαφρώς σαγρέ, λόγω των υαλοσφαιριδίων που περιέχει το Hydrocontrol

Επιπλέον δείτε έναν σύντομο οδηγό για το πώς να ξεκινήσετε να βάψετε τον χώρο σας!

22) ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΒΑΜΜΕΝΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ;

Πού οφείλεται;

α) δεν έχει χρησιμοποιηθεί αστάρι πριν τη βαφή της επιφάνειας

β) έχει χρησιμοποιηθεί ακατάλληλο αστάρι

γ) κακή πρόσφυση χρώματος λόγω κακής ποιότητας χρώματος

δ) κακή πρόσφυση χρώματος προερχόμενη από μη σωστή προεργασία καθαρισμούς της τοιχοποιίας

ε) εφαρμογή χρώματος σε πολύ λεπτό στρώμα ή εφαρμογή υπερβολικά αραιωμένου χρώματος

Ακολουθήστε τις παρακάτω απλές και πρακτικές συμβουλές της KRAFT!

 • Απομακρύνουμε τα σαθρά σημεία με τριβείο, σπάτουλα ή βούρτσα
 • Στη συνέχεια ασταρώνουμε την επιφάνεια με 100% ακρυλικό αστάρι Dur Aqua και εφαρμόζουμε 2 χέρια με το πλαστικό χρώμα Master

Και αφού έχετε κάνει όλα όσα είναι απαραίτητα για να απομακρύνετε το ξεφλουδισμένο χρώμα από τον τοίχο σας, ήρθε η ώρα να τον βάψετε! Επιλέξτε τις αγαπημένες σας αποχρώσεις από το χρωματολόγιο της KRAFT.

23) ΤΑΒΑΝΙΑ

Στοκάρετε όπου χρειάζεται με Spachtel

 • Σε περίπτωση νέας επιφάνειας ή παλιότερης περασμένης με υδρόχρωμα ή κόλλα, χρησιμοποιήστε αστάρι Eco Dur Aqua ή το γεμιστικό αστάρι πρόσφυσης Dur Aqua White.
 • Σαν τελικό χρώμα εφαρμόστε Profi Interior

Αφού μάθατε ποια είναι τα κατάλληλα υλικά που θα χρειαστείτε για να βάψετε το ταβάνι του σπιτιού σας δείτε και μερικές ωραίες συμβουλές για να μεταμορφώσετε το χώρο σας απλά βάφοντας το ταβάνι!

24) ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑ

Στοκάρετε στις ενώσεις ή στο τελείωμά της, αρχικά με τον ελαστομερή ακρυλικό στόκο Putty και στη συνέχεια με τον ακρυλικό στόκο Spachtel.

• Aσταρώστε με Dur Aqua White.

• Εφαρμόστε τελικό χρώμα Master Eco ή Superior.

Και για να μην πάει τίποτα χαμένο υπολογίστε την ποσότητα χρώματος που θα χρειαστείτε για να βάψετε το χώρο σας.

25) ΞΥΛΙΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ

Για πόρτες και ντουλάπες

 • Νέες άβαφες επιφάνειες: ξεκινήστε με το συντηρητικό ξύλου Wood Care Aqua, στη συνέχεια εφαρμόστε Velatoura Aqua για τη γέμιση των ατελειών του ξύλου και ως τελική βαφή χρησιμοποιήστε την οικολογική ριπολίνη πολυουρεθάνης νερού Wood Aqua (γυαλιστερή, σατινέ και ματ) που δεν κιτρινίζει.
 • Επαναβαφή: γυαλοχαρτάρετε ελαφρώς την επιφάνεια, εφαρμόστε Velatoura Aqua και τελειώστε με  Wood Aqua.
 • Για τις κάσες, εκτός των παραπάνω, βάλτε σιλικόνη σε τυχόν κενά και ασταρώστε με το οικολογικό μονωτικό υπόστρωμα Εco Stain Blocker Aqua ώστε να αποφύγετε μελλοντικές ρωγμές και απώλειες πρόσφυσης.

Μπορείτε να δείτε εδώ βήμα– βήμα πώς να βάψετε τις ξύλινες επιφάνειες του σπιτιού σας κι όλα όσα χρειάζεται να προξέτε για να απολαύσετε ένα τέλειο αποτέλεσμα!

26) ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΚΑΣΙΜΑΤΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟΚΑΡΙΣΤΕΙ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ;

Πού οφείλεται;

α) κακής ποιότητας χρώμα

β) κακής ποιότητας στόκος ή παρετίνα όπου έχει χρησιμοποιηθεί

γ) έχουμε εφαρμόσει το χρώμα στα στοκαρισμένα σημεία χωρίς να έχουμε ασταρώσει

Ακολουθήστε τις παρακάτω απλές και πρακτικές συμβουλές της KRAFT!

 • Απομακρύνουμε τοπικά τα σαθρά σημεία με τριβείο, σπάτουλα ή βούρτσα
 • Στη συνέχεια ασταρώνουμε την επιφάνεια με 100% ακρυλικό αστάρι Dur Aqua και στοκάρουμε με 100% ακρυλικό στόκο νερού Spachtel και ασταρώνουμε ξανά με Stain Blocker Aqua
 • Κατόπιν εφαρμόζουμε το πλαστικό χρώμα Master

Και αφού τελειώσετε με το στοκάρισμα εμπνευστείτε από τους χρωματικούς συνδυασμούς που προτείνει η KRAFT για να χρωματίσετε τον χώρο σας και να έχετε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

27) ΌΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑ, ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΨΕΙ (ΦΑΓΚΡΙΣΜΑ);

Πού οφείλεται;

α) βαφή με κακής ποιότητας χρώμα

β) υπερβολική αραίωση χρώματος

γ) έχουμε χρησιμοποιήσει πινέλα ή ρολά κακής ποιότητας

δ) έχουμε εφαρμόσει χρώματα σε έντονες αποχρώσεις (κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί) που περιέχουν οργανικά πιγμέντα πολύ χαμηλής καλυπτικότητας

Ακολουθήστε τις παρακάτω απλές και πρακτικές συμβουλές της KRAFT!

 • Επαναβάφουμε την επιφάνεια με το πλαστικό χρώμα Master ή με το πλαστικό χρώμα Easy Clean και πάντα με σωστή αραίωση, σύμφωνα με τις οδηγίες εφαρμογής του προϊόντος, με αριθμό επιστρώσεων ανάλογα με την απόχρωση.

Μάθετε επίσης για τις τεχνικές προδιαγραφές των προϊόντων KRAFT.

28) ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΦΟΥΣΚΩΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΜΜΕΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ;

Πού οφείλεται;

Έχει γίνει:

α) βαφή της επιφάνειας σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 35 βαθμών Κελσίου

β) υπάρχει συσσωρευμένη εσωτερική υγρασία (από σωληνώσεις που παρουσιάσουν διαρροή) που βρίσκει δίοδο προς την επιφάνεια μέσα από την τοιχοποιία προκαλώντας στο χρώμα φουσκώματα

γ) λόγω κακής ποιότητας σοβά ή μη καλά «σβησμένου» ασβέστη που προστέθηκε στο μείγμα του σοβά τελικής στρώσης, έχουν δημιουργηθεί πεταλίδες

Ακολουθήστε τις παρακάτω απλές και πρακτικές συμβουλές της KRAFT!

 • Τρίβουμε την επιφάνεια που παρουσιάζει προβλήματα και στοκάρουμε με τον 100% ακρυλικό στόκο Spachtel
 • Κατόπιν ασταρώνουμε την επιφάνεια με το 100% ακρυλικό αστάρι Dur Aqua και στη συνέχεια περνάμε δύο χέρια με το πλαστικό χρώμα Master
 • Αν η αιτία του προβλήματος είναι η συσσωρευμένη υγρασία, θα πρέπει πρώτα να εντοπιστεί και να διορθωθεί αυτή με τη χρήση κατάλληλων υλικών όπως στοκάρισμα με Spachtel, αστάρι Dur Aqua, ελαστομερές μονωτικό Proof και τελικό βάψιμο με πλαστικό χρώμα Master

Αφού μάθατε τη διαδικασία που απαιτείται για να αντιμετωπίσετε το φούσκωμα, μάθετε και πώς να ετοιμάσετε να βάψετε μόνοι σας έναν χώρο του σπιτιού.

29) ΜΠΑΝΙΟ/ ΚΟΥΖΙΝΑ

Σε νέα επιφάνεια ή παλαιά βαμμένη με υδρόχρωμα ή κόλλα χρησιμοποιήστε αρχικό αστάρι Eco Dur Aqua ή Dur Aqua White. Σαν τελείωμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αντιμικροβιακό – αντιμουχλικό πλαστικό χρώμα Asepsis (σατινέ) ή την οικολογική ριπολίνη πολυουρεθάνης νερού Wood Aqua (γυαλιστερή, σατινέ, ματ) για τη μεγαλύτερη αντίσταση στο νερό.

 • Σε περίπτωση που θέλετε να βάψετε να βάψετε πλακάκια ή τα μάρμαρα, για την εξασφάλιση σωστής πρόσφυσης του τελικού χρώματος, εφαρμόστε αντισκωριακό αστάρι νερού Rust Blocker Aqua και στοκάρετε τους αρμούς με Spachtel.
 • Σε κάθε περίπτωση επιφάνειας που έχει εμφανιστεί μούχλα, χρειάζεται να καθαρίσετε την επιφάνεια με το ειδικό καθαριστικό Mold Blocker και στη συνέχεια να εφαρμόσετε το οικολογικό μονωτικό υπόστρωμα Eco Stain Blocker Aqua.
 • Για τελικό χρώμα, είναι απαραίτητη η χρήση του ειδικού ισοθερμικού πλαστικού χρώματος Master Hydrocontrol (ultra ματ) που έχει αντιμουχλικές ιδιότητες ή το αντιμουχλικό – αντιμικροβιακό τελικό πλαστικό χρώμα Asepsis (βέλβετ).
https://kraftpaints.gr/wp-content/uploads/2017/09/Provlimata_luseis_004.png
https://kraftpaints.gr/wp-content/uploads/2017/09/Provlimata_luseis_003.png

30) ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΙΤΡΙΝΙΛΕΣ Η ΛΕΚΕΔΕΣ ΣΕ ΒΑΜΜΕΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΝΑΒΑΦΗ;

Πού οφείλεται;

α) χώροι καπνιστών όπου υπάρχει συμπυκνωμένη νικοτίνη

β) χώροι όπου υπάρχει τζάκι ή σόμπες

γ) επιφάνειες που βρίσκονται κοντά σε καλοριφέρ

δ) επιφάνειες που έχουν υδρατμούς (μπάνια, κουζίνες κλπ)

Ακολουθήστε τις παρακάτω απλές και πρακτικές συμβουλές της KRAFT!

 • Εφαρμόζουμε το ακρυλικό μονωτικό υπόστρωμα διαλύτου πολλαπλών εφαρμογών Stain Blocker, το οποίο έχει εξαιρετική πρόσφυση σε επιφάνειες τοιχοποιίας με λαδιές, λεκέδες νικοτίνης, κάπνας, κιτρινίλες από παλιές υγρασίες και γενικά πολύ λερωμένες επιφάνειες. Απομονώνει και δεν επιτρέπει τη «μετανάστευση» των λεκέδων στην επιφάνεια του τελικού χρώματος
 • Εξίσου αποτελεσματική μόνωση των λεκέδων θα πετύχουμε και με τη χρήση του χρωματιζόμενου ακρυλικού μονωτικού υποστρώματος νερού Stain Blocker Aqua
 • Στη συνέχεια περνάμε 1-2 χέρια με το πλαστικό χρώμα Master, ανάλογα με την κατάσταση της επιφάνειας

31) ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ, ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ ΑΕΡΑ (ΑΦΡΙΣΜΟΣ) ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΙΚΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ (ΚΡΑΤΗΡΕΣ) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΚΑΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ;

Πού οφείλεται;

α) έχει γίνει εφαρμογή με ακατάλληλα εργαλεία βαφής

β) έχει γίνει πολύ γρήγορη εφαρμογή του χρώματος με ρολό

γ) έχει γίνει χρήση χρώματος κακής ποιότητας

δ) έχει γίνει πολύ έντονη ανατάραξη του δοχείου με το χρώμα

ε) έχει γίνει εφαρμογή σατινέ χρώματος πάνω σε πορώδη ή αναστάρωτη επιφάνεια

Ακολουθήστε τις παρακάτω απλές και πρακτικές συμβουλές της KRAFT!

 • Αποχαρτάρουμε την επιφάνεια που παρουσιάζει το πρόβλημα και επαναβάφουμε με το πλαστικό χρώμα Master
 • Αν το πρόβλημα της επιφάνειας είναι μεγάλο και όχι τοπικό θα πρέπει να τρίψουμε την επιφάνεια και κατόπιν να ασταρώσουμε με το 100% ακρυλικό αστάρι Dur Aqua και στη συνέχεια να περάσουμε 2 χέρια με το πλαστικό χρώμα Master

32) ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΤΟΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΒΑΜΜΕΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ;

Πού οφείλεται;

α) χρήση χρώματος χαμηλής καλυπτικότητας

β) στοκαρισμένη επιφάνεια η οποία δεν έχει ασταρωθεί

γ) έχει γίνει υπερβολική αραίωση του χρώματος με νερό

δ) κακό στοκάρισμα

Ακολουθήστε τις παρακάτω απλές και πρακτικές συμβουλές της KRAFT!

 • Ασταρώνουμε την επιφάνεια με 100% ακρυλικό αστάρι Dur Aqua και περνάμε δύο χέρια με το πλαστικό χρώμα Master

33) ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ, ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ «ΤΡΕΞΙΜΟ» ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ;

Πού οφείλεται;

α) έχουμε εφαρμόσει το χρώμα σε πολύ υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να «κρεμάσει» το χρώμα επειδή αργεί να στεγνώσει

β) υπερβολική αραίωση του χρώματος

γ) εφαρμογή του χρώματος σε πολύ παχύ στρώμα

Ακολουθήστε τις παρακάτω απλές και πρακτικές συμβουλές της KRAFT!

 • Αφαιρούμε ή τρίβουμε τα σημεία όπου παρατηρούνται τα «τρεξίματα», αποχαρτάρουμε όλη την επιφάνεια και κατόπιν επαναβάφουμε ένα χέρι με το ακρυλικά τροποποιημένο ντουκόχρωμα Hard Metal Duko στο κατάλληλο πάχος στρώσης του χρώματος.

34) AΝ ΠΛΥΝΟΥΜΕ ΒΑΜΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ, ΑΦΗΝΕΙ ΧΡΩΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ Η ΣΤΟ ΠΑΝΙ;

Πού οφείλεται;

α) βαφή με κακής ποιότητας χρώμα

β) έχουμε χρησιμοποιήσει πάρα πολύ σκληρό σφουγγάρι ή πανί

γ) έχουμε χρησιμοποιήσει πολύ σκληρό απορρυπαντικό

δ) έχουμε πλύνει την επιφάνεια πριν προλάβει να στεγνώσει πλήρως το χρώμα

ε) βαφή επιφάνειας με πολύ αραιωμένο χρώμα

Ακολουθήστε τις παρακάτω απλές και πρακτικές συμβουλές της KRAFT!

 • Πρέπει να επαναβάψουμε την επιφάνεια με το πλαστικό χρώμα Master ή με το πλαστικό χρώμα Easy Clean, το οποίο λόγω των συστατικών του δεν εμποτίζεται από λεκέδες και καθαρίζεται πολύ εύκολα

35) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΠΟ ΠΙΝΕΛΟ Η ΡΟΛΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΒΑΜΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ;

Πού οφείλεται;

α) κακή τεχνική εφαρμογής χρώματος

β) χρήση κακής ποιότητας πινέλου ή ρολού

γ) χρήση κακής ποιότητας χρώματος

δ) έχουν γίνει πολλά περάσματα του πινέλου ή του ρολού στο ίδιο σημείο της βαφόμενης επιφάνειας

Ακολουθήστε τις παρακάτω απλές και πρακτικές συμβουλές της KRAFT!

 • Πρέπει πρώτα να τρίψουμε την επιφάνεια, να την ασταρώσουμε με το 100% ακρυλικό αστάρι Dur Aqua και στη συνέχεια να περάσουμε ένα ή δύο χέρια (ανάλογα με την κατάσταση) με το πλαστικό χρώμα Master ή με το πλαστικό χρώμα Easy Clean.

STILL HAVING DOUBTS?Usual questions from our clients

 • Clients
 • Consultations
 • Timings
 • Style

Who are your typical clients?

Our clientele come from all walks of life with one common thread: they want to make their home a sanctuary, experience the benefits of interior design, and achieve an environment that is healing and peaceful. Their homes come in every size – from condos to mansions, but they all have that same-shared goal.

Interactively procrastinate high-payoff content without backward-compatible data. Quickly cultivate optimal processes and tactical architectures. Completely iterate covalent strategic theme areas via accurate e-markets.

Do you offer free consultations?

As much as we wish every service could be complimentary (free mani/pedi anyone?!) we have to charge a fee for initial consultations due to the amount of time and energy put into the site visit and proposals we put forth. Even if you don’t continue to work with us after the consultation, most clients have thanked us regardless. The ideas presented during our initial consultation save you in terms of your time going forward, and help you by avoiding costly mistakes had you gone without seeking advice from a professional.

Globally incubate standards compliant channels before scalable benefits. Quickly disseminate superior deliverables.

How long does it take?

Each project is different – from a simple Feng Shui consultation to a whole house renovation – so obviously the time it takes varies. We can give you an estimated completion time when you begin your project and adjust along the way as circumstances dictate. If you have an event or deadline, we address that at the very beginning.

Globally incubate standards compliant channels before scalable benefits. Quickly disseminate superior deliverables whereas web-enabled applications.

Do you have a particular style?

Our style is about making your space functional, healthy and comfortable to suit your lifestyle – whether casual or formal, we design rooms that reflect your individual style and are as low maintenance as possible. But, we love to design spaces infused with color and encourage all of our clients to add color into their lives as it uplifts our mood.

Credibly reintermediate backend ideas for cross-platform models. Continually reintermediate integrated processes through technically sound intellectual capital.